کد خبر: ۲۹۶۷۸
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۸
همان روز که چند میلیارد پول نقد را برای بازگرداندن فلان بازیکن به راحتی پرداخت می کرد یا صدها سکه پاداش به فاتحان دربی می داد ، یا آن روز که گران ترین نقل و انتقالات تاریخ فوتبال ایران را در یک باشگاه تازه تاسیس رقم می زد چرا کسی نپرسید این پول ها چگونه و از کجا می آید؟

به گزارش آوای نشاط، اتفاقاتی که در چند سال اخیر پیرامون برخی تیم‌های فوتبال رخ داده و افشاگری‌هایی که در مورد چند چهره مولتی‌میلیارد صورت گرفت، زنگ خطر را برای اهالی این رشته به صدا درآورده است.

 آنها برای خدمت به فوتبال می آیند، بدون چشم داشت ، بدون هیچ انتظاری و صادقانه ثروت و سرمایه خودشان را صرف پیشرفت فوتبال می کنند، در ازای این حمایت و سخاوت صادقانه تنها انتظار دارند که مورد حمایت قرار گیرند.

اتفاقا اهالی فوتبال هم کم فریب اینگونه شعارها را نخورده اند. چهره ها و سلبریتی های مطرح و نامداری که بارها به سود این اشخاص مصاحبه کردند. از سر دلسوزی، که چرا نمی گذارید فلانی کار خودش را به راحتی انجام بدهد؟ چرا پرسپولیس را به هدایتی واگذار نمی کنید؟ چرا نمی گذارید زنجانی فلان باشگاه را بخرد؟ اینها که هیچ انتظاری از فوتبال ندارد ، سرمایه و ثروت خودشان را صرف فوتبال کرده اند.

همه ما فریب خوردیم یا شاید برخی از ما خودشان را فریب داده اند. از رسانه ها که به تریبون شهرت طلبی مولتی میلیاردرها در فوتبال تبدیل شدند تا پیشکسوتان و مربیان و بازیکنانی که کنار آنها ایستادند و به قیمت چند سکه عکس های یادگاری گرفتند ، تا آنها که شنل بر دوش عابر بانک می انداختند و در این بین هیچ کس از خودش یا از آنها نپرسید که این پول ها از کجا و چگونه می آید تا سخاوتمندانه در فوتبال خرج شود؟

حساب دو دو تا چهارتای اقتصادی آن هم در شرایط امروز روشن ترین پاسخ به این سوال است. چه کسی بدون چشم داشت میلیاردها تومان از ثروت حقیقی و داشته های مالی واقعی خودش را در فوتبال هزینه می کند و به دنبال کسب هیچ منفعتی نیست؟

همان روز که چند میلیارد پول نقد را برای بازگرداندن فلان بازیکن به راحتی پرداخت می کرد یا صدها سکه پاداش به فاتحان دربی می داد ، یا آن روز که گران ترین نقل و انتقالات تاریخ فوتبال ایران را در یک باشگاه تازه تاسیس رقم می زد چرا کسی نپرسید این پول ها چگونه و از کجا می آید؟

کدام ثروتمند سرمایه و داشته های خودش را وارد بنگاه اقتصادی بدون بازگشتی مثل فوتبال می کند و بدون چشمداشت به جبران بخشی از هزینه ها تلاشی برای درآمدزایی و یا حتی کاهش هزینه های خودش نشان نمی دهد؟ اینگونه پرداخت های غیر معقول و نامتعارفی که تنها موجب بالا رفتن قیمت مربی و بازیکن و تورم افسارگسیخته اقتصاد فوتبال شده حاصل همین شهرت طلبی های سخاوتمندانه است که در نهایت منجر به چنین رسوایی بزرگی می شود.

مولتی میلیاردرهای معلوم الحال چگونه فرصت پیدا می کنند که سال ها از پول وام های بدون بازگشت ، از حق مردم ، از بیت المال برای کسب شهرت در فوتبال دست و دلبازی کنند و چشم های بیدار به خوابی عمیق فرو روند تا بعد از یک دهه از چنین پرونده هایی رونمایی شود و امروز به اهالی فوتبال بگوییم؛ پول هایی که از هدایتی گرفتید پول مردم است ، بیایید پس بدهید.

همین امروز مراقب ظهور دوباره هدایتی ها و زنجانی ها هستیم؟ نهادهای مسئول ، متولیان ورزش و فوتبال  در قبال باشگاههایی که ده ها میلیارد بدون بازگشت در فوتبال هزینه می کنند چه رویکردی را در پیش گرفته اند؟ منبع ورودی این میزان ثروت بادآورده کجاست؟

فوتبال ، جذاب ترین سرگرمی مردم ایران حالا به یکی از مراکز و منابع فساد اقتصادی در کشور مبدل شده اما هیچ تضمینی برای تکرار اینگونه اتفاقات تلخ وجود ندارد. چشم های رسانه باید بیدار باشد، بیدارتر از همیشه ، نهادهای مسئول دقیق تر از همیشه و متولیان فوتبال و ورزش به دنبال شفاف سازی در حوزه اقتصاد فوتبال ، تا باز هم فرصت طلبان با شعارهای رنگارنگ بیت المال را صرف تفریحات و مقاصد آنچنانی خودشان نکنند. همین امروز با چشمانی باز مراقب ظهور دوباره هدایتی ها و زنجانی ها باشیم.

انتهای پیام/

 

منبع: مهر
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: