|
به گزارش آوای نشاط نمایندگان پارلمان کانادا با اکثریت آرا، شهروندی افتخاری «آنگ سان سو چی»، رهبر حزب حاکم میانمار و برنده جایزه صلح نوبل در این کشور را لغو کردند.
به گزارش بی. بی. سی، این اقدام نمایندگان پارلمان کانادا پس از ناکامی سوچی در توقف اقدامات خشونتبار و همچنین مواضع وی در قبال جنایات ارتش این کشور علیه مسلمانان روهینگیا صورت گرفته است.
سازمان ملل در گزارش ماه گذشته میلادی(آگوست) درباره وضعیت میانمار، اعلام کرد سران ارتش این کشور باید برای «نسلکشی» علیه مسلمانان روهینگیا مورد تحقیق قرار گیرند.
سوچی که رهبر دوفاکتوی حکومت میانمار به شمار میرود و قدرت اصلی را در اختیار دارد پس از سالها سکوت در قبال جنایات علیه مسلمانان این کشور، ضمن رد این اقدامات خشونت بار گفته بود که رسانه های در این زمینه بزرگنمایی میکنند.
سوچی که برنده جایزه صلح نوبل سال 1991 است از سوی فعالان صلح و همچنین سازمانهای حقوق بشری هم به خاطر مواضعش در این زمینه شدیدا مور انتقاد قرار گرفته است.
حدود ۷۰۰ هزار نفر از اقلیت روهینگیا بعد از حملات سال 2017، تجاوز و قتل نیروهای حکومت و ارتش میانمار و بعد از به آتش کشیده شدن خانههایشان، به سوی بنگلادش گریختند و از آن زمان در کمپهای دولتی بنگلادش ساکن هستند. براساس آمارهای رسمی، تنها در سال 2017 بیش از 400 نفر از مردم روهینگیا به دست نیروهای امنیتی میانمار قتل عام شدند.
این درحالیست که دولت بنگلادش اخیرا اعلام کرده است که توان رسیدگی به این همه آواره را ندارد و نخست وزیر این کشور ضمن انتقاد از حکومت میانمار ، آنگ سان سوچی را به سنگ اندازی و ممانعیت از بازگشت پناهنگدان متهم کرده است.
مسلمانان میانماری ساکن ایالت راخین در غرب میانمار به نام مسلمانان روهینگیا شناخته می شوند. آنان دستکم از سال ۲۰۱۲ مورد حمله بوداییان هستند و آنچه بر شدت این وضعیت میافزاید سکوت مقامات دولتی است تا جایی که گاه نظامیان دولتی نیز در اقدامات خشونتبار سهیم میشوند.
انتهای پیام/