کد خبر: ۲۷۹۴۹
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۸
هزاران نفر در استرالیا با شرکت در تظاهرات گسترده در روز موسوم به روزملی که مخالفان دولت آن را 'روز تهاجم یا اشغال ' می نامند در سراسر این کشور خواستار بازنگری جشن های روز ملی و احترام به بومیان این کشور'ابورجینال ها' و حفظ تاریخ و فرهنگ آنها شدند.

به گزارش آوای نشاط، دولت استرالیا روز 26 ژانویه هرسال را به عنوان روز ملی این کشور نام برده است اما درسال های اخیر بسیاری از گروههای مدنی و مردم استرالیا نه تنها این روز را جشن نمی گیرند بلکه آن را یادآور تاریخ تهاجم بیگانگان علیه ابورجینال ها به عنوان صاحبان اصلی این کشور می دانند.

طبق گزارش رسانه های آسیایی، هزاران نفر از استرالیایی ها نیز به رغم گرمای شدید، امسال با شرکت در یک تظاهرات سراسری در بسیاری از شهرهای بزرگ این کشور خواستار تغییر تاریخ روز ملی یا حذف کامل آن شدند زیرا این روز مصادف با شروع حمله بیگانگان به بومیان این منطقه برای تصرف این کشور بوده است.

نخستین گروه از استعمارگران انگلیسی در روز 26ژانویه 1788، وارد استرالیا شدند و کارنامه ای از سرکوب و قتل و غارت بومیان این کشور را از خود برجای گذاشتند.

پس از حدود سه قرن از ورود استعمارگران، بومیان یا صاحبان اصلی استرالیا دراین کشور کاملا مهجور مانده و دولت مرکزی همواره آنها را نادیده گرفته است.

تظاهرکنندگان امسال نیز مانند سال های گذشته در پلاکاردها و شعارهای خود تاکید کردند ' استرالیا همیشه برای بومیان این کشور باقی خواهد ماند.'

دولت اسکات براون نخست وزیر استرالیا تاکنون درمورد تغییر تاریخ روز ملی این کشور مقاومت کرده و از مردم خواسته است تا جشن های ملی را درهمین روز برگزار کنند.

اما هزاران نفر از مردم استرالیا همواره در این روز اقدام به برگزاری تظاهرات مخالفت با دولت در نامگذاری چنین روزی به عنوان روز ملی کرده اند. این در حالی است که دولت استرالیا در رویکردی متضاد اعلام کرد که امسال در روز ملی 250 امین سالگرد ورود کاپیتان جیمز کوک سیاح کاشف استرالیا را نیز جشن می گیرند.

این درحالی است که براساس گزارش گروههای مدنی بومیان استرالیا موسوم به ابورجینال ها 60 هزار سال پیش از ورود اروپایی ها به استرالیا در این کشور ساکن بودند.

اکنون این کشور به دو گروه مخالف و موافق تاریخ روز ملی تبدیل شده و موافقان آن اکثرا از رای دولت اسکات موریسون دراین زمینه طرفداری می کنند اما مخالفان معتقدند استرالیا نمی تواند تاریخ و فرهنگ بومیان اصلی آن را که قرن ها دراین کشور زندگی کرده و صاحبان اصلی آن هستند ازبین ببرد یا به فراموشی بسپارد.

انتهای پیام/

 

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: