|
به گزارش آوای نشاط به نقل از فرهیختگان، تلگرام به صورت بسیار آرام و بیسروصدا مهاجرت به کلاینتهای جدید را آغاز کرده است و حدود یکی دو هفته دیگر در کلاینت نسل جدید تلگرام از کتابخانه TDLib برای اتصال استفاده میشود و این یعنی از بین رفتن تمام تلگرامهای دیگر بهغیر از تلگرامx در گزارشی در همین رسانه به تفصیل در رابطه با این موضوع با تیتر «یا ایکس، یا هیچ» توضیح دادهایم که نحوه کار این نسخه جدید به چه صورت است که شما میتوانید با مراجعه به این گزارش، اطلاعات فنی لازم را به دست بیارید.
تلگرام طبق برنامهای که اعلام کرده درحال آمادهسازی برای لانچ زیرساخت مالی خودش است و تا الان چند مرحله زیر را انجام داده است:
۱- اضافه کردن بخش checkout به کلاینتهای موبایلی (انجامشده)
۲- اضافه کردن بخش invoice به کلاینتهای موبایلی (انجامشده)
۳- مهاجرت به TDlib برای ایجاد امنیت تراکنشها و حذف کلاینتهای غیررسمی (شروعشده و درحال انجام)،
۴- اضافه شدن Currency manager به کلاینتهای موبایلی (انجامشده)
۵- اضافه شدن بخش صرافی و currency exchange system به کلاینتهای موبایلی (انجامشده).
پیشبینی میشود این روند کمی طولانی باشد اما میتوان تخمین زد که حدود دو هفته دیگر کمکم تلگرامطلایی و هاتگرام حذف میشوند (چه مدیران تلگرامطلایی و هاتگرام این موضوع را قبول کنند و چه منکر شوند)، مصداق صحت این ادعا هم این است که چند روزی است تلگرامطلایی به مشکل برخورده و افراد نمیتوانند در کانالها عضو شوند که این موضوع هم ربطی به نکات فنی این پوستهها (تلگرامطلایی و هاتگرام) ندارد و خود تلگرام محدودیتهایی را برای این نسخههای غیررسمی ایجاد کرده است.
**حدود چند ماه قبل، یکی از کاربران ایرانی به دوروف پیام داده و گفته بود: «موبوگرام یکسری از کاربران را داخل کانالها بدون اجازه عضو میکند»، دوروف هم در جواب این کاربر ایرانی در توئیتر نوشته بود: «ما درحال کار کردن روی هسته جدیدی از تلگرام به اسم TDLib هستیم که در این نسخه از تلگرام کلاینتها دیگر نمیتوانند برای کاربر تصمیمی بگیرند و کلاینت صرفا یک پوسته ظاهری است.»
این نسخه قرار است تا دو هفته دیگر روی سیستمعامل IOS اجرا شود. دلیل انتخاب این سیستمعامل برای آزمون و خطا هم کم بودن تعداد کاربران تلگرام در IOS است (حدود 10 تا 15 درصد کاربران تلگرام در IOS هستند). هنوز این نسخه TDLib اجرایی نشده برخی کلاینتهای غیررسمی روی این سیستمعامل به مشکل برخوردهاند و فعالیتشان با اختلال مواجه شده است. بهعنوان مثال این کلاینتها نمیتوانند با سرعت عکسها را «کش» کنند. در فایل 120 صفحهای که یکی از سرمایهگذاران تلگرام آن را علنی کرد، عنوان شده است: «قبل از اینکه موضوع پول مجازی را فعال کنیم، ابتدا تمام کلاینتها را بهشدت محدود میکنیم تا هیچ دسترسیای به اکانت کاربران نداشته باشند.»
این تصمیم هم به این دلیل گرفته شده است که اگر پول مجازی تلگرام به بازار بیاید و دسترسی کلاینتها به اکانتهای کاربران آنقدر آزاد باشد، کلاینتها بهراحتی میتوانند به پولهای کاربران دسترسی داشته باشند و با یک پیام، حساب آنها را پر یا خالی کنند. براساس جدولی که تلگرام اعلام کرده بود، سری اول پول مجازی تلگرام به بازار آمده است و این پول هم به برخی کاربران ویژه داده شده است که اتفاقا چند نفری هم از ایرانیها جزء همان کاربران ویژهای بودهاند که پول مجازی تلگرام به آنها تعلق گرفته است!به محض اینکه پول تلگرام بهصورت جدی به میدان بیاید، به دلیل اینکه درحال حاضر ما در کشورمان در حوزه ارزی هم با مشکل روبهرو هستیم، مسئولان بهشدت با فعالیت تلگرام مخالفت خواهند کرد؛ زیرا تلگرام کاملا اقتصاد ایران را با خود خواهد برد.
حال شاید این موضوع مطرح شود که اگر تلگرام پول خود را ارائه کند، مردم که این پول را نمیخرند یا اگر بخرند این پول را در بازاری نمیتوانند خرج کنند؛ مثلا نمیتوانند با پول تلگرامی از نانوایی نان بخرند! اما با اپلیکیشن تلگرام تمام این کارها شدنی است. این تبادل پول تلگرامی بهراحتی با کمک همین پیامرسان در بین مردم رایج میشود، مثلا یک مغازهدار شناسه خود را در مغازهاش قرار میدهد و شما با اسکن آن شناسه، هزینه کالای خود را پرداخت میکنید و حتی احتیاجی به پول نقد نیست! و کمکم ایران هم شبیه کشوری مانند تانزانیا میشود که با وجود داشتن معادن طلای بسیار پولشان بیارزش شده و اقتصادشان به زمین خورده است! تا جاییکه ارزش پول ملی آنها صفر شده و به فقیرترین کشور دنیا تبدیل شدهاند! چرا؟به دلیل اینکه پول مجازی در این کشور به صورت موبایلی رایج شده بود!به دلیل اینکه پایه پولهای مجازی دلار است و مردم سعی میکنند دارایی و پسانداز خود را به آن واحد پولی تبدیل کنند، یا حتی مغازهدار هم اولویت اخذ پولیاش گرام (پول مجازی تلگرام) باشد! چرا؟ چون مبنای گرام، دلار است و نسبت به ریال ارزش بیشتری دارد.
در برنامهای که در شبکه دویچه وله با نام رمز ارزها و پولهای مجازی پخش شد، یکی از کارشناسان آن برنامه گفت: «رمز ارزها تا زمانیکه کمتر از یک یا دو درصد از پول کشوری را بگیرند به اقتصاد آن کشور آسیبی نمیزنند؛ چون یک موضوع حاشیهای به حساب میآید اما در کشوری مثل ایران که در تلگرام 70 میلیون کاربر دارد، اگر یک رمز ارزی از سوی این پیامرسان وارد شود، تلگرام از بانک مرکزی این کشور قدرتمندتر میشود و شبکه بانکی کشور از مدار بیرون میرود و این اتفاق یک فاجعه است.»
**در بخشی از یک مقاله خارجی با عنوان «اهمیت کاربران فعال درخصوص جذب سرمایه» گفته شده است: «تلگرام در زمانیکه برای آیکو شروع به جمعآوری پول کرده است، اعلام میکند تعداد کاربرهای فعال روزانه دارد، حدود 40 میلیون نفر است و براساس این تعداد، حدود 10 میلیارد دلار سرمایه دارد. روزی که تلگرام در ایران فیلتر شد، تعداد کاربران روزانه تلگرام از 40 میلیون نفر به حدود هفت میلیون کاهش پیدا کرد (کاربران روزانه) و این موضوع ارزش سرمایهگذاری تلگرام را از 10 میلیارد دلار به کمتر از 500 میلیون دلار کاهش ثبت کرده است؛ یعنی 9.5 میلیارد دلار تلگرام از فیلترش در ایران ضرر کرده بود.»
جالبترین قسمت این مقاله این است که: «اگر ایران اجازه فعالیت تلگرامطلایی و هاتگرام را نمیداد، تلگرام حدود 9.5 میلیارد دلار ضرر میکرد و ایران با اجازه دسترسی مردم به تلگرام باعث شد تعداد کاربر روزانه تلگرام دوباره افزایش پیدا کند و تلگرام آن سرمایهای که لازم داشت به اضافه سرمایهای که از دست داده بود را بهدست آورد»؛ یعنی ما خودمان کمک کردیم که تلگرام بتواند جان دوباره بگیرد و سرمایه جمع کند و بعد اقتصاد ایران را نابود کند!اگر مسئولان از عمد این امتیاز را برای تلگرام ایجاد کردند، باید پاسخگو باشند ولی اگر فریب خورده باشند باید بگوییم آنها فریب سنگینی خوردهاند؛ چراکه این زمان بهترین موقع برای فیلتر تلگرام بود، چون تلگرام درحال کسب سرمایه بود و ما میتوانستیم با فیلترش، آن را به یک پروژه کوچک تبدیل کنیم که دیگر ارزش سرمایهگذاری نداشته باشد؛ یعنی میتوانستیم بهراحتی رقیب را ضعیف کنیم ولی اجازه جمعآوری سرمایه را با دست خودمان به او دادیم! اگر تلگرام امروز میگوید میخواهم بلاک چین را راهاندازی کنم، این تکنولوژی احتیاج به سرمایه دارد (سرمایهای که دوروف با کمک ایران جمع کرده است) و زمانیکه ما میتوانستیم تلگرام را با کمترین هزینه فیلتر کنیم،تعلل کردیم و الان باید با هزینه گزافی (هنگامیکه بلاک چین ارائه شود) آن را فیلتر کنیم تا به اقتصاد ما آسیبی نرسد.
**هنگامیکه ما تلگرام را فیلتر کردیم، بیبیسی نسخهای از تلگرام را با نام «تلگرام تیجی» ارائه داد و خیلی از کشورها و شرکتها تلگرامِ با فیلترشکن ارائه کردند و این نشان میدهد که تلگرام چقدر برای اینها مهم است!روزی که تلگرام فیلتر شد، در کمتر از 48 ساعت حداقل 10 نسخه تلگرام از سوی انگلیس و اسرائیل و کانادا ارائه شد! چرا آنقدر ما برای این کشورها مهم هستیم که دسترسی مردم به تلگرام را بخواهند فراهم کنند؟چرا رئیسجمهور آمریکا در روزی که تلگرام در ایران فیلتر شد، توئیتی منتشر کرد و گفت که من از آزادی بیان در ایران حمایت میکنم؟ چرا برای فیلتر فیسبوک و یوتیوب این کار را نکرد؟ چرا فقط نسبت به تلگرام حساس هستند؟ و چرا بیبیسی یک فیلترشکن برای استفاده ایرانیها ارائه نمیدهد و تنها یک فیلترشکن برای استفاده از تلگرام ارائه میدهد! اسرائیل به صورت رسمی (اکانت رسمی وزارت امور خارجه اسرائیل در توئیتر) لینک دانلود تلگرام بدون فیلتر را گذاشته است! همه دنیا دستبهدست هم دادهاند تا ایرانیها بیتلگرام نمانند!
انتهای پیام/