|
به گزارش آوای نشاط مسئولان محیط زیست تصمیم گرفتهاند در استان تهران به میزان «نامحدود» پروانه شکار پرنده صادر کنند. یعنی هر متقاضی که با اسلحه مجاز به اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران مراجعه کند، میتواند مجوز شکار پرنده دریافت کند بیآنکه هیچ محدودیتی در تعداد پروانههای صادر شده وجود داشته باشد. این اتفاق در حالی صورت گرفته که کارشناسان اخیرا انتقادات گستردهای نسبت به صدور مجوز شکار پرنده، به ویژه در فصل شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مطرح کردهاند اما سازمان حفاظت محیط زیست دست مدیران کل استانی را باز گذاشته تا هرقدر که میخواهند پروانه شکار پرنده صادر کنند.
آن گونه که یک منبع آگاه در سازمان محیط زیست اعلام کرده هر متقاضی که با اسلحه مجاز به اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران مراجعه کند میتواند مجوز شکار پرنده دریافت کند، بیآنکه هیچ محدودیتی در تعداد پروانههای صادر شده وجود داشته باشد. تا کنون بیش از دو هزار متقاضی شکار پرنده، از این اداره کل مجوز گرفتهاند. مجوزی که به شکارچی اجازه میدهد در یک بازه زمانی حدودا سه ماهه، پنجشنبهها و جمعهها عازم طبیعیت شده و هر روز ۴ پرنده شکار کند. با یک حساب سرانگشتی اگر هر شکارچی، آخر هر هفته ۸ پرنده شکار کند، طی سه ماه، ۹۶ پرنده شکار خواهد کرد. با احتساب اینکه تا کنون بیش از دو هزار متقاضی پروانه دریافت کردهاند تا پایان بهمن ماه، بیش از دویست هزار پرنده از آسمان استان تهران از آسمان تهران حذف میشوند.
یکی از اهالی روستای جورد میگوید: فرهنگسازی درباره رفتار صحیح با حیوانات و اهمیت نگهداری از طبیعت طی یکی دو سال گذشته در منطقه رشد قابل توجهی داشت. به بچهها آموخته بودیم که حیات وحش، با ارزش است. پرندگان باارزش هستند. حتی کلاغ و گنجشک اما حالا همین بچهها با صف ماشینهای شکارچیان مواجه شدهاند و پنجشنبه و جمعهها از صبح تا غروب، صدای شلیک گلوله، برای کسی آرامشی باقی نمیگذارد و حاصل این ناامنی و ازدحام، کشتار پرندگانی است که درباره ارزششان برای کودکانمان گفته بودیم و حالا جوابی نداریم به آنها بدهیم.
شکارچیان هم ناراضی هستند
مخالفت با این سیاست تازه محیط زیست به فعالان محیط زیست و مخالفان شکار محدود نمیشود. شکارچیان هم از شرایط تازه راضی نیستد. یکی از متقاضیان پروانه شکار پرنده در استان تهران که اخیرا موفق به اخذ مجوز از اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران شده میگوید: از عملکرد اداره کل حفاظت محیط زیست و این نحوه صدور پروانه راضی نیستم. یک روز در صف ایستادم و نوبت نرسید و مجبور شدم یک روز دیگر وقت بگذارم.
وی تاکید میکند: اینکه مسئولان در صدور پروانهها محدودیتی قائل نمیشوند خطرناک است. این میزان کشتار را شاید طبیعت نتواند تحمل کند. به علاوه، ازدحام شکارچی در مناطق آنقدر زیاد شده که گهگاه منجر به درگیری میان شکارچیان میشود.
این شکارچی قدیمی ادامه میدهد: یکی از نکاتی که به نظر من جای تعمق دارد این است که در صدور پروانه شکار هیچ معیاری در نظر گرفته نشده است. بعضا متقاضیان بسیار جوانی را در صف دیدم که هیچ آشنایی با طبیعت و پرنده ندارند و صرفا چون سلاح مجاز دارند متقاضی پروانه شکار شدهاند تا در طبیعت وقتی بگذرانند. این افراد تفاوت پرندهها را نمیدانند و حتی یک بروشور آموزشی هم هنگام صدور پروانه در اختیارشان قرار نمیدهند تا دست کم پرندگان قابل شکار را بشناسند. فکر میکنم سازمان حفاظت محیط زیست تنها به فکر آن است که تا میتواند مجوز شکار بفروشد؛ نه به فکر شکار است و نه به فکر شکارچی.
تا کنون یکی از عمدهترین توجیههای مسئولان محیط زیست برای موجه جلوه دادن صدور پروانههای شکار این بوده که شکار قانونی، به کنترل شکار غیرقانونی منجر خواهد شد و به گفته حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با «ارضای علایق شکارچیان» میتوان از به انحراف کشیده شدنشان جلوگیری کرد. حالا باید از مسئولان محیط زیست پرسید، مگر متخلفان در استان تهران، طی سه ماه چند پرنده را قتل عام میکنند که این دویست هزار پرنده قرار است پیشمرگشان شوند. اصولا در پایان بهمن، پرندهای در آسمان استان تهران باقی خواهد ماند؟
انتهای پیام/