|
به گزارش آوای نشاط اگر به کارگیری سفینههای بخش خصوصی که ناسا وعده قطعی پرواز آنها در سال آینده را داده جامه عمل بپوشد، سال 2018 گامهای مهمی در فعالیتهای علمی و فنی در ایستگاه فضایی بینالمللی برداشته میشود. همچنین از بار سنگینی که بعد از خانهنشینی فضاپیماهای شاتل آمریکا بر دوش سازمان فضایی روسیه –روسکاسموس- گذاشته شده بود کاسته میشود و این سازمان نیز میتواند طرحهای خود را در زمینه پروازهای سرنشیندار بر اساس نیازهای خود برنامهریزی کند.
تعویض فضانوردان آمریکایی ایستگاه از این پس میتواند با استفاده از سفینههای دراگون و سی.اس.تی-100 صورت گیرد همچنین کیهان نوردان اروپایی، ژاپنی و کانادایی که سفرشان به مدار با خانهنشین شدن شاتل فضایی و محدودیت ناوهای سایوز تا حدودی کم شده بود نیز میتوانند کارشان را در مجتمع مداری سر و سامان بخشند.
به جز پرتاب دو ناو سایوز ام.اس 10 و 11 که قرار است در اکتبر و دسامبر امسال اتفاق بیفتد و 5 فضانورد از روسیه، آمریکا و کانادا را به ایستگاه فضایی بینالمللی ببرد، تا آوریل سال بعد پرواز سرنشینداری به ایستگاه فضایی بین المللی صورت نخواهد گرفت.
سایوز ام.اس-12:
براساس پیشبینیهای انجام شده در 5 آوریل 2011 ناو کیهانی سایوز ام.اس-12 با سهسرنشین به فضا پرتاب میشود. این نخستین باری خواهد بود که پس از سالها، روسیه اقدام به پرتاب یک گردشگر میکند. حضور یک مسافر آزاد یا جهانگرد فضایی نیز به بالا بردن بنیه اقتصادی سازمان فضایی روسیه کمک خواهد کرد. خانهنشین شدن شاتلهای آمریکا، روسیه را در موضعی قرار داد که به اجبار از فرستادن دو کیهان نورد روسکاسموس در هر پرتاب سایوز خودداری کند و جای نفر دوم را به فضانورد آمریکایی بدهد. اینک و با از سرگرفتن پرواز سفینههای آمریکایی، روسیه بار دیگر میتواند درآمدی از سفرهای فضایی کسب کند.
سرنشینان ناو کیهانی سایوزام.اس-12 عبارت خواهند بود از الگ اسکریپوچکا از روسکاسموس به عنوان فرمانده که برای سومین بار به فضا میرود و کریستینا هاموک فضانورد ناسا که تجربه سفر به فضا را ندارد و برای نخستین بار به مدار سفر خواهد کرد.
نفر سوم برای این سفر یکی از دو شهروند اماراتی خواهد بود که با پرداخت احتمالا مبلغ نامشخص چند 10 میلیون دلار به سفری 10 روزه خواهند رفت. در پایان سفر 10 روزه، قرار است شهروند اماراتی با سایوز ام.اس-10 به زمین بازگردد اما الگ اسکریپوچکا و کریستینا هاموک به عنوان اعضای پنجاه و نهمین گروه سرنشینان ایستگاه فضایی بینالمللی کار خود را تا حدود شش ماه بعد ادامه خواهند داد.
پرواز سرنشیندار شماره یک دراگون:
سفر بعدی به مدار زمین بر عهده سفینه فضایی دراگون است که باید در ماه آوریل با دو سرنشین به فضا پرتاب شود. در این پرواز داگلاس هارلی و رابرت بنکن بر عرشه ناو حضور دارند.
هارلی که در سال 2000 برای سفر به فضا انتخاب شد تاکنون دو ماموریت مداری، در سالهای 2009 (پرواز شماره 127 شاتل فضایی) و 2011 (پرواز شماره 135 شاتل فضایی) حضور داشته است.
سرنشین بعدی رابرت بنکن است در سال 2000 برای سفر به فضا انتخاب شد. او نیز تاکنون دو ماموریت مداری در سالهای 2008 (پرواز شماره 123 شاتل فضایی) و 2010 (پرواز شماره 130 شاتل فضایی) حضور داشته است.
در این پرواز قرار است کیهاننوردان سامانههای مختلف سفینه جدید سرنشیندار آمریکا را آزمایش کنند.
پرواز شماره 1 ناو کیهانی سی.اس.تی-100:
پرتاب سرنشیندار بعدی بر عهده ناو کیهانی سی.اس.تی-100 خواهد بود که قرار است در ژوئن 2018 انجام شود. سرنشینان سی.اس.تی-100 در این سفر شامل دو کیهان نورد با سابقه و یک فضانورد تازه کار خواهند بود.
اریک بوئه در سال 2000 به جرگه کیهان نوردان ناسا پیوست و تاکنون دو بار به فضا سفر کرده است: در سالهای 2008(پرواز شماره 126 شاتل فضایی) و 2011 (پرواز شماره 133 شاتل فضایی).
سومین سرنشین نیکوله مان در سال 2013 برای سفر به فضا انتخاب شد و بعد از حدود پنج سال آموزش قرار است نخستین پروازش را انجام دهد.
سایوز.ام.اس-13:
سایوز ام.اس-13 که قرار است در 24 ژوئیه 2019 با سه سرنشین راهی مدار گردد، دو روز بعد به ایستگاه فضایی متصل میشود تا الکساندر اسکورتسف فضانورد روسکاسموس، لوکا پارمیتانو فضانورد سازمان فضایی اروپا - اسا - را به ایستگاه فضایی بینالمللی برساند. سومین سرنشین سایوز ام.اس-13 آندرو مورگان کیهان نورد ناسا خواهد بود.
الکساندر اسکورتسف کیهان نورد با سابقه روس که فرماندهی پرواز را بر عهده دارد در سال 1997 به عنوان کیهان نورد انتخاب شد و تاکنون دو پرواز با سایوز تی.ام.آ-18 در 2010 و سایوز تی.ام.آ-12 ام در 2014 به مدار زمین داشته که جمعاً 345 طول کشیده است.
لوکا پارمیتانو فضانورد ایتالیایی انتخاب شده توسط اسا در 2009 در سال 2013 نیز به ایستگاه فضایی بینالمللی سفری داشت که 166 روز به طول انجامید.
آندرو مورگان کیهان نورد آمریکایی در سال 2013 برای سفر به فضا انتخاب شد و پرواز با سایوز.ام.اس-13 نخستین ماموریت مداری او بشمار میرود.
سایوز ام.اس-14:
بر عرشه ناو کیهانی سایوز ام.اس-14 که قرار است در نوامبر 2019 با سه سرنشین از پایگاه بایکونور به فضا پرتاب شود نیکلای تیخونف, آندری بابکین و کریستوفر کسیدی حضور خواهند داشت.
نیکلای تیخونف، کیهان نورد منتخب روسکاسموس در سال 2006 فضانورد تازه کاری است که نخستین ماموریت فضایی خود را انجام خواهد داد.
آندری بابکین دومین سرنشین ناو کیهانی سایوز ام.اس-14 در سال 2010 توسط روسکاسموس برای سفر به فضا انتخاب شده او نیز تاکنون منتظر پرواز مانده است.
اما کریستوفر کسیدی که در سال 2004 توسط ناسا انتخاب شد برعکس همراهان روس خود فردی با تجربه در پروازهای فضایی بشمار میرود چون قبل از این سفر در صد و بیست و هفتمین پرواز شاتل فضایی(2009) و پرواز سایوز تی.ام.آ-8 ام در سال 2010 شرکت داشت و تاکنون 182 روز از عمر خود را در فضا گذرانده است.
انتهای پیام/