|
به گزارش آوای نشاط محسن قرهخانی، دبیر کارگروه اتکایی سندیکای بیمهگران ایران در نشست خبری امروز سندیکای بیمهگران با خبرنگاران، از پرداخت خسارت نفتکش سانچی به طرف خارجی از سوی کلوپ پی اند آی خبر داد و با بیان اینکه پرداخت خسارت از سوی شرکتهای بیمه داخلی به بیمهگذاران آن نیز در دست انجام است، گفت: تمامی طرفهای درگیر بیمه مسئولیت نفتکش سانچی، خارجی بوده و خسارتهای آنها پرداخت شده است.
وی افزود: شناورها دو نوع بیمه بدنه دارند که یکی بدنه و دیگری مسئولیت است؛ بر این اساس بیمه بدنه سانچی در ایران و یک بیمه مسئولیت خارجی بوده است؛ به نحوی که کشتی چینی، مقصر حادثه بوده و آن هم، بخشی از خسارت را پرداخت میکند؛ ضمن اینکه خسارت های مربوط به کلوپ گی اند آی که به آلودگی دریایی و امدادرسانی به کشتی ها مربوط است، پیگیری و پرداخت شده و فقط آن بخشی که مربوط به ایران می شود، در حال انجام است.
دبیر کارگروه بیمه اتکایی در پاسخ به این سوال که آیا خسارت طرف داخلی به ارز پرداخت می شود یا اینکه به ریال انجام خواهد شد، به این نکته اشاره کرد که پرداخت ها به ارز خواهد بود و گفت: البته به صورت کلی به صلاح است که ریسک بین کشورهای مختلف دنیا تقسیم شود؛ اگرچه متاسفانه در شرایط تحریم و محدودیت های بانکی شرکت های بیمه نمی توانند با ایران همکاری داشته باشند.
وی گفت: در مجموع حبس ریسک در کشور اتفاق خوبی نیست؛ اگرچه میتوان اقداماتی در این زمینه انجام داد؛ ما می توانیم از ظرفیت های اتکایی داخلی استفاده کنیم. این درحالی است که در دنیا ۳۰ درصد ظرفیت اتکایی در اختیار شرکت های مستقیم است، ضمن اینکه شرایط قبولی اتکایی در ایران سخت است از جمله اینکه توانگری مالی باید بیش از ۱۲۰ درصد و سرمایه آنها بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان باشد.
قره خانی ادامه داد: باید ریسک های انرژی، هوایی و حوادث فاجعه آمیز را بیمه کرد و ریسک را بین شرکت های داخلی و به نسبت سرمایه آنها تقسیم کنیم؛ ضمن اینکه باید به این نکته توجه داشت که راهی به جز صندوق ویژه ای که دولت در نظر گرفته نداریم؛ پس علاوه بر اینکه باید از ظرفیت تمام شرکت های بیمه استفاده کنیم، تلاش داریم تمام شرکت ها در کنسرسیوم انرژی سهیم شوند. در این میان البته بازار سرمایه در تمام دنیا تا ۵۰۰ برابر بازار بیمه است؛ خوشبختانه انتقال ریسک بیمه ها به بورس در حال انجام است.
وی در خصوص تامین ارز شرکتهای بیمه از سوی بانک مرکزی گفت: طبق بخشنامه بیمه مرکزی ارز مورد نیاز بیمه ها با نرخ نیما تامین می شود و مشکلی از این بابت وجود ندارد.
پرداخت خسارت ۲۰۰ میلیارد تومانی به زلزله زدگان کرمانشاه
همچنین در این نشست، علیرضا مقرب، رئیس کارگروه بیمه آتش سوزی سندیکای بیمه گران نیز در مورد پرداخت خسارت زلزلهزدگان کرمانشاه گفت: سرپل ذهاب زلزله بالای ۷ ریشتری را تجربه کرده است و وسعت خرابی به غیر از این منطقه، استانهای کرمانشاه، کردستان و ایلام را در برگرفته است؛ این در حالی است صرفا در کرمانشاه، ۱۰۲ هزار واحد مسکونی تخریب شد که امکان بهره برداری از آن به عنوان واحد مسکونی دیگر وجود نداشت؛ این درحالی است که قالب بیمه نامه ها در این مناطق، در زلزله اصلی دچار خسارت شده بود.
وی افزود: صنعت بیمه تاکنون ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت در کرمانشاه پرداخت کرده است و به نظر میرسد که تا رقم ۲۵۰ میلیارد تومان هم پرداخت کنیم.
جان افراد، کالایی ارزشمند اما فاقد بیمه
احمد سربخشیان؛ دبیر کارگروه توسعه بیمههای زندگی سندیکا نیز در خصوص کاهش ارزش ریال و تاثیر آن بر بیمه های زندگی گفت: صنعت بیمه تابعی از شرایط اقتصادی است؛ اما یکی از مهم ترین اشتباهات در این زمینه مقایسه بیمه با سایر نهادهای مالی است؛ به این معنا که همه واژه بیمه را کنار می گذارند و سرمایه گذاری را ملاک قرار می دهند؛ در حالی که بسیاری از اموال بیمه دارند؛ اما جان فرد، فاقد بیمه است.
وی با بیان اینکه شرکت هایی که وعده سودهای بالا می دهند، حتما مشکل نقدینگی دارند، افزود: با همکاری نزدیک سندیکا و بیمه مرکزی آیین نامه جدید فروش بیمه زندگی تصویب شد که گام مهمی برای شفافیت در فروش است؛ این در حالی است که علم روز دنیا می گوید یک دهم درآمد افراد باید پس انداز شود.
به گفته سربخشیان، بیمه مرکزی مدیر کل نظارت بر بیمه های زندگی را از غیر زندگی جدا کرده و تاکنوندو جلسه در این زمینه برگزار شده و بزودی این موضوع نهایی می شود؛ بنابراین اگر هر شرکت بیمه ای با مشکل روبرو شود، بیمه های زندگی دیون ممتاز هستند و در ابتدا تسویه خواهند شد. وی خاطرنشان کرد که ارز اختصاص داده شده به شرکت های بیمه درباره پرداخت بیمه نامه های ارزی با نرخ سامانه نیما است.
همچنین سیدمجتبی عطری؛ دبیر کارگروه درمان سندیکای بیمه گران نیز در مورد بیمه آتیه سازان حافظ گفت: این بیمه جزو بیمه های تجاری نیست؛ اما باید به این نکته توجه داشت که شرکت های بیمه ۷۸۰۰ میلیارد تومان بیمه تکمیلی فروخته اند و تقریبا به همان میزان خسترت پرداخت کرده اند و اگر زیانی در بخش تکمیلی نداشته باشند، سودی نکرده اند.
وی درباره نرخ شکنی شرکت های بیمه برای فروش بیمه نامه درمان نیز، با بیان اینکه وظیفه سندیکا بررسی ریسک ها و هماهنگ کردن شرکتها است، تاکید کرد: درباره نرخ شکنی ها هم باید از خود شرکت ها سوال کرد.
همچنین علی اصغر عنایت؛ دبیر کارگروه اتومبیل سندیکا نیز گفت: مقرر شده بیمه خودروهای صفر کیلومتر به تناسب پرتفوی شرکت های بیمه بین آنها تقسیم شود.
بهمن سوری؛ دبیر کارگروه شبکه فروش بیمه در مورد عدم تلاش برای فروش بیمه های حادثه و آتش سوزی گفت: ضریب نفوذ بیمه در کشور پایین است ولی در سال های اخیر اتفاقات مثبتی رخ داده است. بین ۱۰ تا ۱۲ درصد از مردم برای خانه های خود بیمه آتش سوزی و حادثه خریداری می کنند.
انتهای پیام/