کد خبر: ۳۰۲۱۷
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۳
دادستان تهران:
دادستان تهران در گفت و گو با رادیو‌ تهران آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده های قضایی در شهر تهران را تشریح کرد.

به گزارش آوای نشاط، عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران صبح امروز در گفت و گو با برنامه پارک شهر رادیو تهران به سوالات مجری برنامه پاسخ گفت.

وی در این گفت و گو آخرین جزییات پرونده ها و اقدامات قضایی در شهر تهران را تشریح کرد.

دولت آبادی در خصوص تغییر روسای قوه قضاییه و آمدن رئیسی در دستگاه قضایی و توصیه هشت بندی درخصوص عملکرد بهتر دستگاه قضایی گفت: ایام ماه رجب را تبریک می‌گویم.

دادستان تهران گفت: دیروز هم در مراسم تودیع و معارفه و هم در جلسه با روسای کل دادگستری‌ها توضیحات مبسوطی از سوی رئیس قوه قضاییه اعلام شد و ایشان گفتند که از منشور مقام معظم رهبری درخصوص حکم انتصاب رئیس قوه قضاییه اینگونه بر می‌آید که با شروع گام دوم و انتصاب رئیس جدید قوه قضاییه بنا بر تحول و دگرگونی در شیوه‌ کارهاست.

وی ادامه داد: البته رئیس قوه قضاییه تأکید کردند که این تحول مبتنی بر قانون که می‌شود مردمی بودن انقلابی بودن ضد فساد بودن و رفع مشکلات و کارآمد شدن بیشتر از طریق اعمال قانون و تحقق عدالت و تکریم مراجعین اینها خروجی این تحول باید باشد.

دولت آبادی افزود: ایشان از مدیران خواستند که بر روی این موضوعات متمرکز باشند و اهل تحول و خواستار تحول باشند و البته این به معنای خروج از قانون نخواهد بود و باید خروجی آن در رفتار مردم خودش را نشان دهد و مردم احساس کنند که مشکلاتشان در قوه قضاییه حل می‌شود.

دادستان تهران گفت: البته ایشان به صحبت با نخبگان هم اشاره کردند و قرار شد قوه قضاییه اقداماتش را برای مردم تبیین کند که نتیجه‌اش می‌شود افزایش اعتماد مردم به دستگاه قضایی و مردم بفهمند که قرار است یک پناهگاهی باشد تا ظلمی که به آها شده است را پاسخ دهد.

وی افزود: امیدواریم دوره جدید رئیس قوه قضاییه همراه با ۳ هدف باشد؛ تحقق عدالت، افزایش کارآمدی و امید بخشی به مردم و مشکلات مردم برطرف شود و دستگاه قضایی در نقطه‌ای قرار گیرد که مردم احساس کنند دستگاه قضایی پشتیبان آنها است.

وی ادامه داد: ایشان دیشب گفتند که باید تحول در رفتار مدیران شکل بگیرد و به بخشنامه و نامه محدود نشود. نمی‌شود شما بخواهید که تحول ایجاد شود اما مدیرانتان خواستار تحول نباشند.

دولت آبادی گفت: یکی از مشکلات موجود طولانی بودن رسیدگی هاست که دیشب هم به این موضوع اشاره شد.

وی درخصوص پرونده بازرگانی پتروشیمی و رقم واقعی اختلاس گفت: پرونده پتروشیمی بزرگترین پرونده های سال ۹۱ بوده که تشکیل شده است همان سالی که تحریم‌ها آغاز شد.

در سال ۸۸ که شرکت واگذار می‌شود کسانی که شرکت را خریداری کردند به لحاظ اقداماتشان کار مجرمانه انجام دادند اما برخلاف اعلام روزنامه‌ها اختلاسی در کار نیست.

مجموع ۶.۶ میلیارد دلار مجموع معاملات مالی بوده است نه به معنای مجموع رد مال متهمان. اینها حق العمل کاری می‌کردند یعنی مواد را می‌گرفتند و در خارج می‌فروختند و پول را باید به داخل بر می‌گرداندند.

بعد از آنکه خصوصی شد باید ارزها را به داخل باز می‌گرداندند که این کار به دلیل تحریم زمان بر بود و اختلاف قیمت ایجاد می‌کرد ولی اینها ارز نیاوردند داخل بلکه رقم ریالی آن را به فروشندگان می‌دادند و ما به التفاوت ایجاد می‌شده است.

دادستان تهران گفت: ما می‌گوییم حق العمل کاری اینها به اقدام مالی تبدیل شده و مجموع عملیات اینها ۶ میلیارد دلار شده است.

وی ادامه داد: اینها در این فاصله استفاده‌های شخصی کرده اند و شرکتهایی در دبی و ترکیه ایجاد کردند و مجموع پولهای اینها ۲۲ میلیون یورو و ۱۵ میلیون دلار است. که ریالی اش ۶۵ میلیارد تومان است.

جعفری دولت آبادی گفت: متهمان دو نوع هستند نوع اول ۸ نفر هستند که اتهامشان مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی بوده است و ۶ نفر دوم معاونت در اخلال داشتند. آن بخشی که عملیات ارزی انجام دادند اخلال در نظام ارزی کشور بوده است.

دادستان تهران گفت: این پرونده بخش مفتوحی دارد که در حال انجام تحقیقات هستیم. اینهخا یه بخشی از ارز را خارج کشور جا به جا می‌کردند و یکی از متهمان هم از کشور فرار کرده است و به اشتباه در مطبوعات اعلام شد این فرد سال ۹۶ فرار کرده اما در واقع مرداد سال ۹۱ فرار کرده است.

وی افزود: حجم مالی این پرونده بزرگ بوده است اما اطاله دادرسی عمدی در این پرونده وجود نداشته است. شیخ الاسلام اگر به ایران برگردد حتما تحت تعقیب قرار خواهد گرفت چون از متهمان اصلی این پروده است.

وی درخصوص خرید و فروش ارز در حاشیه خیابان‌ها گفت: ۸۵ پرونده تا کنون منجر به صدور کیفرخواست شده است به دلیل خرید و فروش ارز در داخل معابر و بییرون صرافی‌ها. مردم باید یاد بگیرند که برا یخرید و فروش ارز به مراکز معتبر مراجعه کنند.

دادستان تهران درخصوص ساختارهای فساد زا نیز گفت: آقای رئیسی گفتند از سال ۷۴ تا ۸۲ در سازمان بازرسی پرونده‌های فسادی را بررسی کرده است که همه از یک جنس بوده اند و ایشان گفتند ما می‌توانیم اداماتی انجام دهیم که برخی ساختارهای فساد زا از بین برود تا پرونده‌های مشابه رخ ندهد. برای مثال ما ارز داده‌ایم اما نظارت نکرده‌ایم که این ارز کجا رفته است و چه چیزی وارد شده است آیا کالایی وارد شده است یا خیر که اینها می‌شود ساختارهای فساد زا که قضات را درگیر می‌کند و اعتماد مردم را از بین می‌برد.

دولت آبادی گفت: ما چرا باید اجازه بدهیم پرونده‌های بزرگ ایجاد شود و بعد قوه قضاییه را به چالش بکشیم که این حرف آقای رئسی است که باید ساختارهای فسادزا از بین برود.

وی در پاسخ به این سوال که احمدی نژاد اخیرا در مصاحبه‌ای اعلام کرده گویا خاوری اصلا محاکمه نشده است گفت: آقای خاوری غیابی محکوم شده است و مشکل اصلی ما عدم همکاری اینترپل است که ایشان را به ما تحویل نمی‌دهند غربی که متهمان را تحویل نمی‌دهد چگونه توقع دارند که ایران به اینها اعتماد کند. بدانید که ما هیچ خط قرمزی برای برخوردها نداریم.

دادستان تهران درخصوص برخورد با احمدی نژاد و اینکه سخنگوی قوه قضاییه عنوان کرده اند که این موضوع دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد گفت: شما اولا نباید اسم بیاورید. ما قرار است مبنایمان قانون باشد و برایمان فرقی نکند و نباید این احساس ایجاد شود که فردی مصونیت دارد. مقامات در دستگاه‌های اجرایی و قضایی و عمومی و بانک باید بدانند که وقتی مدیر می‌شوند باید پاسخگو باشند و باید فرهنگ ایجاد شود.

جعفری دولت آبادی درخصوص اینکه فرمان رهبری منشور جدید دستگاه قضایی است گفت: سه نکته مهم وجود دارد یکی بحص حقوق عامه و دیگری بحث احترام به قضات و دیگر اینکه در مبارزه با فساد نباید ملاحظه‌ای وجود داشته باشد.

وی درخصوص قطعات یدکی خودرو و درگیری در یکی از نمایندگی ها گفت: ما یک پرونده داشتیم که قطعات تحویل سایپا و ایران خودرو شد و کلیه قطعات تحویل این دو خودرو ساز شد. ما حمایت قضایی می کنیم اما مشکل ایران خودرو و سایپا باید به صورت داخلی با هم مشکلاتشان را حل کنند.

دادستان تهران درخصوص ابوالفضل قدیانی و حکم صادر شده و خواندن کتاب و رونویسی از آن گفت: ما اینکه می‌گوییم نقش رسانه‌ها یعنی همین! ما امیدواریم در حوزه مجازات جایگزین هوشمندی مورد توجه قرار گیرد. اصل مجازات جایگزین مناسب است اما هر چیزی نمی‌تواند جایگزین مجازات شود.

وی درخصوص شکایت از وزیر ارتباطات گفت: اجازه بدهید ما فعلا با این دوستان همکاری کنیم و بعدا به این موضوع رسیدگی شود.

جعفری دولت آبادی درخصوص عفوها و اینکه یک نفر است که ۱۴ سال است متواری شده و فقط یک سال حبس دارد گفت: این فرد اگر شاکی خصوصی نداشته باشد می‌تواند از عفو استفاده کند.

وی درخصوص رمال‌ها و فالبین‌ها گفت: مردم نباید به رمالی و جادو فال توجه کنند اینها همه کلاهبرداری است. مردم نباید به این ها اعتماد کنند.

دادستان تهران گفت: به خانواده‌ها می‌گوییم که ما نباید بگذاریم شادی‌ها به غم و قصه‌ها تبدیل شود و نگذارید فرزندانتان مشکلی ایجاد کنند ما به پلیس گفته‌ایم افراد هنجار شکن را دستگیر کنند و خود خانواده‌ها مدیریت کنند که شادی فرزندانشان به غم تبدیل نشود.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: