کد خبر: ۲۱۱۱۵
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۴
دبیر انجمن جهانی لیرز در پزشکی با اشاره به سه کاربرد اصلی لیزر در پزشکی گفت: ایران سرگروه جهانی در حوزه لیزرهای کم‌توان در دندانپزشکی انتخاب شده و طی 6 ماه آینده پروتکل درمانی برای دندانپزشکان دنیا ارائه می‌کند.

به گزارش آوای نشاط رضا فکرآزاد در نشست خبری که در ارتباط با رونمایی از جایزه علی جهان برگزار شد، اظهار داشت: لیزر به طور کلی سه کاربرد اساسی دارد که کاربرد اول در حوزه تشخیص بیماری‌ها بوده که کمتر به آن پرداخته شده است و تشخیصضایعات عروقی، پوسیدگی‌های دندانی، آنالیز نمونه‌های خونی، تومور داخل ریه نیز و حتی ناخن و مو از جمله استفاده‌های لیزر در تشخیص بیماری‌ها است.

* مزایای  جراحی با لیزر

وی افزود: دومین کاربرد لیزر در زمینه جراحی است که در واقع لیزر ابزاری بُرنده بوده البته همچون چاقو نیست و می‌تواند انتخابی ببُرد بدون اینکه آسیبی به بدن برساند به طور مثال قرنیه را جهت رفع  عیوب انکساری بدون اینکه به چشم آسیبی وارد شود

دبیر انجمن جهانی لیرز در پزشکی خاطرنشان کرد: لیزر همچون چاقو می‌تواند عمل کند و حتی سخت‌ترین قسمت‌های بدن را ببُرد و در همه جراحی‌ها قابل استفاده است و عوارض چاقو را به همراه نداشته و جای اسکار و برشی بر جای نمی‌گذارد.

* بیشترین کاربردهای لیزر پزشکی در ایران

فکرآزاد عنوان کرد: سومین استفاده از لیزر بهره‌برداری از لیزرهای کم‌توان بوده که در مواردی همچون فیزیوتراپی و درمان‌بخشی، توان‌بخشی می‌توان از استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه لیزر یک تکنولوژی و فناوری بسیار پیشرفته است که همچون برق می‌توان کارهای مختلفی با آن انجام داد گفت: در کاهش دردهای دیسک‌های کمر، زخم بستر و ...می‌توان از لیزر استفاده کرد و امروزه گروه‌های چشم‌پزشکی، فیزیوتراپی، توانبخشی و پوست با استفاده از لیزر جهت کمک به بیماران استفاده می‌کنند. در حوزه زنان ودندانپزشکی نیز مورد توجه قرار گرفته است.

رئیس انجمن پزشکی لیزری ایران گفت: در زمینه آموزشی لیزر پزشکی البته مقداری نسبت به برخی از کشورها عقب هستیم که طرح ملی را انجمن لیزر پزشکی در دستور کار قرار داده که طی 10 سال آینده این موضوع به صورت جامع برای پزشکان مورد استفاده قرار گیرد.همچنین در حال حاضر فارغ‌التحصیلان و پزشکان جهت دریافت آموزش‌های لیزر در پزشکی به مراکز انجمن لیزر مراجعه کرده و آموزش‌های لازم را فرا گیرند.

وی یادآور شد: لیزر امروزه تنها در حوزه زیبایی استفاده نمی‌شود بلکه در بعد درمانی مورد توجه قرار داشته که سازمان‌های بیمه‌گر برخی از بخش‌های لیزر در حوزه درمان را تحت پوشش قرار داده ولی بخشی از آن نیز مورد توجه نبوده که باید اقدامات لازم در این زمینه مدنظر قرار داشته باشند.

* پروفسور علی جوان جزو 15 نفر باهوش دنیا

دبیر انجمن جهانی لیرز در پزشکی در ارتباط با جایزه پروفسور علی جوان گفت: دانشمندانیهمچون پروفسور سمعیی و حسابی به دلیل رسانه‌ای شدن در میان مردم بسیار آشنا بوده و جایگاه قابل توجهی دارند ولی برخی از دانشمندان همچون پروفسور علی جوان بسیار کم در جامعه ایران شناخته شده است در حالی که او مخترع ایرانی نخستین لیزر گازی هلیوم نئون دنیا است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به تحریم‌های ظالمانه دشمنان و نوسانات ارزی وضعیت تکنولوژی لیزری در کشور ما چگونه خواهد بود، گفت: لیزر برخی از مواقع نیز برای غنی‌سازی استفاده می‌شود و صادرات آن برای ایران ممنوع است و با وجود تحریم‌های موجود اگر تجهیزات آن به ایران برسد بسیار کمتر خواهد بود و امروزه دستگاه‌هایی که قبل از تحریم‌ها حدود 250 تا 300 میلیون برای حوزه پوست و دندان خریداری می‌شد اکنون به بیش از یک میلیارد تومان رسیده است و در شرایط کنونی پوشش‌های بیمه‌ای در زمینه لیزر در پزشکی نیز ضعیف شده است.

فکرآزاد بیان داشت: جایزه پروفسور علی جوان در 15 اکتبر 2018 برای اولین بار در کشور فرانسه به 4 فعال حوزه لیزر پزشکی اهدا شد و هر دو سال نیز این جایزه جهانی به همراه تندیس آن به فعالان لیزر اهدا می‌شود و جا دارد که پروفسور علی جوان که توسط یک مجله اروپایی حتی جزو 15 نفر باهوش زنده دنیا در سال 2015 بود بیشتر میان ایرانیان شناخته شود.

* ایران سرگروه جهانی لیزرهای کم‌توان در حوزه دندانپزشکی

وی خاطرنشان کرد:‌ تیم ایرانی در حال حاضر سرگروه جهانی برای لیزرهای کم‌توان در حوزه دندانپزشکی انتخاب شده که طی 6 ماه آینده پروتکل درمانی برای دندانپزشکان دنیا ارائه می‌کند و در واقع این پروتکل به نام ایران ثبت می‌شود.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: