|
به گزارش آوای نشاط حاشیههای سریال «دلدادگان» تا کنون که بیش از یک هفته از اتمام پخشش میگذرد همچنان ادامه دارد و تقریبا روزی نیست که شخص یا نهادی درباره ماجرای پیش آمده در این سریال اظهارنظر نکند.
ماجرا درباره این سریال از آنجایی شروع شد که بعد از پخش قسمت آخر این مجموعه و البته خیل زیادی از واکنشهای منفی نسبت به پایانبندی این سریال یکی از بازیگران این مجموع با انتشار پستی در صفحه اینستاگرامش خطاب به پانتهآ بهرام نوشت که این پایان اجباری به دلیل حضور نیافتن پانتهآ بهرام بوده است و سازندگان این اثر مجبور شدند با توجه به غیبت این بازیگر فینال قصه را تغییر دهند. همزمان با این ماجرا پانتهآ بهرام نیز در صفحه اینستاگرامش از تغییر پایانبندی این مجموعه خبر داد.
پس از این اتفاق پانتهآ بهرام در واکنش به انتقادات کاربران پستی در صفحه اینستاگرامش منتشر نمود و علت بد بودن قسمت آخر فصل سریال دلدادگان به صدا سیما ربط داد .اما طولی نکشید که تهیهکننده «دلدادگان» به این اظهارات واکنش نشان داد و گفت که علت تغییر قصه در قسمت آخر «دلدادگان» قهر پانته آ بهرام از پروژه بوده است، پس از این ماحرا ها شاهرخ استخری و علی سخنگو نیز در اینستاگرامشان با انتشار پستهایی مهر تاییدی بر اظهارات تهیهکننده زدند .
بازیگرانی که قهر کردند
قهر بازیگران از آثار سینمایی و تلویزیونی سابقهای طولانی دارد و تا به حال بازیگران زیادی به دلایل مختلف از حضور در پروژهای که با آن قرارداد داشتند امتناع کردند. طولانی شدن پروژه بیش از مدتی که در قرارداد ذکر شده و عدم پرداخت به موقع دستمزدها و وصول نشدن چکهای بازیگران اصلی دلایلی است که هنرمندان را مجبور به ادامه همکاری با فیلم یا سریالی کرده که با آن کار میکردند.
پیش از پانتهآ بهرام بازیگران دیگری هم پیش از اتمام کار، پروژه را ترک کردند و سازندگان نیز اغلب مجبور به تغییر پایانبندی کارشان شدند. پرویز فلاحیپور در «دلنوازان»، سام درخشانی در «ماتادور»، میلاد کیمرام در «نابرده رنج»، حمید فرخنژاد در فیلم «روزهای زندگی»، فریبرز عربنیا در «مختارنامه» از جمله دیگر بازیگرانی بودند که با قهرشان سازندگان آثار را مجبور کردند پایان کار را تغییر دهند.
ماجرای قهر پانتهآ بهرام چه بود؟
بعد از اینکه ماجرای حضور پیدا نکردن پانتهآ بهرام برای ضبط قسمت پایانی «دلدادگان» علنی شد، این بازیگر نیز لب به سخن گشود و در فضای مجازی علت اصلی این موضوع را عنوان کرد. بهرام نیز با صحه گذاشتن بر اینکه پایانبندی سریال تغییر کرده بیان کرد که او به دلیل پرداخت نشدن به موقع دستمزدش حاضر به ادامه همکاری با گروه نشده است.
تا اینجای کار همه چیز در فضای مجازی اتفاق افتاده بود و جنگ لفظی میان موافقان و مخالفان بهرام نیز در صفحات اینستاگرام جریان داشت، تا اینکه چند روز بعد از پایان «دلدادگان» عوامل این سریال در نشستی در صدا و سیما حاضر شدند تا پاسخگوی سوالات شوند. طبیعی بود که مهمترین بحثی که میشد در این نشست به آن پرداخته شود همین ماجرای پرداخت دستمزد و حاشیههایش بود. در این نشست تهیهکننده سریال تایید کرد که با پانتهآ بهرام هنوز تسویه حساب نشده، اما با این حال پیکان انتقادها همچنان به سوی خانم بازیگر بود.
وقتی بازیگران پشتیبان همکارشان شدند
پس از اینکه بالاخره مشخص شد حرفهای بهرام بیربط نبوده و او بیدلیل پروژه را ترک نکرده گلاب آدینه به طرفداری از این حرکت بهرام پرداخت و جانب حق را به او داد. در ادامه این طرفداری نیز بازیگران زیادی به حمایت از همکارشان پرداختند و هر کدام در پستهایی جداگانه در صفحات شخصیشان در فضای مجازی نه تنها این رفتار بهرام را محکوم نکردند بلکه عنوان کردند که رفتار و واکنش درستی هم داشته است. نوید محمد زاده، باران کوثری، سحر دولت شاهی، امیر جعفری و تعداد زیاد دیگری از بازیگران از جمله افرادی بودند که از پانتهآ بهرام حمایت کردند.
انجمن بازیگران نیز با انتشار بیانیهای رسمی و جداگانه در این بحث وارد شد و به پرداخت نشدن دستمزد عوامل فیلمها و سریالها اعتراض کرد. انجمن بازیگران در بیانیهاش اعلام کرد که در سالهای اخیر سنت بسیار ناپسند و غیرعادلانه ای در پروژه های تصویری رایج شده است که تهیه کنندگان به آسانی، دستمزد بازیگران و عوامل را در موعد مقرر در قراردادها پرداخت نمی کنند و علت آن را پرداخت نشدن از سوی سازمان یا نهاد سرمایه گذار اعلام می کنند، این موارد در شرایطی است که در قراردادهای کاملاً یک طرفه، همه تعهدات برعهده بازیگران و دیگر عوامل گذاشته شده و تهیه کننده فقط یک مورد را متعهد شده و آن پرداخت به موقع دستمزد است.
همه چیز علیه بازیگران میشود
حاشیهها همچنان ادامه داشت، اما همه چیز به نفع بازیگران تمام نشد و اسماعیل عفیفه رییس هیات مدیره انجمن صنفی شرکت ها و موسسات فیلمسازی ایران (آیفیک) نیز در رابطه با همین موضوع بیانیهای صادر کرد. در این بیانیه عنوان شد که بازیگران سینما و هنرهای تصویری هم همچون دیگر عوامل تولید یک اثر تصویری، از سهمی مساوی در خلق یک اثر هنری زیر نظر تهیهکننده برخوردارند و قطعا در موارد اختلافی محق خواهد بود از طرق قانونی و مسالمت آمیز بدون آنکه لطمه ای به تولید یک اثر هنری وارد کند، حقوق متصوره خود را وصول نماید.
در این بیانیه همچنین عنوان شده بود که اینکه بازیگری گمان کند به صرف آنکه به اصطلاح راکورد پیدا کرده می تواند با گروگانگیری تولید یک اثر هنری منویات خود را عملی کند، خیالی عبث خواهد بود.
موضع گیری مدیران صدا سیما
ماجرا اما به همینجا ختم نشد و در طول هفته گذشته و هفته جاری بازار اظهارنظرها، انتقادها و حمایتها از این اتفاق همچنان گرم بود. بازیگران به طرفداری از همکار خودشان مشغول بودند و صنف تهیهکنندگان و تهیهکنندههای تلویزیون و سینما نیز جانب همکاران خودشان را میگرفتند انتقادهایشان را به بازیگران بیان میکردند.
در میانه این ماجرا که ظاهرا تمام شدنی هم نیست، سیدعلی حمیدی قائم مقام سیما فیلم هم اظهارنظر کرد و قول داد با تهیهکنندههای بدحساب برخورد میشود. او گفته بود که برخی از بازیگران از وضعیت پرداخت دستمزد گلایهمند هستند و سازمان صداوسیما قوانینی برای عقد قرارداد با تهیه کنندهها دارد و بدقولی تهیه کننده ها حتما پیگیری خواهد شد.
واکنش دوباره تهیهکننده «دلدادگان»
پس از بیانیه انجمن تهیهکنندگان آیفیک و انجمن بازیگران ایرج محمدی تهیهکننده «دلدادگان» ضمن تشکر از این دو صنف دوباره وارد بحث شد و او نیز یک بیانیه تازه داد.
محمدی عنوان کرد: «جا دارد که یک اختلاف خانوادگی که ابتدا هم از سوی خانم بهرام در فضای مجازی منتشر شد را به محضر کمیتهای مشترک از دو صنف ببریم. اینجانب و تیم «دلدادگان» حرفمان را میزنیم و بانوی هنرمند خانم بهرام هم حرفشان را میزنند. باور دارم که دو صنف تهیهکنندگان آیفیک و انجمن بازیگران به آن درجه از هوشمندی و بلوغ رسیدهاند که این ماجرا را حل و فصل نمایید.»
با همه این اوصاف به نظر میرسد با توجه به اینکه اختلاف سر این موضوع بالا گرفته و هر دو طرف سعی در مقصر دانستن یکدیگر دارند یک نهاد صنفی که میتواند به حقوق هر یک از طرفین پایبند باشد و جانب عدالت را رعایت کند در این ماجرا پادرمیانی کند تا حاشیههای این مجموعه نیز به پایان برسد.
انتهای پیام/