کد خبر: ۲۷۵۹۸
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۹
فارین پالیسی سردار سلیمانی را بین یکی از 100 متفکر برتر در سال گذشته معرفی کرده است.

به گزارش آوای نشاط، سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ویژه‌نامه‌‌ سالانه‌ای که نشریه آمریکایی فارن‌پالیسی برای معرفی ۱۰۰ اندیشمند برتر دنیا منتشر می‌کند، در فهرست ۱۰ متفکر برتر حوزه دفاعی-امنیتی قرار گرفت.

فارن‌پالیسی در مقدمه‌ای برای ویژه‌نامه «Global Thinkers» (اندیشمندان جهانی) نوشته در دهمین سالگرد انتشار این ویژه‌نامه تصمیم گرفته فهرست ۱۰۰ نفره اندیشمندان دنیا را به ۱۰ گروه تقسیم کرده و ۱۰ فرد برتر در هر کدام از این گروه‌ها را انتخاب کند.

سردار سلیمانی در میان ۱۰۰ متفکر برتر از نگاه فارین پالیسی/ روایت ژنرال آمریکایی از تعقیب شبانه سردار سلیمانی

«ریکاردو وچیو»، این تصویر از سردار سلیمانی را برای نشریه فارن‌پالیسی طراحی کرده است

 

در بخش «دفاعی و امنیتی» این افراد به عنوان اندیشمندان برتر انتخاب شده‌اند: ۱- سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس، ۲- «اورزولا فن در لاین»، وزیر دفاع آلمان ۳- «اولگا سانچز کوردرو»، وزیر امور کشور مکزیک ۴- «آبی احمد»، نخست‌وزیر اتیوپی ۵- «گوئن شاتول»، رئیس شرکت فناوری‌های اکتشاف فضایی (اسپیس‌اکس) ۶- «آلکس کارپ»، بنیانگذار و مدیر اجرایی شرکت نرم‌افزاری «فناوری‌های پلانتیر» ۷- «الیوت هیگینز»، روزنامه‌نگار و بنیانگذار وب‌سایت «بلینگکت» ۸- «ولادیسلاو سارکوف»، دستیار «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه ۹- «شیخ حسینه»، نخست‌وزیر بنگلادش و ۱۰- «سوسی بوجیاستوتی»، وزیر امور دریایی و شیلات اندونزی.
نشریه فارن‌پالیسی در معرفی سردار سلیمانی نوشته او چهره‌ای است که علناً تهدیدهای «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا را پاسخ داده؛ این نشریه هشدار چند ماه پیش سردار سلیمانی به ترامپ را بازتاب داده و نوشته است: «به شما می‌گویم بدان در آنجایی که فکر نمی‌کنید ما در نزدیک شما هستیم.» (1)

*روایت ژنرال آمریکایی از تعقیب شبانه سردار سلیمانی

یک ژنرال عالیرتبه آمریکا مدعی شد زمانی که او در عراق خدمت می‌کرد، نیرو‌های تحت فرمانش ورود شبانه سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، به اربیل عراق را رصد کرده بودند.

 ژنرال استانلی مک کریستال، در سال ۲۰۰۷ فرمانده مرکز عملیات ویژه ارتش آمریکا در عراق بود. او می‌گوید در یکی از شب‌های ژانویه ۲۰۰۷ کاروانی از خودرو‌های ایرانی را دید که از ایران وارد شمال عراق می‌شدند. سردار سلمیانی در یکی از این خودرو‌ها بود. ژنرال مک کریستال ادعا کرد که او در ابتدا می‌خواست سردار سلیمانی را ترور کند، اما پس از فکر کردن به تبعات این امر، از آن منصرف شد.

این ژنرال آمریکایی، طی یادداشتی در مجله فارین‌آفرز که مجله فارین پالیسی هم آن را بازنشر کرده است، نوشت: «تصمیم به اقدام نکردن غالبا سخترین چیز است؛ و این هم همیشه درست نیست. در سال ۲۰۰۷، کاروانی از خودرو‌ها را دیدم که از ایران به شمال عراق عبور می‌کرد. من برای چهار سال، به عنوان رئیس مرکز فرماندهی عملیات ویژه ارتش آمریکا (JSOC) خدمت می‌کردم و برای ریشه‌کن کردن تروریسم که منطقه را نابود کرده بود، کار می‌کردم. من به اتخاذ تصمیمات دشوار عادت کرده بودم. اما در آن شب در ماه ژانویه، تصمیم‌گیری به طور ویژه حساس بود: اینکه آیا به کاروان حامل قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران، حمله کنم یا خیر. سپاه قدس، سازمانی است که تقریبا شبیه ترکیبی از سازمان سیا و JSOC در آمریکا است.»

مک کریستال در ادامه ادعا کرد که به دلیل فعالیت‌های سردار سلیمانی در عراق، که آمریکایی‌ها ادعا می‌کنند باعث مرگ سربازان آمریکایی شده است، «دلیل خوبی برای حذف سلیمانی» وجود داشت. این ژنرال ادامه داد: «اما برای اجتناب از درگیری مسلحانه و مشکلات سیاسی بعدی آن، تصمیم گرفتم که ما باید کاروان را رصد کنیم نه اینکه آن را فورا بزنیم. زمانی که کاروان به اربیل رسید، سلیمانی در تاریکی محو شد.»

مک کریستال، از توانمندی‌های سردار سلیمانی تمجید کرد و با اشاره به فعالیت‌های مستمر این سردار، تصریح کرد که سلیمانی برای تقویت نفوذ بین المللی ایران، بر زیرکی آرام و شجاعت اتکا می‌کند. ژنرال آمریکایی نوشت: «درخشندگی، کارآمدی و تعهدش به کشورش، مورد احترام متحدانش قرار گرفته و به یک اندازه توسط منتقدانش محکوم شده است. اما آنچه همه درباره آن اتفاق نظر دارند، این است که قاطعیت این رهبر متواضع، به ارشاد سیاست خارجی ایران برای چند دهه کمک کرده است و هیچ کس هم موفقیتش در میدان نبرد را انکار نمی‌کند. در حال حاضر، سلیمانی مسلما قدرتمندترین و نامحدودترین بازیگر خاورمیانه است.»

ژنرال آمریکایی صعود و برجستگی سردار سلیمانی را با توجه به زندگی دشوار این سردار در نوجوانی، به طور ویژه قابل توجه دانست. به ادعای مک کریستال، سلیمانی در اوایل زندگی خود، انسانی بااستقامت بود. زمانی که پدرش نتوانست بدهی را پرداخت کند، سلیمانی ۱۳ ساله، برای بازپرداخت بدهی کار کرد. او اوقات فراغتش را صرف بلند کردن وزنه‌ها و گوش دادن به خطبه‌های یکی از هواداران رهبر معظم فعلی ایران سپری می‌کرد.

مک کریستال، با بیان اینکه سلیمانی از جنگ با عراق، یک قهرمان با اعتماد به نفس خارج شد، افزود: «سلیمانی دیگر یک سرباز ساده نیست. او یک استراتژیست عملگرا و محاسبه‌گر است.»

مک کریستال با بیان اینکه، سردار سلیمانی محصول انقلاب اسلامی است، مدعی شد که دستاورد‌های این سردار مرهون خدمت طولانی مدت او در سپاه قدس است و حتی از حسادت بسیاری از مقامات نظامی و اطلاعاتی آمریکا به سردار سلیمانی پرده برداشت.

از دیدگاه مک کریستال، موفقیت سردار سلیمانی دو دلیل دارد: استعداد و استمرار حضور او در قدرت.

این ژنرال آمریکایی در پایان با اشاره به حسادتش به سردار سلیمانی، نوشت: «سلیمانی به طور منحصر به فرد، خطرناک است. او به طور منحصر به فرد در جایگاهی قرار دارد که آینده خاورمیانه را شکل دهد.»
 

انتهای پیام/

 

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: