|
به گزارش آوای نشاط محمد عجمی در خصوص میزان مهاجران افغانستانی و اعراب که در مشهد سکونت دارند، اظهار کرد: اتباع مهاجر که در مشهد سکونت دارند 150 هزار نفر بوده که از این میان 140 هزار نفر افغانستانی و 10 هزار نفر عراقی هستند.
وی در خصوص تسهیلاتی که در اختیار آنان قرار داه شده است، افزود: اولین تسهیلاتی که باید در نظر گرفته شود، اقامت است. در این زمینه تمام مهاجران دارای مدرک اقامتی معتبر بوده و اقامت آنان هر سال تمدید میشود مگر اینکه خود فرد تمایلی به تمدید اقامت خود نداشته باشد. 99 درصد از 150 هزار نفر از مهاجرین ساکن مشهد اقامت خود را تمدید کردهاند.
مدیر کل اتباع و مهاجرین خراسان رضوی بیان کرد: در بحث تحصیل 60 هزار دانشآموز دارای مدرک اعتباری و 20 هزار نفر دانشآموز فاقد مدرک اعتباری هستند و در مدارس دولتی در کنار دانش آموزان ایرانی به صورت رایگان در حال تحصیل هستند.
عجمی خاطرنشان کرد: در زمینه تردد به سایر استانها به اتباع مجوز تردد داده شده است همچنین در زمینه فرهنگی 18 تشکل تشکیل شده و در هر تشکل حدود 100 نفر از مهاجرین در آن فعالیت دارند. در حوزه درمان نیز به اقشار آسیبپذیر دفترچه بیمه سلامت تعلق گرفته و سایر افراد نیز با پرداخت حق بیمه از مزایا دفترچه بیمه سلامت برخوردار خواهند شد.
وی اضافه کرد: در بحث بهداشتی، واکسیناسیون مورد نیاز شامل اتباع ایرانی و خارجی خواهد شد و در زمینه مراقبتهای خاص بهداشتی ویژه مادران و کودکان، دو تا سه مرکز بهداشت در گلشهر و پنجتن وجود دارد همچنین کمیته حل اختلاف در محل اداره اتباع با حضور نماینده دادگستری، نماینده کمیساریای، نماینده اتباع و نماینده خود مهاجران به دعاوی بین مهاجران رسیدگی میکنند.
مدیر کل اتباع و مهاجرین خراسان رضوی در خصوص میزان نخبگان مهاجر تصریح کرد: در این زمینه آمار دقیقی وجود ندارد اما هرسال یکبار همایشی در یکی از استانها برگزار میشود و در آن از افغانهای مقیم در ایران دعوت میشود. همچنین تشکلی برای دانشآموزان وجود دارد که این افراد نخبه به دانشآموزانی که شرایط خوبی ندارند کمک میکنند.
عجمی در خصوص به وجود آوردن شرایطی برای اقامت دائم نخبگان افغانستانی در ایران عنوان کرد: ما در پی آن هستیم برای افرادی همچون دکتر فرهت و مانند ایشان تابعیت بگیریم اما قوانین تابعیت مربوط به گذشته است و در تلاش هستیم که بازنگری توسط مجلس در خصوص قوانین تابعیتی صورت گیرد و در صورت بازنگری این افراد شامل تابعیت خواهند شد.
وی در خصوص علت خروج اتباع افغانستانی از ایران خاطرنشان کرد: خروج اتباع افغانستانی در سه گروه انجام میگیرد، یک گروه افرادی هستند که دارای مدارک اقامتی معتبر و کارت آمایش هستند و تمایل به زندگی در ایران را ندارند. این گروه به دفاتر اتباع مراجعه میکنند و بعد از ابطال کارت اقامت خود، برگهای را دریافت کرده و در دفتر ما در مرز دوغارون حمایتهای اداری برخوردار خواهند شد و هزینه سفر، توشه راه و مبلغی به آنها تعلق میگیرد.
مدیر کل اتباع و مهاجرین خراسان رضوی اظهار کرد: گروه دوم اتباع افغانستانی هستند که بصورت غیرمجاز و یا مجاز وارد ایران شدهاند اما بعد از اتمام تاریخ ویزا خود ایران را ترک نکرده اند. این افراد با مراجعه به اردوگاه های استان و معرفی خود به پلیس به مرز دوغارون منتقل میشوند و سپس تحویل مرزبانی افغانستان میشوند.
عجمی گفت: گروه سوم افرادی هستند که مرتکب جرایمی شدهاند و این جرایم در محاکم قضایی رسیدگی میشوند و بعد از اتمام دوران محکومیت به اردوگاه تحویل داده شده و از کشور خارج خواهند شد.
انتهای پیام/