|
به گزارش آوای نشاط، به نقل از یورونیوز، کنیا قصد دارد برنامه آموزش زبان ماندارین (زبان چینی استاندارد) را از سال ۲۰۲۰ میلادی در مدارس این کشور به اجرا بگذارد.
موسسه توسعه محتوای آموزشی مدارس کنیا موظف شده تا سرفصلهای این دوره زبان را که قرار است از سال چهارم دبستان آغاز شود، تدوین و ارائه کند.
جولیوس ژوان، مدیر این موسسه اعلام کرده که سرفصلهای این دوره با هدف کمک به بهبود روابط تجاری کنیا با چین طراحی خواهد شد.
به گفته آقای ژوان، رشد قابل توجه اقتصاد چین و سهم غیرقابل انکار آن در تجارت بینالملل موجب شده تا مقامات دولت کنیا برنامهای را برای بهرهمندی این کشور از قدرت بزرگ اقتصادی جهان تدوین کنند که یکی از الزامات موفقیت آن آموزش زبان چینی به شهروندان کنیایی است.
اوگاندا نیز از سال گذشته میلادی اجرای برنامه گنجاندن زبان چینی را در دروس مدارس راهنمایی و دبیرستان آغاز کرده است. تاکنون ۳۵ مدرسه اوگاندا با حمایت دولت چین، آموزش زبان چینی را آغاز کردهاند.
پیشگام آموزش زبان چینی در قاره آفریقا، کشور آفریقای جنوبی است که از سال ۲۰۱۴ میلادی تاکنون بیش از ۴۴ مدرسه دولتی را تحت پوشش آموزش زبان چینی قرار داده است.
در حال حاضر بیش از ۵۰ هزار دانشجوی آفریقایی در حال تحصیل در کشور چین هستند، این رقم در اوایل قرن بیست و یکم کمتر از یکهزار نفر بوده است. همچنین دولت چین از سال ۲۰۰۴ میلادی به این سو نزدیک به ۴۸ مرکز فرهنگی کنفوسیوس را در کشورهای آفریقایی راهاندازی کرده است. این مراکز که هدف گسترش فرهنگ و زبان چینی را به منظور راهگشای نفوذ اقتصادی بیشتر این در این قاره، دنبال میکند، حدود ۱۵ سال پیش موجودیتی در آفریقا نداشتند.
شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین حدود ۶ ماه پیش اعلام کرد که این کشور قصد دارد بیش از ۶۰ میلیارد دلار به منظور حمایت مالی از انجام انواع پروژههای اقتصادی در حال انجام در کشورهای آفریقایی اختصاص داده است.
او همچنین از شرکتهای چینی خواست تا طی سه سال آینده ۱۰ میلیارد دلار در قاره آفریقا سرمایهگذاری کنند.
بررسیها نشان میدهد که چین تا پیش از سال ۲۰۳۰ میلادی با پشت سرگذاشتن آمریکا به بزرگترین قدرت اقتصادی جهان بدل خواهد شد. اما با تاکید دولت چین، این کشور به موازات رشد اقتصادی، برنامههایی را نیز برای افزایش «قدرت نرم» خود در جهان به ویژه در بازار آفریقا اجرا کرده است.
چین از سال ۲۰۱۲ پوشش رسانهای قاره آفریقا را آغاز کرده است. تلویزیون رسمی چین از سال ۲۰۱۶ بخش آفریقایی خود را راهاندازی کرده است. این کشور همچنین از تاسیس برخی رسانهها در آفریقا حمایت کرده و کمکهای قابل توجهی را نیز به توسعه امکانات ارتباطی در این قاره اختصاص داده است.
در همین حال، از سال ۲۰۱۷ جشنواره بین المللی فیلم چین و آفریقا آغاز به کار کرده و تولید مشترک فیلمهای دو زبانه توسط دو کشور چین و آفریقای جنوبی شروع شده است.
کمی پیشتر وزارت آموزش چین همکاری خود را با دانشگاههای مطرح کشورهای آفریقایی برای ایجاد رشته آموزش زبان چینی آغاز کرد. همچنین با اجرای برنامههای تبادل دانشجو و استاد سعی شده تا آموزش مدرسان زبان چینی پیگیری شود.
آنها معتقدند، زبان دریچه آشنایی با فرهنگ است. برقراری ارتباط فرهنگی نیز لازمه ایجاد نیاز و علاقه به مصرف محصولات چینی است.
انتهای پیام/