کد خبر: ۲۰۱۳۱
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۴
با وجود گذشت ماه‌ها از اجرای طرح رجیستری گوشی‌های تلفن همراه، مسافران خارجی و ایرانیان مقیم خارج همچنان بعد از یک مسافرت بیش از ۳۰ روز به ایران با مشکل ارتباطی مواجه می‌شوند.

به گزارش آوای نشاط با اجرای آخرین فاز از طرح رجیستری گوشی‌های تلفن همراه که اردیبهشت ماه سال جاری با هدف حفظ حقوق مشترکان و جلوگیری از فروش گوشی‌های قاچاق به جای قانونی کلید خورد، صرفا گوشی‌هایی که از مبادی قانونی وارد کشور شده‌اند، فعال خواهند شد.

با این حساب طبیعی است که مکانیزیمی در نظر گرفته شود تا پیگیری شناسه گوشی‌ها در سیستم ارتباطی امکان‌پذیر باشد؛ لذا در این بخش نیز پایگاه داده‌ای مختص شناسه‌های گوشی‌های وارداتی به کشور در نظر گرفته شده که دسترسی‌های چند گانه به آن وجود دارد که به عنوان مثال دو بخش از دسترسی‌های مهم مربوط به گمرک و اپراتورهای تلفن همراه است.

پر واضح است که مطابق این مکانیزم، در صورتیکه شناسه‌ گوشی در این سیستم وارد نشده باشد، در شبکه اپراتورهای تلفن همراه شناسایی نمی‌شوند یا مدت زمان محدودی برای فعالیت آنها در نظر گرفته می‌شود.

اکنون هم اگر اقدام به فعالسازی یکی از این گوشی‌ها کنید با پیامی مبنی بر فعال بودن گوشی تا یک ماه آینده دریافت خواهید کرد و با توجه به اینکه شناسه یکتای آن در سامانه مذکور وجود ندارد، در شبکه اپراتورها حکم موبایل قاچاق را خواهد داشت که با آن برخورد خواهد شد.

این موضوع به کرات از تریبون‌های مختلف بیان شده که کاربران نسبت به خریداری گوشی‌های تلفن همراه وارداتی آگاه باشند تا گرفتار نمونه‌های قاچاق نشوند.

بنابراین در صورتیکه گوشی خود را از خارج کشور خریداری کرده‌اید، یک ماه مهلت دارید در سایت گمرک اقدام به ورود اطلاعات و حقوق و عوارض گمرکی کرده، رسید آن را پرینت گرفته و در سایت سامانه همتا در بخش مسافری ثبت یا به آدرس همتا ایمیل کنید.

تنها در این صورت است که می‌توان گوشی از دست خارج شده را فعال کرد.

اما سوال مهمی که این مدت زمان ذهن بسیاری از کاربران تلفن همراه را به خود مشغول کرده این است که اگر مسافری خارجی (فرضا ایرانیان خارج از کشور) قصد سفر به ایران را داشته و برنامه مسافرت آنها بیش از یک ماه باشد باید چکار کنند؟!

این سوالی است که متأسفانه در اجرای این طرح، تاکنون پاسخ درستی به آن داده نشد اما مسئولان اعم از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و گمرک بیان کردند که این قبیل مسافران هم مانند خریداران عادی گوشی مشمول شرایط استفاده تا 30 روز (در شرایطی که شناسه گوشی ثبت نشده باشد) می‌شوند.

قطعا این پاسخ راهکاری در خود ندارد و باید به این قبیل مسافران خارجی که قصد اقامت به کشور را دارند، گفت که اگر می‌خواهید از گوشی خودتان با خط ایرانی استفاده کنید لطفا برنامه سفرتان را حداکثر تا 30 روز تنظیم کنید یا حق گمرکی گوشی‌تان را پرداخت کنید!

اما وزیر ارتباطات این گیر و تنگنا را ناشی از عدم وجود معافیت‌های گمرکی خاص برای اتباع خارجی یا ایرانیان مقیم خارج از کشور می‌داند.

به زعم آذری جهرمی اگر این دست معافیت‌ها در نظر گرفته شود، سامانه ثبت شناسه گوشی‌های تلفن همراه یا همان رجیستری قابلیت پیاده‌سازی دارد و می‌تواند معافیت‌های خاص را اعمال کند.

با این حال طرح مسئله مذکور، تنها به امید یافتن راه‌حلی از سوی مسئولان اجرای این طرح ضد قاچاق بود و امید می‌رود بعد از گذشت ماه‌ها از اجرای این طرح، توجهی نسبت به باگ‌های آن یا ضعف قوانینی که در نهایت با رجیتسری مرتبط می‌شود، صورت گیرد.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: