|
به گزارش آوای نشاط موسسه ملی سلامت آمریکا نسبت به مصرف غیر ضروری آنتیبیوتیکها هشدار داده است. بیشتر مشکلات سینوس به واسطه ویروسها شکل میگیرند؛ از اینرو آنتیبیوتیکها تاثیری در درمان آنها ندارند. حتی مواردی که منشاء باکتریایی دارند، به طور معمول با مصرف آنتیبیوتیکها سریعتر بهبود نمییابند.
خوشبختانه درمانهای طبیعی برای درد و عفونت های سینوس وجود دارند که می توانند به طور موثر این شرایط را تسکین دهند.
سینوزیت چیست؟
مشکلات سینوس زمانی شکل میگیرند که مخاط بیش از حد در حفرههای پشت صورت انسان جمع میشود. این شرایط موجب تورم یا ملتهب شدن یک یا تعداد بیشتری از این حفرهها میشود.
در برخی افراد، بهویژه آنهایی که آلرژی یا آسم دارند، این شرایط به طور مرتب رخ میدهد که به فشار پایدار در اطراف بینی، ترشحات بدمزه پشت حلق، سردرد، خستگی شدید یا علائم دیگر منجر میشود.
درمانهای ساده برای کمک به جریان مخاط
در بسیاری موارد، درمانهای خانگی میتوانند به طور موثر در بهبود سینوسهای ملتهب نقش داشته باشند. این روشهای درمانی مسیرهای تحریکشده را تسکین داده و جریان مخاط را افزایش میدهند؛ از اینرو دیگر با احساس گرفتگی مواجه نخواهید بود.
گرم کردن صورت
گرم و مرطوب کردن مسیرهای سینوس یکی از موثرترین درمانهای خانگی است. تنفس بخار به تسکین بافت سینوس و اندکی رفع گرفتگی کمک میکند.
شما میتوانید زیر دوش آب گرم ایستاده یا در وان آب گرم قرار بگیرید. همچنین در شرایطی که روی تخت دراز کشیدهاید میتوانید یک پارچه یا حوله گرم را روی بینی و گونههای خود قرار دهید.
برای بخاردرمانی میتوانید آب را درون یک ظرف به جوش آورده و سپس حرارت را خاموش کنید. یک حوله را روی سر خود انداخته، روی ظرف آب خم شده و بخار را تنفس کنید. البته فاصله ایمن با آب داغ را حفظ کرده و چشمهای خود را ببندید. با کاهش دمای آب میتوانید فاصله را تا جایی که همچنان راحت هستید، کاهش دهید.
شما میتوانید یک یا دو قطره از روغنهای اساسی را نیز در آب بریزید. روغن اوکالیپتوس میتواند به باز شدن بینی کمک کند و روغن اسطوخودوس یا روغن بابونه نیز موجب آرامش میشوند.
شستوشوی سینوسها برای کمک به تسکین علائم و پیشگیری از عفونتهای سینوسی
شستوشوی بینی روشی است که شامل استفاده از محلول آبنمک برای پاکسازی میکروبها و مخاط در مسیرهای سینوس میشود.
برخی مطالعات نشان دادهاند که شستوشوی سینوسها میتواند به بهبود علائم کمک کند که از آن جمله میتوان به مطالعهای اشاره کرد که در سال ۲۰۱۶ در نشریه Canadian Medical Association Journal منتشر شد.
کارشناسان به این نکته اشاره داشتهاند که استفاده از آب مقطر یا استریلشده برای پیشگیری از احتمال ورود انگل به مسیرهای سینوس اهمیت دارد و شما می توانید آب لولهکشی را با جوشاندن به مدت سه تا پنج دقیقه استریل کنید.
کمک یوگا به تخلیه مخاط از مسیرهای سینوس
اگر در میانه یک عفونت سینوسی قرار دارید، یکی از حرکات یوگا میتواند به شکلگیری احساسی بهتر در شما زمانی که فشار بیش از حد روی سینوس ها وارد شود کمک کند. حرکت پیشنهادی Supported Reclined Cobbler’s Pose است. به این شکل که یک بالش یا پتو را زیر بالاتنه خود قرار داده و روی تخت یا زمین دراز بکشید. زانوهای خود را خم و پاها را از هم باز کنید، سپس کف پاها را به هم بچسبانید. شما میتوانید بلوکهای یوگا یا حوله لولهشده را زیر زانوهای خود قرار دهید تا وضعیت راحتتری داشته باشید. در ادامه، دستها را دو طرف بدن قرار دهید و تا زمانی که راحت هستید در این حالت باقی بمانید. برای خارج شدن از این حالت با غلت خوردن به پهلو و سپس قرار دادن کف دستها روی زمین از جای خود بلند شوید.
استفاده از مکمل ها مانند آنزیم بروملین
بروملین ترکیبی از آنزیمهاست که در آناناس یافت میشود و به عنوان مکمل غذایی نیز در دسترس است. بنا بر پژوهشی که در نشریه Laryngoscope منتشر شد، بروملین به واسطه توانایی خود در مهار التهاب برای درمان سینوزیت مورد مطالعه قرار گرفته است. برخی مطالعات کوچک نشان دادهاند که بروملین به بهبود علائم سینوزیت کمک کرده است.
اگرچه بروملین ترکیبی طبیعی است اما این به معنای آن نیست که عوارض جانبی ندارد. برخی افراد ممکن است واکنشهای آلرژیک، مشکلات دستگاه گوارش و افزایش ضربان قلب را تجربه کنند. از اینرو در مصرف آن نباید زیادهروی کرد.
مصرف کوئرستین
کوئرستین ترکیبی گیاهی است که در محصولات مختلف از پیاز تا سیب و چای سبز یافت میشود. همانند بسیاری از مواد گیاهی، کوئرستین یک آنتیاکسیدان است. برای مشکلات سینوس، کوئرستین نشان داده است که سلولهای منتشرکننده هیستامین را مهار میکند. هیستامین یک ماده شیمیایی است که ترشح مخاط در سینوسها را تحریک میکند.
تسکین درد سینوس و کاهش گرفتگی با نوشیدن مایعات
تامین آب مورد نیاز بدن سینوسها را مرطوب نگه میدارد، از اینرو احساس بهتری در فرد شکل میگیرد و همچنین غلظت مخاط سینوس کاهش مییابد که جریان آسانتر آن را موجب میشود.
از مصرف نوشیدنیهای حاوی الکل و کافئین نیز تا حد امکان پرهیز کنید زیرا میتوانند موجب کمآبی بدن شوند.
مراجعه به پزشک در صورت ناموفق بودن درمانهای خانگی
اگر علائم برای بیش از یک هفته ادامه داشتند، بهتر است برای بررسی دقیقتر شرایط به پزشک مراجعه کنید.
در صورت عفونت سینوس شدید با علائمی مانند تب بالا، تورم اطراف چشمها و پوست قرمز و ملتهب، پزشک ممکن است آنتیبیوتیک تجویز کند.
انتهای پیام/