کد خبر: ۲۳۵۶۹
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۰
رییس اداره بیماری‌های مزمن تنفسی وزارت بهداشت، آلودگی هوا را یکی از عوامل خطر محیطی در بروز و تشدید بیماری آسم دانست و ضمن تشریح عوامل خطر آن، توصیه‌هایی را برای مبتلایان آسم در زمان آلودگی هوا مطرح کرد.

به گزارش آوای نشاط رییس اداره بیماری‌های مزمن تنفسی وزارت بهداشت، آلودگی هوا را یکی از عوامل خطر محیطی در بروز و تشدید بیماری آسم دانست و ضمن تشریح عوامل خطر آن، توصیه‌هایی را برای مبتلایان آسم در زمان آلودگی هوا مطرح کرد.

دکتر مهدی نجمی، درباره آمار شیوع آسم در دنیا گفت: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی بیش از ۳۳۴ میلیون نفر از مردم دنیا مبتلا به بیماری آسم هستند و پیش بینی می‌شود که طی یک دهه آینده صد میلیون بیمار مبتلا به آسم به بیماران فعلی اضافه شوند.

آمار شیوع آسم در ایران

وی درباره این آمار در ایران گفت: طبق مطالعات انجام شده، شیوع آسم در کشور ما نیز طی سالیان اخیر افزایش یافته است. بر اساس پیمایشی که در سال ۱۳۹۴ در خصوص شیوع علائم آسم در کشور انجام شد، شیوع آسم در جمعیت بالغ حدود ۹درصد و در گروه سنی کودکان و نوجوانان حدود ۱۰ درصد است.

عوامل محیطی و ژنتیک؛ عوامل خطر بروز آسم

نجمی با بیان اینکه علت اصلی آسم هنوز نامشخص است، گفت: در عین حال تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیبی از عوامل ارثی (ژنتیکی) و محیطی در ایجاد این بیماری نقش دارند. اگر افراد یک خانواده سابقه انواع بیماری‌های آلرژیک (اگزما، ‌ آلرژی بینی، آلرژی غذایی و آسم) را داشته باشند احتمال بروز آسم در سایر افراد آن خانواده بیشتر می‌شود. برخی افراد نیز به دلیل تماس‌های شغلی ممکن است دچار آسم شوند نظیر کارگران نانوایی، چوب بری، رنگسازی و ... . همچنین ممکن است بیماری آسم در افراد بدون سابقه آلرژی نیز رخ دهد.

نقش عوامل خطر محیطی در بروز آسم

وی درباره عوامل خطر محیطی بروز آسم گفت: عوامل حساسیت‌زای حیوانات (پر، مو یا پوست)، گرده‌ها و قارچ‌ها، هیره (مایت) موجود در گرد و خاک خانه‌ها، سوسک، دود سیگار و سایر مواد دخانی (قلیان، ‌ پیپ و ... )، آلودگی هوا، تغییرات آب و هوایی به خصوص هوای سرد وخشک، بوهای تند (نظیر بوی عطر و ادوکلن)، تغییرات هیجانی شدید (گریه کردن، ‌ خندیدن شدید، استرس)، عفونت‌های ویروسی (سرماخوردگی، آنفلوانزا)، داروها مانند آسپرین و برخی مسکن‌ها، مواد افزودنی در غذاها و آلرژی‌های غذایی به ویژه در کودکان و چاقی از موارد شایع عوامل محیطی هستند که سبب بروز یا بدتر شدن آسم می‌شوند.

توصیه‌های وزارت بهداشت به مبتلایان آسم در آلودگی هوا

رییس اداره بیماری‌های مزمن تنفسی وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه معمولا در فصول سرد سال به دلیل افزایش میزان آلاینده‌ها، این بیماری تشدید می‌شود، گفت: بر همین اساس در شرایط آلودگی هوا به کلیه افراد به ویژه کودکان، سالمندان، زنان باردار و افراد مبتلا به آسم و بیماران قلبی توصیه می‌کنیم تا حد امکان از منزل خارج نشوند، در صورت ضرورت و نیاز، زمان حضور در محیط‌های بیرون را به حداقل برسانند. جهت تردد از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده کنند، از ماسک‌های مناسب و فلیتردار استفاده کنند و همچنین تاکید می‌شود که ماسک‌های کاغذی معمولی و دستمال تاثیر چندانی بر جلوگیری از ورود آلاینده‌ها به سیستم تنفسی ندارند.

وی افزود: لازم است بیماران در شرایط آلودگی هوا درها و پنجره‌ها را بسته نگه دارند تا هوای آلوده وارد منزل نشود. از انجام فعالیت‌های شدید و ورزشی در فضای آزاد که میزان تنفس را افزایش می‌دهند، بپرهیزند. همچنین توصیه می‌شود که پس از مراجعت به منزل دوش بگیرند تا از جذب آلودگی‌ها روی پوست بدن جلوگیری شود و روزانه چندین مرتبه چشم‌ها، بینی و دهان خود را بشویند.

نجمی در پایان توصیه کرد: در این شرایط توصیه می‌شود که افراد مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه را افزایش داده و مواد غذایی کم‌ ارزش مانند فست فود، چیپس و پفک و نوشابه استفاده نکنند. همچنین مایعات خصوصا آب زیاد بنوشند.

 

انتهای پیام/

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: