|
به گزارش آوای نشاط منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی در حاشیه صد و یازدهمین جلسه این ستاد گفت: در جلسه از پیشرفتها و فعالیتهای علمی کشور و همسایگان گزارشی ارائه شد.
وی افزود: همچنین گزارش اشتغال فارغالتحصیلان در این جلسه ارائه شد که بر این اساس در سال 96 نرخ بیکاری دانشآموختگان حدود 19 درصد بوده است که حدس میزنیم از این بیشتر باشد و این مسئله مدتی است اعضای ستاد را نگران کرده و به طور مرتب رصد میشود. به همین دلیل از مسئولان وزارت علوم و وزارت کار دعوت کردیم تا در جلسه بعدی ستاد راهبری نقشه جامع علمی حضور یابند تا بتوانیم آماری از این موضوع داشته باشیم و سیاستهای مربوط به اشتغال فارغالتحصیلان تدوین شود.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی همچنین از بررسی مسئله بازنگری نقشه جامع علمی خبر داد و گفت: در سال 89 نقشه جامع علمی کاربردی نهایی، تثبیت و ابلاغ شد که در آن زمان کشورهای رقیب شرایط متفاوتی داشتند، بنابراین با توجه به دستور مقام معظم رهبری نقشه نیاز به بازنگری دارد.
کبگانیان ادامه داد:در فصل آخر نقشه یک بند به صراحت آورده است که ستاد موظف است در مقاطع و دورههای مشخصی با استفاده از بحث آینده پژوهی بازنگری نقشه را در دستور کار قرار دهد و این کار بر حسب تکلیف آغاز شده بود که مطالبات مقام معظم رهبری این موضوع را جدیتر کرد.
وی اضافه کرد:البته رهبر معظم انقلاب از نقشه و عملکرد ستاد اعلام رضایت کردند ولی بازنگری تکلیف جدی ماست.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی گفت: با توجه به بحث تحریمها باید این موضوع را نیز در بازنگری نقشه مدنظر داشته باشیم و تکیه بر علم و فناوری کشور باید در نگاهمان تقویت شود.
کبگانیان با بیان اینکه نقشه علمی باید به بودجه سالانه مصوب مجلس و برنامههای پنجساله متصل شود، گفت: مقام معظم رهبری دستور دادند که برنامههای پنجساله بر اساس نقشه علمی نوشته شود و پیشنهاد دیگر ما نیز تضمین اجرا بود که سازمانهای بازرسی و نظارتی خود را در باره نقشه موظف نمیدانند ولی این مسئله باید دیده شود.
وی افزود: ما از صاحبنظران، اقتصاددانان، صنعتگران، دانشگاهیان دعوت میکنیم تا پیشنهادات خود را درباره بازنگری نقشه به ما ارائه دهند. یک سایت برای این موضوع راهاندازی میکنیم.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی با بیان اینکه عمده نقصها بیشتر در بخش اقتصاد دانشبنیان است، گفت: در عرصه علمی و فناوری نیروهای علمی خوب کار کردند ولی در عرصه اجرا که باید علم و فناوری به کار گرفته شود، آسیب وجود دارد که این حوزه نیز باید ترمیم شود.
انتهای پیام/