کد خبر: ۱۷۰۶۵
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۲
شاهین ایزدیار شاه ماهی استخر های آسیا :
شاهین ایزدیار ملی پوش تیم ملی شنای جانبازان و معلولین متولد شهریور سال ۱۳۷۲ است که توانست در بازی‌های پارا آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا ، ۷ مدال شامل ۶ طلا و یک نقره را کسب کند. او که برای نخستین بار توانسته بود در پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو به مرحله فینال صعود کند این بار در میدان بزرگ آسیایی نیز توانست بار‌ها پرچم کشورمان را به اهتزاز در آورد.

به گزارش آوای نشاط شاهین ایزدیار ملی پوش تیم ملی شنای جانبازان و معلولین متولد شهریور سال ۱۳۷۲ است که توانست در بازی‌های پارا آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا ، ۷ مدال شامل ۶ طلا و یک نقره را کسب کند. او که برای نخستین بار توانسته بود در پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو به مرحله فینال صعود کند این بار در میدان بزرگ آسیایی نیز توانست بار‌ها پرچم کشورمان را به اهتزاز در آورد.
موفقیت او در مسابقات بازی‌های پارا آسیایی باعث شد گفتگوی اختصاصی با این ورزشکار کشورمان داشته باشیم:

شایعه ترک ایران زاییده ذهن رسانه ها است
شاهین ایزدیار درباره این موضوع که گفته می‌شود او قصد دارد از کشور خارج شود بیان کرد: تصمیم به ترک ایران زاییده ذهن رسانه هاست و هرگز قصد نداشتم که از کشورم خارج شوم ؛ البته برای اینکه بتوانم در رقابت‌های پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو برای کاروان ورزشی ایران افتخار آفرینی کنم و روی سکو قرار گیرم، باید برای تمرینات بهتر و حضور در یک کمپ تمرینی به همراه مربی خودم به یکی از کشور‌های مجارستان یا اسپانیا که با ایران قرارداد دارند سفر کنم و این موضوع سفر با مسئولان فدراسیون جانبازان و معلولین و کمیته ملی پارالمپیک مطرح شده است و خسروی وفا قول داده که از من حمایت کند و امیدوارم که با حمایت مسئولان بتوانم به یکی از این کشور‌ها اعزام شوم و این دو سال باقی مانده تا پارالمپیک توکیو را در یک کمپ تمرینی زیر نظر مربی ام تمرین کنم.

من فقط برای تمرین و موفقیت بیشتر کشورم به خارج می‌روم
او ادامه داد: این روز‌ها شایعات درباره من زیاد است و من فقط برای تاریخ سازی در پارالمپیک و موفقیت بیشتر برای کشورم در مسابقات ۲۰۲۰ توکیو می‌خواهم در یک کمپ تمرینی خارجی حاضر شوم و ارتباطی به ترک ایران ندارد من تمام این تلاش ها را برای افتخار آفرینی و اهتزاز پرچم کشور انجام می دهم . چرا که سطح شنای ما از دنیا عقب است و برای افتخار آفرینی برای ایران باید در سطح بالاتری تمرین کنم و این موضوع باعث شد در مورد اعزامم با مسئولان کمیته ملی پارالمپیک صحبت کنم.

پیشنهاد تابعیت آمریکا و اسپانیا را نخوانده رد کردم
دارنده ۶ مدال طلای بازی‌های پاراآسیایی عنوان کرد: پس از این موفقیتم از کشور‌های اسپانیا و آمریکا پیشنهاداتی برای تابعیت داشتم که همان ابتدا و نخوانده آن را رد کردم چرا که فقط می‌خواهم برای ایران و برای کشورم افتخار آفرینی کنم و پرچم ایران در رقابت‌های بین المللی به اهتزاز در آورم، همه تلاش من موفقیت برای ورزش ایران است.

حقوق دریافتی من از فدراسیون ۴ میلیون تومان تا قبل از بازی‌های اندونزی بود
ایزدیار درباره حقوق دریافتی خود گفت: از یک سال قبل از بازی‌های پارا آسیایی هر ماه مبلغ ۴ میلیون تومان به عنوان حقوق برای من واریز می‌شد که این مبلغ به مدت یکسال بود و از مهر ماه سال ۹۶ تا مهر سال ۹۷ من حقوق دریافت کردم و از بعد این تاریخ قطع می‌شود. اگرورزشکاری در المپیک یا پارالمپیک موفق به کسب مدال شود مدام العمر حقوق دریافت می‌کند و من اگر موفق به کسب مدال در پارالمپیک شوم می‌توانم حقوق ثابتی داشته باشم. شغل من در حال حاضر شنا کردن است و دریافتی من از این شغل محدود به زمان بازی‌ها می‌شود.

ماهی ۴ میلیون حقوق گرفتم، اما ۶ میلیون تومان برای موفقیت هزینه کردم
او در ادامه بیان کرد: من باید ماهانه ۶ میلیون تومان هزینه می‌کردم تا به این موفقیت برسم و می‌توان گفت که من از جیب خودم هم هزینه کردم تا در این دوره بازی‌های پارا آسیایی موفق شوم.

اگر پاداشم را بگیرم میلیاردر می‌شوم، اما همه را برای آماده سازی هزینه می‌کنم
ایزدیار درباره دریافت پاداش خود گفت: کمیته ملی پارالمپیک پاداش پای سکو را به من داد و مطابق با صحبتی که شد من مبلغ ۳۰ هزار و پانصد دلار دریافت کردم، اما درباره میزان پاداش وزارت ورزش و جوانان اطلاع دقیقی ندارم اگر قرار بود برای هر مدال من پاداش کامل پرداخت شود باید ۱۰۴۰ سکه بهار آزادی دریافت می‌کردم ،شنیده ام که وزارت ورزش و جوانان در مصوبه پاداش ها بدین شکل عمل نمی کند و قرار است اولین مدال را پاداش کامل بگیرم و درصدی هم برای دیگر کال های طلا و نقره که فکر کنم حدود ۳۰۰ سکه باشد البته اگر آن را هم بگیرم میلیاردر می شوم اما هرمیزانی به من پرداخت کنند برای آماده سازی خودم در رشته شنا هزینه می‌کنم تا در پارالمپیک تاریخ ساز شوم.

دستمزد ما با فوتبالیست‌ها قابل قیاس نیست
او در ادامه بیان کرد: یک بازیکن فوتبال برای یک فصل که شاید ۲۰ بازی انجام دهد قرارداد میلیاردی امضا می‌کند در حالی که ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی با وجود افتخار آفرینی و کسب مدال این مبلغ را دریافت نمی‌کنند و تفاوت دستمزد ما با بازیکنان فوتبال قابل قیاس نیست و شاید کل مبلغی را که ما با پاداش مان دریافت کنیم به ۵۰۰ میلیون تومان برسد و در بحث افتخار آفرینی اصلا ورزش پاراآسیایی با فوتبال قابل قیاس نیست.

من در میان شناگران عادی کشورم نفر دوم هستم
دارنده مدال نقره بازی‌های پاراآسیایی بیان کرد: فاصله ما از نظر شنا با سطح دنیا زیاد است که این فاصله در میان ورزشکاران پارالمپیکی ایران نسبت به افراد سالم کمتر است، اما باز هم برای موفقیت نیاز به تمرین و امکانات بیشتری داریم. من در میان شناگران عادی کشورم در رتبه دوم قرار دارم، اما کسب مدال در المپیک یا بازی‌های آسیایی کار سختی است و از این نظر هنوز با افراد سالم فاصله دارم و اگر امکانات آن‌ها در اختیار ما هم قرار گیرد می‌توانیم به موفقیت‌های بیشترمان امیدوار باشیم و تلاش می‌کنم با رسیدن به رتبه اول در شنای المپیکی و پارالمپیکی کشورم در هر دو رویداد بزرگ شرکت کنم.

او درباره اینکه چرا ملی پوشان پارا آسیایی از آسیایی موفق‌تر عمل می‌کنند گفت: انگیزه در میان ما بیشتر است و البته باید این موضوع را هم در نظر گرفت که فدراسیون جانبازان و معلولین بسیار منسجم‌تر و منظم‌تر کار می‌کند و با وجود اینکه رشته‌های زیادی را تحت پوشش دارد، اما با برنامه ریزی مناسب اردو‌های خوبی را برگزار می‌کند.

من روزی ۱۵ کیلومتر شنا می‌کنم منتقدان من هفته‌ای ۱۵ کیلو متر راه نمی‌روند!

ایزدیار عنوان کرد: آنها که می گویند من کیلویی مدال گرفتم بهتر است بدانند من روزی ۱۵ کیلومتر شنا می‌کنم منتقدان من هفته‌ای ۱۵ کیلو متر راه نمی‌روند. من عضو کوچکی از کاروان ورزشی ایران بودم که تلاش کردم به موفقیت کشورم کمک کنم و ایستادن در جایگاه سومی آسیا حاصل تلاش تمام ورزشکاران کاروان بود و خوشحالم که من هم سهم کوچکی در این پیروزی داشتم.
ملی پوش شنای کشورمان اظهار داشت: برخی مدعی هستند سطح مسابقات پاراآسیایی پایین‌تر است و به همین دلیل ورزشکاران ما مدال‌های بیشتری کسب می‌کنند، اما این طور نیست ما با امکانات کمتر توانستیم موفق باشیم ، واقعا کسب مدال در سطح بازی‌های پاراآسیایی راحت‌تر از آسیایی نیست و سختی خودش را دارد. خوشحالم که ورزشکاران ما توانستند با کسب مدال‌های خوش رنگ باعث موفقیت و درخشش نام ایران در بازی‌های پارا آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا شوند.

من خودم را مایکل فلپس ایران نخواندم اما او قهرمان بزرگی است
او افزود: در بازی‌های پارا آسیایی از من پرسیدند که آیا کسی به تو گفته است مایکل فلپس ایران هستی ؟ من در پاسخ گفتم مردم کشورم به من لطف دارند، اما از زبان من گفتند که من خودم را مایکل فلپس ایران می‌دانم که به شدت این موضوع را تکذیب می‌کنم. لقب‌هایی که به من داده شده همه از لطف مردم کشورم بوده و من هم خودم را با این القاب معرفی نکردم و دوست ندارم که دچار غرور شوم و فقط امیدوارم شایسته محبت مردم کشورم باشم.

به خاطر پرسپولیس 6 طلا نگرفتم اما پرسپولیسی ام و بازی با السد به ورزشگاه می روم
ایزدیار درباره حضورش در تمرین تیم پرسپولیس گفت: با دعوت گرشاسبی در تمرین تیم پرسپولیس حاضر شدم و از نزدیک تمرین کردن بازیکنان این تیم را تماشا کردم و در پایان پیراهنی با نام خودم و با شماره ۶ به دلیل تعداد مدال هایم به من اهدا شد. با توجه به اینکه به تیم پرسپولیس علاقه دارم در روز بازی این تیم مقابل السد در ورزشگاه حاضر می‌شوم و این بازی را از نزدیک تماشا می‌کنم.
او درباره اینکه گفته می‌شود به دلیل علاقه اش به این تیم ۶ مدال طلا کسب کرده است عنوان کرد: این موضوع که من به خاطر علاقه ام به این تیم ۶ مدال طلا کسب کردم صحت ندارد چرا که حریف قزاقستانی من در ماده استقامت بسیار قدرتمند بود و من نتوانستم در این زمینه از سد او عبور کنم و مدال طلای دیگری را بدست آورم.

شنا به مراتب دشوار تر از فوتبال است
ایزدیار تصریح کرد: رشته‌های تیمی در ورزش هم سختی خاص خودش را دارد، اما هنوز هم معتقدم شنا از فوتبال سخت‌تر است و من به رشته‌های انفرادی علاقه بیشتری دارم و برای رسیدن به مدال 16 سال است که تلاش می کنم ،من از سن 9 سالگی شنا را شروع کردم و عاشق این رشته هستم.

از وقتی به برگشتم خواستگاران زیادی دارم، اما قصد ازدواج ندارم (با خنده)
او درباره اینکه آیا قصد ازدواج دارد گفت: از وقتی که برگشتم خواستگاران زیادی دارم، اما قصد ازدواج ندارم. در یک مصاحبه خودم هم اعلام کردم که تا زمانی که بخواهم به ورزش شنا به صورت حرفه‌ای بپردازم نمی‌توانم ازدواج کنم البته چند پیشنهاد ازدواج در روز های اخیر داشتم اما من اصلا به ازدواج در حال حاضر فکر نمی کنم.

شنا به من اعتماد به نفس داد
ایزدیار افزود: از ۹ سالگی وارد رشته شنا شدم و حدود ۱۱ سال است که عضو تیم ملی هستم و به صورت حرفه‌ای این ورزش را دنبال می‌کنم. شنا به من اعتماد به نفس داد و باعث شد خودم را پیدا کنم و اگر در ورزش هم وارد نمی‌شدم با توجه به حمایت‌های خانواده ام به طور حتم در رشته دیگری موفق می‌شدم چرا که من پشتکار زیادی دارم و برای رسیدن به پیروزی از تلاش دست بر نمی‌دارم.

او در ادامه عنوان کرد: حدود ۷ سال است که زیر نظر ضیایی سرمربی ام تمرین می‌کنم و به خاطر او به مشهد سفر کردم تا بتوانم تمریناتم را ادامه دهم. من روز‌ها از ساعت ۵ صبح شنا کردن را شروع می‌کنم و مطابق با برنامه ریزی که دارم تمریناتم را ادامه می‌دهم و ۴ ماه است که مشتاق رئیس هیئت شنای استان خراسان سالن استخر ۵۰ متر شهید حججی را در اختیار ما قرار داده است که با توجه به اینکه این استخر استاندارد‌های لازم را دارد من توانستم در بازی‌های پاراآسیایی موفق‌تر عمل کنم، این استخر در اختیار قهرمانان و ملی پوشان است و آن‌ها می‌توانند به صورت حرفه‌ای به تمرین بپردازند.

بدون ماساژور در رقابت های پاراآسیایی اندونزی شرکت کردم
ایزدیار درباره نبود ماساژور همراه تیم در بازی‌های پاراآسیایی گفت: من قصد داشتم که ماساژوری که در تمریناتم حضور دارد را با هزینه شخصی به بازی‌های بیاورم، اما مشکلات هزینه و صادر نشدن آیدی کارت برای او کار ما را با مشکل مواجه کرد و به همین دلیل از این موضوع منصرف شدیم این در حالی بود که تیم ژاپن ۵ تخت ماساژ برای ریکاوری ملی پوشان خود داشت.

دارنده ۷ مدال بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا در پایان گفت: بعد از اینکه در بازی‌های اینچئون به حریف چینی خودم باختم تصمیم گرفتم یک روز در این بازی‌ها با کسب مدال‌های مختلف انتقامم را بگیرم، اما بعد از پارالمپیک ریو این ورزشکار دیگر در مسابقات حاضر نشد و به جای او حریف قزاقستانی ام را از پیش رو برداشتم. من سعی کردم که انگیزه خودم باشم. البته در این مسیر خانواده ام من را حمایت کردند. اگر هر زمان دنیای حرفه‌ای ورزش را کنار بگذارم به عنوان مربی شنا به کارم ادامه می‌دهم تا به افرادی که می‌خواهند در این رشته موفق باشند کمک کنم.

 

انتهای پیام/

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: