|
به گزارش آوای نشاط، اولین نشست خبری علیرضا رشیدیان رئیس جدید سازمان حج و زیارت با موضوع دستاوردهای مذاکرات حج ، صبح امروز دوشنبه( سوم دی ماه) با حضور اصحاب رسانه در سالن جلسات سازمان حج و زیارت برگزار شد.
بنا بر این گزارش، رشیدیان با اشاره به فعالیتهای انجام شده برای حج سال ۹۸ بیان داشت: بنا به دعوت طرف عربستانی مذاکرات در سه مرحله در اجلاس مکه صورت گرفت که پیشنهادهای طرف ایرانی و عربستانی مورد بررسی قرار گرفت. یکی از نکات قابل توجه این بود که تفاهم امسال در همان روز به جمع بندی رسیدیم.
وی با اشاره به اینکه تفاوت مذاکرات امسال در این بود که همه محورها تنها در یک روز به امضا رسید، اضافه کرد: مهمترین محور برای جمهوری اسلامی تأمین امنیت، عزت و کرامت ایران اسلامی بود که مورد تاکید قرار گرفت.
رشیدیان تصریح کرد: آسیبشناسی مباحث تفاهمنامه سال گذشته مورد توجه قرار گرفت و مسئله پیگیری حقوق خانوادههای شهدای ایرانی منا و مسجد الحرام مورد تاکید قرار گرفت که طرف عربستانی اعلام کرد غرامت این خانوادهها به دفتر نمایندگی سازمان ملل ارسال شده است، پیگیری کردیم چکهای مربوطه به خانوادهها پرداخت شود.
**سهمیه حج امسال ۸۴ هزار نفر است
وی افزود: سهمیه امسال ما برای حج سال آینده ۸۴ هزار نفر است که با حضور نیروهای خدماتی ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر است. در این جلسات پیگیر حقوق خانوادههای شهدای منا و شهدای مسجدالحرام بودیم که حقوق شهدای مسجدالحرام از سوی دفتر عربستان سعودی در سازمان ملل در حال پرداخت است. البته در مرحله دوم پیگیر شهدای منا هستیم که امیدواریم هر چه زودتر غرامت به خانواده های شهدای منا پرداخت شود.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه با معرفی خبرنگاران و تجهیزات آنها قرار است که در امر حضور آنها تسهیل شود، ابراز داشت: آسیبشناسی حج سال گذشته در گفتوگو با طرف عربستانی هم انجام شد. همچنین مهمترین محور این گفتوگو تأمین امنیت حجاج جمهوری اسلامی ایران و عزت و کرامت ایرانی بود که طرف عربستانی قول مساعدت در این زمینه داد.
وی افزود: بحث حمل و نقل و مشکلات پیرامون اسکان و عدم معطل ماندن حجاج ایرانی در فرودگاههای عربستانی از دیگر موضوعات مطرح شده در این گفتوگو با وزارت حج عربستان بود.
**برگزاری عمره مفرده فعلاً منتفی است
رشیدیان همچنین با بیان اینکه برگزاری عمره مفرده فعلاً منتفی است تا هنگامی که امنیت و عزت و کرامت حجاج ایرانی تأمین شود، عنوان داشت: درخواست توجه به زمانهای حرکت کاروانهای ایرانی برای رمی جمرات متناسب با شرایط آب و هوایی و مسائل شرعی دادیم که قول مساعدت دادند. همچنین دفتر حافظ منافع ایران با همکاری وزارت امور خارجه کشورمان در جده تاسیس میشود.
**وضعیت سه تن از شهدای مسجدالحرام مشخص نشده است
وی درباره سرنوشت محل دفن ۱۰ نفر از شهدای منا گفت: از ۱۰ نفر، ۵ نفر به طور قطعی محل دفنشان مشخص شد، ۵ نفر بعدی نیز ۵۰ درصد تشخیص داده شد و وضعیت سه تن از شهدای مسجدالحرام مشخص نشده که پس از رایزنیها، تکلیف آنها را نیز مشخص خواهیم کرد.
رئیس جدید سازمان حج و زیارت با بیان اینکه درخواست افزایش سهمیه ۱۰ هزار نفری به طرف عربستانی داده شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم ظرف دو ماه آینده تکلیف آن مشخص شود تا ما بتوانیم در فراخوان اعزام افزایش ظرفیتها را نیز داشته باشیم. این در حالی است که در سال گذشته افزایش ۱۵ هزار نفری پیشنهاد شده بود که با ۳۰۰۰ نفر آن موافقت شد، اما به دلیل اینکه طرف عربستان دیر آن را اعلام کرد، فقط توانستیم هزار نفر را اعزام کنیم.
**درخواست انگشتنگاری حجاج ایرانی در فرودگاههای ایران
وی درباره روند انگشتنگاری از حجاج ایرانی در حج سال ۱۴۴۰ افزود : یکی دیگر از مفاد تفاهمنامه این بود که انگشتنگاریهایی که در فرودگاه از زائران ایرانی انجام میشد، سال آینده در ایران انجام شود و ما فایل آن را برای عربستان ارسال کنیم تا معطلی حجاج در فرودگاه عربستان به حداقل برسد.
**افزایش ۸۰ درصدی هزینه حمل و نقل در عربستان
رشیدیان با بیان اینکه هزینه حمل و نقل در عربستان ۸۰ درصد افزایش داده است، اظهار داشت: این افزایش قیمت به هیچ وجه مورد قبول ما نیست و مخالفت خود را اعلام کردیم؛ چرا که اگر این افزایش قیمت ایجاد شود، باعث بروز مشکلات جدی برای حجاج ما و سایر کشورها خواهد شد.
**هزینههای حج بین ۳۱۰۰ تا ۳۳۰۰ دلار خواهد بود
وی با اشاره به اینکه طبق توافق صورت گرفته ۵۰ درصد پروازها با عربستان و ۵۰ درصد با ایران است، ادامه داد: اگر افزایش قیمت در بخش حمل و نقل، برخی حوزههای اقامتی و خدماتی در حج را در نظر نگیریم، هزینههای حج بین ۳۱۰۰ تا ۳۳۰۰ دلار خواهد بود که حداقل سه تا پنج میلیون هزینه داخلی حجاج خواهد بود.
رئیس سازمان حج و زیارت درباره تأمین ارز حجاج برای حج تمتع گفت: در راستای تأمین ارز به صورت مفصل با نماینده بعثه، معاون اول رئیسجمهور، رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد مذاکراتی را انجام دادیم و به دنبال این هستیم که بتوانیم به نرخ مناسبی برای تأمین هزینه حجاج برسیم که البته هنوز نهایی نشده است.
**راهکارهایی برای کاهش هزینههای حج
وی افزود: در این رابطه ما راهکارهایی داریم که باید برای کم شدن هزینهها در نظر بگیریم و سیاستهای انقباضی هم در حوزه سازمان و سایر دستگاهها دنبال میکنیم تا قیمت پروازها را همان قیمت سال گذشته نگه داریم و افزایش قیمت نداشته باشیم تا هزینه اضافی به حجاج تحمیل نشود.
رشیدیان درباره تأمین ارز مورد نیاز و انتقال آن به عربستان گفت: در این زمینه با وزیر حج عربستان صحبت کردیم که علیرغم مشکلات سالهای قبل، امسال قول دادند که شرایطی را فراهم کنند که سریعتر پول به حساب حج عربستان واریز شود، همچنین با مذاکراتی که رئیسجمهور در سفر اخیر خود به ترکیه انجام داد، بتوانیم پول را حواله کنیم.
**۱۷۰ هزار نفر اطلاعاتشان را سامانه حجاج ثبت کردند
وی با اشاره به اینکه اعزامها برای حج ۱۴۴۰ هجری قمری از نیمه دوم تیرماه سال آتی انجام خواهد شد، ادامه داد: در حال حاضر ۱۷۰ هزار نفر اطلاعاتشان در سامانه حجاج ثبت و اصلاح شده است. همچنین مدت حضور حجاج در عربستان برای انجام حج تمتع ۲۸ تا ۴۲ روز است.
انتهای پیام/