|
به گزارش آوای نشاط، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و ترهبار گفت: میوههای پاییزه که روانه بازار شدهاند با وجود اینکه درحال حاضر نوبرانه محسوب میشوند اما قیمت زیادی ندارند و به میزان بالایی در بازار وجود دارند که میتوان برای تعادل در بازار به آنها اتکا کرد.
بارانهای بهاره، تگرگ و سرما پس از رشد درختان و خروج گیاهان از خواب زمستانی محصول امساله را از سفره کشاورزان حذف کرد. بیشتر استانهای کشور که میوه تابستانه میادین تهران و دیگر استانها را تامین میکردند با کمبود میوه مواجه شدند و کشاورزان حتی در حد مصرف خود هم برداشت محصول نداشتند.
این مشکل کمبود میوه در 17 استان تامین کننده مانند البرز، شیراز، قزوین، زنجان، تهران، سمنان و آذربایجان شرقی و غربی بروز کرد و کشور با افزایش بیش از حد قیمت میوههای نوبرانه تابستان و عدم کاهش قیمت میوههایی مانند گیلاس و آلبالو مواجه شد که بیشترین آسیب را در بین میوههای فصل گرم دیدند.
اما با ورود به ماه شهریور و به بازار آمدن میوههای پاییزه امید این میرود تا رشد نزولی قیمت میوه در بازار را شاهد باشیم و قدرت خرید مردم برای تهیه میوههای پاییزه افزایش یابد.
تعادل قیمت در نوبرانههای پاییزی
اسدالله کارگر رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و ترهبار در خصوص افزایش و کاهش قیمت میوه و صیفی در بازار اظهار کرد: کاهش قیمت در برخی کالاها رخ داده است. قیمت محصولاتی مانند هندوانه از 300 تا 1100 تومان متغیر است. بادمجان دلمهای 1300 تا 1500 تومان، بادمجان قلمی از 1300 تا 1500تومان، بادمجان گلخانهای از 3هزار تا 5 هزار تومان، گوجه فرنگی گلخانهای از 2هزار تا 5هزار تومان، گوجه فرنگی نو از 1500 تا 3200 تومان است.
وی افزود: هویج فرنگی از 2هزار تا 3500 تومان متغییر است. ملاک ما در قیمت گذاری فاکتور خرید است و هرکدام از این محصولات در خرده فروشی باید با فاکتور خرید سنجیده شود و درصد تعیین شده بر حسب فاکتور افزایش مییابد.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و ترهبار با اشاره به این موضوع که میوههای پاییزه با قیمت مناسب وارد بازار شده است، تشریح کرد: اخبار مربوط به میوههای تابستانه همه ناگوار بود و تنها از افزایش قیمت و عدم کاهش صحبت میشد اما میوههای پاییزه با اقبال بیشتری همراه هستند.
وی افزود: البته ما امسال گرانی میوه داشتیم و گرانفروشی در کار نبوده است. از میوههای جدید نارنگی به بازار آمده که خوشبختانه با ورود آن از 5 هزار تومان تا 10 هزار تومان قیمت گذاری شده که به نسبت نوبرانه بودن خیلی بالا نیست.
کارگر بااشاره به اینکه قیمت موز به تناسب قیمت دلار متغیر است، خاطرنشان کرد: قیمت موز که هفتگی به ما اعلام میشود در هفته گذشته تا 11 هزار تومان افزایش داشت که در این هفته با 500 تومان کاهش به 10هزار و 500 تومان رسیده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و ترهبار تصریح کرد: یکی از عواملی که باعث کاهش قیمت هندوانه در بازار شده است این است که این محصول دیگر از استانهای دور به تهران نمیآید و محصول فعلی در بازار مربوط به استانهای همجوار است و هزینه حمل و نقل آن کاهش یافته است.
آسیب به میوهها در زمان حمل ناچیز بود
علی حاج فتحعلی دبیر اتحادیه بارفروشان در خصوص دور ریز بار در میادین و عدم تجهیز ماشینهای حمل بار به سردخانه اظهار کرد: اکثر میوههای وارد شده به تهران از استانهای همجوار میآید که با ماشینهای معمولی هم آسیبی به میوهها وارد نمیشود اما این مشکل بیشتر برای هندوانه به وجود میآید که هم از مناطق دورتر به بازار میآید و هم نحوه چیدمان و پرتاب کردن باعث میشود درصد بسیار ناچیزی از آن لهیده شود.
وی افزود: در موارد بسیار اندکی هم برای انگورها این مشکل به وجود آمده اما آنقدر نبوده که آماری از آن وجود داشته باشد.
دبیر اتحادیه بارفروشان با اشاره به درخواست این اتحادیه از سازمان میوه و تره بار خاطرنشان کرد: مسئله اصلی حجرهداران میوههایی است که در بازار میماند و امکان فاسد شدن دارد. ما به سازمان میوه و ترهبار در خواست دادیم تا مجوز ساخت سردخانه در هر حجره را به حجرهداران بدهد تا میوههایی که از زمان رسیدن به میدان تا فروش آن در حجرهها میماند سالم بمانند اما هنوز هیچ جوابی به درخواست ما داده نشده است.
وی افزود: ما تمام امکانات و مکان لازم جهت این کار را داریم و تنها نیاز به مجوز از سوی سازمان میادین میوه و تره بار داریم که یا اجازه نسب سردخانه آماده و یا اجازه ساخت را به ما بدهند.
حاج فتحعلی با اشاره به گرانتر بودن ماشینهای سردخانه دار تصریح کرد: ماشینهای سردخانه دار که میوههایی مانند انگور از مناطق دورتر را به پایتخت میآورند هزینه حمل و نقل بالاتری نسبت به ماشینهای حمل معمولی میگیرند اما میوهها سالم و بدون دور ریز به میدان میرسد.
وی گفت: ما امسال دور ریز بالایی از میوههای به میدان رسیده نداشتیم.
انتهای پیام/