کد خبر: ۲۶۴۹۳
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۰
هوا محل بنایی بسیار متفاوت از نظر معماری بوده که حقایق جالبی در پشت این معماری منحصر به فرد نهفته است.

هوا محل (Hawa Mahal) که به قصر باد‌ها نیز معروف است یکی از مکان‌های گردشگری زیبای هند است که در ادامه حقایق جالبی در مورد این بنای تاریخی بررسی خواهد شد.

۱. هوا محل بنای ۵ طبقه بوده و به علت شکل منحصر به فردی که شبیه به کندوی زنبور عسل است معروف شده است. این بنا ۹۵۳ پنجره‌ی کوچک داشته که شبیه به سوراخ‌های زنبورهایی هستند که برای جمع کردن شهد گل از این سوراخ‌ها رفت و آمد می‌کنند.

حقایق جالب در مورد هوا محل: قصر بادها در هند

رضوان الدین رفیق یکی از گردشگرانی که از این بنا دیدن کرده است می‌گوید:

این بنا به راجستان که پر از بناهای زیبا است نمایی جالب داده است. این بنا در سال ۱۷۹۹ میلادی توسط ساوایی پراتاپ سینک (Sawai Pratap Singh) ساخته شده است. نمای صورتی هوا محل تبدیل به سمبل شهر شده است.

۲. پنجره‌های کوچک و بالکن‌های این بنا بسیار کوچک بوده و یک نفره هستند. دیوارها ضخیم هستند تا خانم‌ها سلطنتی از محیط بیرون به دور بوده و امنیت داشته باشند.

هوا محل

۳. هوا محل در سال ۱۷۹۹ و توسط ساوایی پراتاپ سینک ساخته شده که معماری به نام لال چند استاد (Lal Chand Ustad) آن را طراحی کرده بود.  این بنا در روشنایی طلوع خورشید به رنگ صورتی می‌درخشد.

۴. هوا محل برای سکونت بانوهای سلطنتی به گونه‌ای طراحی شده که آنها به راحتی بتوانند هر روز از پنجره زندگی بیرون را بدون اینکه کسی آنها را ببیند تماشا کرده و دنبال کنند. هوا محل را به مانند دیواری باز ولی یک طرفه تشبیه می‌کنند که از درون بنا می‌توان بیرون را دید ولی عکس آن مقدور نیست زیرا پنجره‌ها هم کوچک و هم رنگی هستند. با بازدید از این محل در زیبایی بی‌نظیر این معماری غرق خواهید شد.

هوا محل

۵. بنای هوا محل به سبک اسلامی و راجپوت (Rajput) ساخته شده است. هوا محل یک میراث فرهنگی و معماری است که که انعکاسی از معماری اسلامی و هندی بوده است. معماری هندی را در بالکن‌های کوچک و گرد، بالش‌های گل گلی و الگوهای گل نقاشی شده در داخل بنا خواهید دید. معماری اسلامی نیز در طاق‌ها و انحناهای زیبای سقف خود را نشان داده است.

۶. این بنا بسیار تازه و نو نگه داشته شده است. از هوا محل منظره‌ی زیبایی از شهر جیپور (Jaipur) دیده می‌شود. این بنا به مرکز شهر بسیار نزدیک بوده و وقت زیادی برای بازدید از آن لازم نیست.

۷. جالب است که هوا محل بلندترین ساختمان بدون پی جهان است. به خاطر نبود بستر سفت و مناسب، این ساختمان یک انحراف از قائم داشته و به صورت ۸۷ درجه‌ای روی سطح زمین قرار گرفته است ولی به دلیل داشتن سطح مقطع‌های هرمی همچنان ساختمان پا برجاست.

هوا محل

۸.به ۹۵۳ پنجره‌ی کوچک این بنا که مانند سوراخ‌های کندوی زنبورها شباهت دارد جروکوس (jharokhas) گفته می‌شود. برای زیباتر کردن پنجره‌ها از صفحه‌ای مشبک استفاده شده است. این صفحه‌ی مشبک نقش تهویه داشته و در گرمای تابستان از آنها به عنوان خنک‌کننده‌ی درون ساختمان استفاده می‌شود.

انتهای پیام/

 

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: