|
به گزارش آوای نشاط دکتر ابراهیم رزمپا - نایب رییس انجمن راینولوژی ایران، درباره چگونگی بروز پولیپ گفت: در پولیپ بینی شاهد رشد غیر بدخیم در حفره بینی هستیم. پولیپ معمولا در هر دو طرف بینی ایجاد میشود. گاهی اندازه و تعداد پولیپها به گونهای است که باعث اتساع بینی و بزرگی چارچوب استخوانی بینی میشوند.
وی با بیان اینکه پولیپ بینی در بزرگسالان شایعتر از کودکان است، گفت: عفونت مزمن یا آلرژی مزمن در بینی (رینیت آلرژیک) که باعث تورم غشای مخاطی بینی و تولید ترشحات بیش از حد در سلولهای هوایی بینی میشود و همچنین سینوزیت یا عفونت مزمن بینی از عوامل افزایش دهنده خطر پولیپ بینی هستند.
رزمپا درباره علائم پولیپ بینی نیز گفت: انسداد راه هوایی بینی (احساس گرفتگی بینی به طور مزمن)، اختلال حس بویایی، احساس پری در صورت، ترشح بینی (گاهی)، سردرد (گاهی) از علائم پولیپ بینی هستند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره راههای درمان پولیپ بینی گفت: علایم پولیپ بینی معمولا با درمان (اغلب به روش جراحی) قابل کنترل هستند. در عین حال ممکن است پولیپ بینی موجب عفونتهای مکرر و خونریزی بینی شوند.
وی افزود: درمان دارویی ممکن است به طور موقت باعث کاهش پولیپها شوند، اما جراحی یک روش ساده است که اغلب برای برداشت پولیپها لازم است. در جراحی از بیحسی موضعی استفاده میشود. برای تشخیص پولیپ بینی از عکس ساده سینوسها و معاینه بینی با اسپکولوم استفاده میکنیم.
رزمپا درباره داروهایی که برای درمان پولیپ بینی تجویز میشود، گفت: برای درد خفیف از استامینوفن تجویز میشود. داروهای کورتونی یا کرومولین به شکل اسپری یا خوراکی به مدت کوتاه برای کوچکتر کردن پولیپها ممکن است تجویز شود. اما باید دقت داشته باشید از مصرف اسپریهای بینی بدون نسخه خودداری شود.
این متخصص گوش و حلق و بینی در پایان افزود: همچنین توصیه ما این است که از مصرف آسپرین خودداری شود، زیرا ممکن است احتمال خونریزی بینی را افزایش داده و نیز با بروز واکنشهای آلرژیک در افراد دارای پولیپ بینی همراه باشد.
انتهای پیام/