کد خبر: ۲۶۶۲
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۳
بسیاری از ما قبل از خواب خوراکی می‌خوریم یا شبانه سری به یخچال می‌زنیم بلعیدن سریع خوراکی، به مغز ما زمان کافی برای هماهنگ شدن با معده را نمی‌دهد.
به گزارش «آوای نشاط»، هر عادت اشتباهی به آسانی می‌تواند مانع کاهش وزن شده یا دلیل برگشت اضافه وزنی باشد که با مرارت از دست داده‌اید. در ادامه به تعدادی از این عادات اشتباه غذایی و راه حل آن‌ها اشاره خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید...

همیشه عدم موفقیت در کاهش وزن به علت ضعف اراده یا کم‌همتی نیست، بعضی اوقات شما برای مدت طولانی عادات اشتباهی داشته‌اید بی اینکه حتی از مشکل ساز بودن آن‌ها باخبر باشید مثل ترک خانه با عجله و بدون صبحانه یا خوردن تنقلات حین تماشای تلویزیون.

هر عادت اشتباهی به آسانی می‌تواند مانع کاهش وزن شده یا دلیل برگشت اضافه وزنی باشد که با مرارت از دست داده‌اید.

ادامه تعدادی از این عادات اشتباه غذایی و راه حل آن‌ها را خواهیم داشت.

مشکل شماره یک: خوردن بدون حضور ذهن
اولین بار یک روانشناس این فرضیه را ارائه داد که هرچه ظرف غذای ما بزرگ‌تر باشد، با حضور ذهن کمتری مشغول خوردن می‌شویم.

کمی بعدتر مشخص شد، کسانی که هنگام تماشای فیلم لیوان‌های بزرگ‌تری از ذرت بوداده در اختیار داشتند ۴۵ ٪ بیشتر از کسانی که ظروف کوچک‌تری در اختیارشان گذاشته‌شده بود، ذرت خورده‌اند در حالی که هر دو گروه مشغول تماشای یک فیلم با مدت یکسان بوده‌اند!

سبک غذایی پیشنهادی: از ظروفی با اندازه معقول برای غذا خوردن استفاده کنید، لطفاً این نکته را با دستور رایجی که بارها شنیده‌اید مبنی بر اینکه از بشقاب کوچک و قاشق مرباخوری برای خوردن شام و ناهار استفاده کنید، اشتباه نگیرید، شما مأمور شکنجه خودتان نیستید.

کافی است بزرگ‌ترین بشقاب را برای سالاد و بشقاب متوسط را برای غذای اصلی استفاده کنید، و نکته مهم‌تر اینکه هرگز از قابلمه، دیس، پاکت ذرت یا بیسکوئیت، سطل ماست و امثالهم غذا نخورید، بلکه سهمتان را در ظرف دیگری به مقدار مشخص جدا کنید و بعد شروع به خوردن کنید.

مشکل شماره دو: مصرف خوراکی قبل از خواب
اجازه بدهید از نقش غلو شده شام در اضافه وزن شروع کنیم، ترس رایج از وعده شام را کنار بگذارید، امروزه متخصصان معتقدند چاق کننده بودن شام، افسانه‌ای بیش نیست؛ به عبارت دیگر نحوه غذا خوردن شما در کل روز بسیار مهم‌تر از شام است. اما اشتباه اصلی اینجا است که بسیاری از ما قبل از خواب خوراکی می‌خوریم یا شبانه سری به یخچال می‌زنیم.

سبک غذایی پیشنهادی: شام را کامل (و نه سنگین) بخورید و بعد از شام سراغ هیچ نوع خوراکی‌ای نروید، زودتر مسواک بزنید تا یک دشواری در مصرف خوراکی ایجاد شود، اگر وسوسه شدید ده دقیقه صبر کنید و اگر احساس گرسنگی حقیقی بود به کمی میوه یا پنیر کم‌چرب بسنده کنید.

مشکل شماره سه: مصرف تنقلات
این مشکلی بسیاری از افراد به خصوص در محل کار است، دائماً مشغول استفاده از تنقلات و میان‌وعده هستند، آن هم از انواع پرانرژی و نشاسته‌ای مثل چیپس، پفک، شکلات و تخمه. این مشکل بین بزرگسالان و بچه‌ها مشترک است با این تفاوت که بچه‌ها بیشتر به سراغ شکلات و تنقلات نمک‌دار می‌روند.

بیشتر بخوانید:خطری که در کمین افراد چاق نشسته است!


سبک غذایی پیشنهادی: کشوی میز کارتان را پاکسازی کنید، انواع چیپس، پفک، تخمه، آبنبات و شکلات را دور بریزید و مجدداً خریداری نکنید، برای رفع خستگی لازم نیست حتماً خوراکی بخورید!، چند تمرین کششی برای پشت میزنشین‌ها را در اینترنت جستجو کنید و روزانه چندبار آن‌ها را انجام دهید، برای میان‌وعده از خیار و هویج تازه یا مغزهای سالم و بیسکوئیت سبوس‌دار به عنوان خوراکی استفاده کنید.

مشکل شماره چهار: حذف صبحانه
همه ما آگاهیم که صبحانه چقدر مهم است، اما معمولاً این وعده مهم در رقابت با سایر اولویت‌های شروع روز، شانس زیادی ندارد.
به طور کلی با حذف هر وعده سوخت‌وساز بدنتان را کند می‌کنید، به خصوص صبحانه باعث یک خیزش در سوخت‌وساز بدن، آن هم در ابتدای روز می‌شود.

سبک غذایی پیشنهادی: اگر وقت صبحانه خوردن ندارید، وعده‌های کوچک آماده مصرف مانند یک میوه، مقداری آجیل، یک پاکت شیر یا کمی نان خشک همیشه در دسترس داشته باشید.

مشکل شماره پنج: می‌خورم، چون ناراحتم!
یک روز سخت کاری داشته‌اید، به خانه می‌رسید و هرچه در یخچال است را روانه شکمتان می‌کنید، به خودتان می‌گویید خسته و عصبانی هستم، حتماً باید چیزی بخورم!‌

می‌خورید و بیشتر می‌خورید، اما کمتر و کمتر آرام می‌شوید. در حقیقت ناراحتی و شادی هردو بر اشتهای ما تأثیر دارند، اما باید کنترل احساسات و اشتهایمان را در دست بگیریم.

سبک غذایی پیشنهادی: اگر خسته و عصبی به خانه می‌رسید، برای آرامش گرفتن، راه‌حل دیگری را جایگزین خوردن کنید، مثلاً پیاده‌روی یا تماس تلفنی با دوستی که ابراز همدردی و حمایت را به خوبی بلد است، یا هر اقدام دیگری که شما را از یخچال دور نگه دارد!

مشکل شماره شش: تند غذا خوردن

امروزه متخصصان معتقدند چاق کننده بودن شام، افسانه‌ای بیش نیست؛ به عبارت دیگر نحوه غذا خوردن شما در کل روز بسیار مهم‌تر از شام است. اما اشتباه اصلی اینجا است که بسیاری از ما قبل از خواب خوراکی می‌خوریم یا شبانه سری به یخچال می‌زنیم
بلعیدن سریع خوراکی، چه در وعده‌های اصلی و چه میان‌وعده‌ها، به مغز ما زمان کافی برای هماهنگ شدن با معده را نمی‌دهد.

مغز ما زودتر از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد از شروع غذا، پیام سیری را ارسال نمی‌کند. اگر در زمانی کمتر از ۱۰ دقیقه غذا را تمام کنید، ناچار می‌شوید غذای بیشتری بخورید.

سبک غذایی پیشنهادی: برای اینکه مطمئن شوید با سرعت مناسب غذا می‌خورید، بین هر دو لقمه حتماً قاشق یا چنگال را زمین بگذارید، قاشق را کمتر پر کنید و لقمه‌های کوچک‌تری بردارید، و مطمئن شوید تک‌تک لقمه‌ها را با آرامش و به اندازه کافی می‌جوید.

مشکل شماره هفت: کم‌خوابی
ساده، اما دور از ذهن، کم‌خوابی باعث می‌شود شما در کاهش وزن موفق نباشید و یا در درازمدت دچار اضافه‌وزن شوید.
خواب کمتر از ۵ ساعت در شبانه‌روز مسئول ۶۰ ٪ از اضافه‌وزن شرکت‌کنندگان یک مطالعه در ژاپن بوده است.


سبک غذایی پیشنهادی: یک روال مشخص برای خودتان تعیین کنید، هر شب سر ساعتی معین به رختخواب بروید و صبح نیز در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید، حتی آخر هفته‌ها نیز این الگو را برهم نزنید.

اتاق خوابتان را آسوده و تاریک کنید و حداقل یک ساعت قبل از خواب، تلویزیون، لپ‌تاپ و گوشی موبایل را کنار بگذارید. اگر باز هم به انگیزه برای عملی کردن این اقدامات احتیاج دارید، به یاد داشته باشید، هر چقدر شب بهتر بخوابید، صبح فردا ترازو عدد بهتری را نشان خواهد داد!

مشکل شماره هشت: مصرف خوراکی حین تماشای تلویزیون، کار با لپ‌تاپ و کامپیوتر یا بازی‌های ویدئویی
یکی از بهترین نمونه‌های مصرف خوراکی بدون حضور ذهن، زمانی است که مقابل تلویزیون یا کامپیوتر نشسته‌اید یا بازی می‌کنید، شما ممکن است ظرف یک ساعت به اندازه یک روز کامل خوراکی بخورید و انرژی دریافت کنید بی‌اینکه حتی متوجه باشید.

سبک غذایی پیشنهادی: در محل کار یا هنگام کار با لپ‌تاپ حتماً هر ۱۵ الی ۳۰ دقیقاً یک بار از جایتان بلند شوید و چند قدم راه بروید.
بعد از یک روز کاری یا تماشای سریال مورد علاقه‌تان، به دقت فکر کنید و هر مقدار خوراکی که مصرف کرده‌اید را به‌دقت مرور کنید، به عبارت دیگر از پرخوری حین و پس از این فعالیت‌ها پیشگیری کنید.

مشکل شماره نُه: غذای اعتیادآور!
انواع فست فود بلافاصله تصویر اضافه‌وزن و چربی شکمی را به یادتان می‌آورد، اما برای شما خبر بدتری دارم، در مطالعه‌ای غذای موش‌ها را به فست‌فود تغییر دادند، در پایان مشخص شد مغز موش‌ها علائم اعتیاد درست مشابه علائم اعتیاد به هروئین و کافئین را نسبت به فست‌فودها نشان می‌دهد، به یاد داشته باشید که مصرف این غذاها باعث احساس شادی و خوشی نیز می‌شود که بر اثر اعتیادی آن‌ها می‌افزاید.

سبک غذایی پیشنهادی: اگر به فست‌فودها علاقه شدیدی دارید، قرار نیست به طور کامل آن‌ها را حذف کنید بلکه کافی است این غذاها را به یکبار در هفته و حتی کمتر محدود کنید.

انتهای پیام/
برچسب ها: آوای نشاط ، چاقی ، تنقلات
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: