|
به گزارش آوای نشاط به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز شنبه در حاشیه دومین کنفرانس روسای مجالس افغانستان، ایران، پاکستان، ترکیه، چین و روسیه درباره چالشهای تروریسم و ارتباطات درونمنطقهای، در دیدار با «اسد قیصر» رئیس مجلس پاکستان، اظهار داشت: برگزاری این اجلاس ابتکاری خوب و مفید برای امنیت و توسعه همکاریهای منطقهای است.
رئیس جمهور مبارزه همه جانبه با تروریسم و افراطیگری را برای همگان بسیار حائز اهمیت برشمرد و خاطر نشان کرد: آنهایی که گروههای تروریستی را در دهههای گذشته خلق کردهاند، در حقیقت خیانتی بزرگ به ملتهای منطقه کردهاند.
دکتر روحانی تصریح کرد: بسیاری از این گروههای تروریستی در جنگ نیابتی آمریکا و شوروی بوجود آمد و در ادامه شکلها و اهداف دیگری پیدا کردند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی ایران هم پس از انقلاب که جنگی با دیگران نداشتیم، قدرتهای بزرگ گروههای تروریستی را خلق و از آنان حمایت کردند، گفت: حامیان فعالیت گروههای تروریستی در ایران؛ آمریکا، غرب و رژیم صهیونیستی هستند.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه ایران و پاکستان به عنوان دو کشور برادر، همسایه و مسلمان که در طول تاریخ روابط صمیمانه و فرهنگی با هم داشتهاند، باید در مسیر مبارزه با تروریسم با جدیت گام برداشته و مبارزه کنند، اظهار داشت: متأسفانه در مرزهای ایران با پاکستان که باید مرز برادری و دوستی بین دو کشور باشد، گروهکهایی از مرز سوء استفاده میکنند.
رئیس جمهور ضمن اظهار امیدواری از اینکه همکاری نیروهای امنیتی و مسلح دو کشور باعث شود تا امنترین مرزها را بین ایران و پاکستان داشته باشیم، گفت: امیدوارم ۷ نیروی مرزبانی ایران که در خاک پاکستان گروگان گروههای تروریستی هستند، با فعالیت جدی تر ارتش پاکستان هر چه سریعتر آزاد شده و سالم به ایران بازگردند.
دکتر روحانی با بیان اینکه ایران آماده توسعه مناسبات همه جانبه اقتصادی، فرهنگی و علمی با پاکستان است بر ضرورت گسترش روابط بانکی تهران – اسلامآباد و تلاش برای حل موانع و مشکلات در این راستا تأکید کرد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه بندر چابهار و گوادر میتواند به عنوان یک فرصت در توسعه مناسبات دو کشور مورد استفاده قرار گیرد، اظهار داشت: دسترسی به چین از طریق بندر گوادر و رسیدن به روسیه، آسیای مرکزی، قفقاز و شرق و شمال اروپا از طریق بندر چابهار این دو بندر مهم را به عنوان مکمل یکدیگر قرار داده است.
دکتر روحانی با بیان اینکه ایران آماده تأمین انرژی پایدار مورد نیاز پاکستان از جمله گاز، نفت و برق در بلندمدت است، افزود: امیدوارم ایران و پاکستان به عنوان دو کشور دوست و همسایه که علایق و اهداف مشترک دارند،از این فرصت به خوبی استفاده کرده و به نفع دو ملت گامهای مهمی بردارند.
رئیس جمهور تصریح کرد: باید برای توسعه روابط میان کشورهای دوست در برابر قلدری و تحریم آمریکا بایستیم و راهحلهای مناسب برای گسترش همکاریها و روابط را پیدا کنیم.
«اسد قیصر» رئیس مجلس پاکستان نیز در این دیدار ضمن ابراز تأسف و تسلیت بخاطر حادثه تروریستی چابهار، گفت: امروز دولت و ملت پاکستان و احزاب گوناگون این کشور برای مبارزه با تروریسم متحد هستند.
رئیس مجلس پاکستان تأکید کرد: پاکستان آماده هرگونه تعامل با ایران در مبارزه با تروریسم و توسعه امنیت منطقهای است.
اسد قیصر با بیان اینکه مردم پاکستان ملت ایران را از قدیم به عنوان برادران مسلمان خود دوست داشته و به آنها علاقمند هستند، اظهار داشت: توسعه روابط میان دو ملت و تلاش برای رفع مشکلات در مسیر توسعه مناسبات تجاری – اقتصادی با ایران از اهداف اصلی ما به شمار میرود.
رئیس مجلس پاکستان خاطر نشان کرد: امیدواریم بتوانیم از این کنفرانس به عنوان سکویی برای توسعه روابط دولتها، مردم و مناسبات تجاری و اقتصادی دو کشور استفاده کنیم.
اسد قیصر تأکید کرد: روابط تهران – اسلامآباد، روابطی صمیمانه و دوستانه است که هیچکس نمیتواند این رابطه را خدشهدار کند.
روحانی:از مواضع آنکارا در برابر تحریمهای آمریکا قدردانی میکنیم/ تاکید بر اجرای سریعتر توافقات مشترک
رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار رئیس مجلس ترکیه با تاکید بر اینکه "اراده قطعی جمهوری اسلامی، توسعه روابط صمیمانه در همه ابعاد با کشور دوست و برادر ترکیه است"، اظهارداشت: ایران امنیت و ثبات ترکیه را امنیت و ثبات خود میداند و از همینرو در قبال کودتای چندی قبل ترکیه موضع صریح و شفافی در جهت ثبات و تقویت دولت ترکیه داشت.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در این دیدار با قدردانی از مواضع خوب رئیس جمهور و دولت ترکیه در برابر تحریمهای غیرقانونی دولت آمریکا علیه ایران، گفت: ایران قدردان اهتمام رئیس جمهور و دولت ترکیه برای گسترش همکاریها با جمهوری اسلامی ایران است و از آن استقبال می کند.
رئیس جمهور تصریح کرد: ایران علاقه مند است توافقات دو کشور در زمینه گسترش همکاریها در حوزههای مختلف از جمله انرژی و همکاریهای بانکی سریعتر اجرایی شوند.
دکتر روحانی با استقبال از مواضع سازنده رئیس جمهور ترکیه درباره مسایل جهان اسلام، خاطر نشان کرد: نباید زیر بار تصمیمات نادرست و خلاف مصالح منطقه رفت. اقداماتی که دوستی و همکاریهای کشورهای منطقه را تحت تأثیر قرار میدهد.
رئیس جمهور گفت: ایران، ترکیه و روسیه در نشست اخیر خود تصمیم گرفتند که در نشستهای بعدی علاوه بر مسایل امنیتی منطقه، مسایل مربوط به همکاریهای اقتصادی مشترک را نیز پیگیری کنند و این همکاریها بین کشورهای منطقه در سالهای اخیر ثمرات خوبی داشته است.
دکتر روحانی با بیان اینکه موضوع اجلاس روسای مجالس شش کشور برای همه کشورها و بویژه ایران و ترکیه بسیار مهم است، گفت: ایران و ترکیه سالهاست که با مشکل تروریسم مواجه هستند و هر زمان که همکاریهای دو کشور در زمینه مبارزه با تروریسم افزایش یافته موفقیتهای آنها در عرصه مبارزه با این معضل بیشتر شده و در سالهای اخیر دو کشور همکاریهای خوبی در این زمینه در سطح منطقه داشتهاند.
آقای "بن علی ییلدریم" رئیس مجلس ترکیه نیز در این دیدار با بیان اینکه روابط تهران – آنکارا بر پایه ریشههای تاریخی و پیوندهای فرهنگی استوار است، گفت: ترکیه تحت هر شرایطی روابط خود با ایران را ادامه خواهد داد و تحریمهای دولت آمریکا علیه ایران نابجا بوده و مفید نیست.
وی افزود: موضوع تروریسم همواره برای ترکیه اهمیت داشته و دشمن مشترک کشورهایی چون ایران و ترکیه است و باید همکاریهای مشترک در زمینه مبارزه با تروریسم افزایش یابد.
رئیس مجلس ترکیه با بیان اینکه ابتکار همکاری ایران، ترکیه و روسیه برای مبارزه با تروریسم بسیار مهم و مفید بوده است، اظهار داشت: متأسفانه بیشتر اتفاقات تروریستی در کشورهای منطقه ما رخ میدهد و غربیها در زمینه مبارزه با تروریسم فقط شعار میدهند. مشکل تروریسم در منطقه صرفاً براساس راهکارهای منطقهای باید حل و فصل شود و دخالت قدرتهای فرامنطقهای فقط مشکل را پیچیدهتر میکند.
آقای ییلدریم تأکید کرد: تجربه همکاریهای چندجانبه در بین کشورهای منطقه بسیار ثمربخش بوده و ترکیه برای تحکیم و گسترش همکاریهای چندجانبه با کشورهای منطقه اراده جدی دارد
روحانی: روابط اقتصادی ایران با افغانستان نیازمند یک تحول جدی است
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در دیدار "عبدالرئوف ابراهیمی" رئیس مجلس افغانستان اظهارداشت: روابط تهران و کابل، روابطی فراتر از همسایگی است و از همین رو غلبه بر تروریسم و استقرار ثبات و امنیت و توسعه اقتصادی افغانستان برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت دو چندانی دارد.
دکتر روحانی در این دیدار افزود: روابط ایران و افغانستان در زمینههای مختلف رو به گسترش است و در حال حاضر ایران در راستای اتصال ریلی دو کشور، خط آهن را تا مرز افغانستان اجرایی کرده و برای اتصال این خط آهن به هرات در داخل افغانستان نیز آماده کمک به این کشور هستیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه "تلاش داریم خط آهن چابهار به زاهدان هر چه سریعتر به بهرهبرداری برسد و در ادامه نیز به افغانستان متصل شود"، گفت: منطقه چابهار فرصت بسیار خوبی برای گسترش همکاریهای اقتصادی دو کشور و فرصتی مناسب برای سرمایهگذاری سرمایهگذاران منطقه ای است.
دکتر روحانی در ادامه با اشاره به مشکل تولید و تجارت مواد مخدر تصریح کرد: معضل مواد مخدر آسیبهای زیادی به هر دو ملت ایران و افغانستان وارد کرده و حل جدی آن فقط در گرو همکاری متقابل است. ایران با توجه به تجاربی که در این زمینه دارد آماده است به دولت افغانستان در زمینه مبارزه با کشت خشخاش و توسعه کشتهای جایگزین کمک کند.
آقای "عبدالرئوف ابراهیمی" رئیس مجلس افغانستان نیز با ابراز خرسندی از این دیدار، گفت: ایران و افغانستان اشتراکات قومی و فرهنگی بسیاری دارند و ملت افغانستان به ایران به چشم همسایهای نگاه میکند که همواره در روزهای سخت کنار او ایستاده است.
رئیس مجلس افغانستان افزود: ایران و افغانستان هر دو از قربانیان اصلی تروریسم در منطقه و جهان هستند و باور داریم همکاری افغانستان با ایران در زمینه مبارزه با تروریسم نه تنها به نفع دو کشور، بلکه به نفع کل منطقه است و باعث گسترش ثبات و تسریع توسعه در منطقه خواهد شد.
ابراهیمی از میزبانی شایسته جمهوری اسلامی ایران از مهاجرین افغانستان تشکر کرد و اظهار داشت: فراهم آوردن امکان تحصیل فرزندان مهاجرین افغانی در ایران یکی از بزرگترین خدماتی است که ایران به ملت و دولت افغانستان کرده است.
رئیس مجلس افغانستان تصریح کرد: افغانستان جایگاه چابهار را در توسعه همکاریهای منطقهای بسیار مهم میداند و برای توسعه همکاریهای خود با ایران اراده جدی داریم.
وی با اشاره به اینکه معضل مواد مخدر آسیبهای زیادی به افغانستان و حیثیت ملتی صاحب تاریخ و فرهنگ وارد کرده است، اظهارداشت: افغانستان به همکاری با جمهوری اسلامی ایران در زمینههای مختلف و از جمله مبارزه با مواد مخدر تمایل داشته و به ایران در این همکاریها اعتماد کامل دارد. شک نداریم که جمهوری اسلامی ایران خواهان مصلحت و رفاه مردم منطقه و از جمله مردم افغانستان است و به همکاری با ایران برای توسعه افغانستان نیازمندیم.
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در دیدار «والودین ویتسلاو» رئیس مجلس دومای روسیه، افزود: روابط و همکاریهای دو کشور در سالهای گذشته بسیار دوستانه بوده و طی سالهای اخیر شاهد ارتقاء سطح همه جانبه مناسبات دو کشور بودهایم.
رئیس جمهور با بیان اینکه در 5 سال اخیر با تلاش و اهتمام مسئولان ایران و روسیه تحرک جدیدی در مناسبات فی مابین بوجود آمده، گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در راستای توسعه همکاریها و روابط دو کشور به خوبی استفاده کردهایم.
روحانی افزود: همکاری در زمینه انرژی، سرمایه گذاری مشترک، کشاورزی و حمل و نقل، از جمله احداث خط آهن اینچه برون – گرمسار، از نمونههای موفق همکاری دوجانبه ایران و روسیه است.
رئیس جمهور با اشاره به ضرورت تلاش برای تسریع در اجرای توافقات موجود میان دو کشور، اظهار امیدواری کرد که پارلمانهای ایران و روسیه، با حمایت از دولتها گامی مثبت در مسیر تسریع در اجرای توافقات و توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور بردارند.
روحانی با اشاره به همکاریهای مثبت ایران و روسیه در بخشهای مختلف از جمله انرژی، علمی و فناوری و همکاریهای منطقهای، اظهار داشت: رایزنیها و همکاریهای ایران و روسیه در زمینه مسایل منطقهای بویژه در زمینه حل و فصل بحران سوریه باید تا رسیدن به نتیجه مطلوب ادامه یابد.
رئیس جمهور با اشاره به طرح اتصال راهآهن بندرعباس به رشت و پس از آن به آستارا، گفت: استفاده از این مسیر میتواند زمان حمل کالا و بار را از هندوستان به مسکو به نصف تقلیل دهد.
«والودین ویتسلاو» رئیس مجلس دومای روسیه نیز در این دیدار توسعه روابط دوستانه ایران و روسیه را حائز اهمیت دانست و افزود: خوشبختانه در سالهای اخیر مناسبات تهران – مسکو براساس اهتمام و دوستی روسای جمهور دو کشور به سرعت پیشرفت کرده و در حال توسعه است.
رئیس مجلس دومای روسیه با اشاره به ضرورت توسعه همکاری پارلمانهای دو کشور در راستای یافتن الگوهای مناسب در قانونگذاری برای گسترش بیش از پیش روابط فی ما بین، اظهار داشت: امروز درک متقابلی از ضرورت گسترش همکاریها میان دو دولت وجود دارد و مطمئناً پارلمانهای دو کشور نیز از این روند حمایت خواهند کرد.
ویتسلاو تلاش برای حل و فصل مشکلات در مسیر توسعه روابط بانکی دو کشور را در گسترش مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور مهم دانست و گفت: رئیس جمهور روسیه مصوبه تجارت آزاد اورآسیا با ایران را به امضاء رسانده که امیدواریم این موضوع هر چه سریعتر از سوی پارلمان ایران هم تأیید شود.
رئیس مجلس دومای روسیه افزود: اراده جمعی برای اجرای کامل توافقات با ایران در روسیه وجود دارد و در این راستا تلاش خواهیم کرد.
انتهای پیام/