کد خبر: ۲۰۶۲۵
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۹
صدراعظم آلمان در پارلمان اروپا از ایده‌ی ایجاد یک ارتش اروپایی حمایت کرد. دونالد ترامپ با چنین اقدامی به‌شدت مخالف است. مرکل همچنین از اروپائیان خواست، شمار بیشتری پناهجو بپذیرند.

به گزارش آوای نشاط صدراعظم آلمان در سخنرانی خود در پارلمان اروپا از ایده‌ی رئیس جمهوری فرانسه حمایت کرد و خواستار تشکیل "یک ارتش واقعی اروپایی" شد.

آنگلا مرکل روز سه‌شنبه ضمن تاکید بر اینکه چنین ارتشی با ناتو مغایرتی نخواهد داشت، اظهار داشت که اگر اروپا یک ارتش واحد و سیستم‌ تسلیحاتی واحدی داشته باشد می‌تواند با قدرت بیشتری در ناتو حضور یابد.

به اعتقاد رئیس دولت آلمان، یک ارتش مشترک اروپایی باعث خواهد شد که جنگ تازه‌ای در اروپا درنگیرد.

به گزارش دویچه‌وله، پیش از مرکل، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه با اشاره به خطرهای فزاینده خواستار چنین ارتشی شده بود. او در این راستا به خطر از جانب روسیه، حمله‌ها و نفوذ سایبری، دخالت خارجی در روند انتخاباتی و تصمیم رئیس‌جمهوری ایالات متحده برای خروج از پیمان موشکی ۱۹۸۷ با روسیه اشاره کرده بود.

دونالد ترامپ در یک پیام توئیتری به امانوئل ماکرون تاخت و ایده‌ی تشکیل ارتش اروپایی را "بسیار توهین‌آمیز" خواند. به اعتقاد ترامپ، اگر آمریکا نبود امروز "فرانسوی‌ها آلمانی صحبت می‌کردند".

در مقابل، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه اظهار داشت، "خیلی طبیعی است" که اتحادیه اروپا به عنوان یک بلوک اقتصادی قدرتمند ارتش واحدی داشته باشد.

شورای امنیت ملی و پناهجویان

آنگلا مرکل در سخنرانی خود در پارلمان اروپا بار دیگر خواستار ایجاد "هر چه زودتر" شورای عالی امنیت اروپا شد، زیرا به گفته‌ او، اروپا دیگر نمی‌تواند روی "پشتیبانی دیگران" حساب کند.

مرکل اظهار داشت که یکی از مهم‌ترین وظایف این شورا، تصمیم‌گیری به‌موقع در شرایط استثنایی خواهد بود.

صدراعظم آلمان همچنین به اهمیت همبستگی میان اعضای اتحادیه اروپا پرداخت و در این راستا به سیاست پناهجویی کشورهای عضو اتحادیه نیز اشاره کرد. او گفت، کشورهای عضو باید سیاست‌های پناهندگی خود را بیش از پیش هماهنگ کنند.

مرکل در میان کف‌زدن‌های پیاپی نمایندگان دموکرات و اعتراض راست‌گرایان پوپولیست تاکید کرد که همسایگان سوریه بین شش تا هفت میلیون پناهجو را در خود جا داده‌اند ولی اتحادیه اروپا با ۵۰۰ میلیون جمعیت "حداکثر" یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر پناهجو پذیرفته‌ است.

انتهای پیام/

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: