|
به گزارش آوای نشاط، بنا به گزارشها، کشاورزان خشخاش در ایالت مادیا پرادش در فصل کشت امسال دچار مشکل شدهاند. علاوهبر بارندگیهای نامنظم، دستههای سمج طوطی که ظاهرا معتاد به تریاک شدهاند، به مزارع خشخال هجوم برده و گاهی اوقات در روز ۴۰ بار به مزارع سر زدهاند.
یکی از کشاورزان خشخاش در ناحیه نیموچ به شبکه تلویزیونی NDTV هند گفته است که از یک گل خشخاش حدود ۲۰ تا ۲۵ گرم تریاک به دست میآید. اما دستهای از طوطیها حدود ۳۰ تا ۴۰ بار در روز به این بوتهها هجوم میبرند که تاثیر زیادی بر تولید میگذارد. این طوطیهای معتاد به تریاک موجب خرابی محصولات میشوند. به گزارش شبکه تلویزیونی NDTV، هجوم این پرندگان به یک تهدید جدی در مزارع خشخاش تبدیل شده است و کشاورزان ادعا میکنند که بهدلیل هجوم این طوطیها، خسارت قابلملاحظهای متحمل شدهاند.
فیلمهایی از طوطیها گرفته شده که نشان میدهد برخی از این پرندگان کاسبرگهای خشخاش (شیرهای که از آن گرفته میشود و بعد از خشک شدن به تریاک تبدیل میشود) را سوراخ میکنند، درحالیکه برخی دیگر از طوطیها هم از پنجهها و منقار خود برای جدا کردن کامل کاسبرگها استفاده میکنند و گاهی کاملا آن را جدا کرده و با خود میبرند.
روزنامه دیلیمیل گزارش داد که حتی برخی از این پرندگان آموختهاند که در زمان هجوم به مزارع بدون غرغر کردن بهمانند نیجاها در سکوت کامل روی بوتههای خشخاش بنشینند. یک کشاورز به NDTV گفت که مقامات محلی ترتیب اثری به درخواستهای کمک آنها ندادهاند و مسئولیت نگهداری از مزارع خشخاش را تماما به خودشان واگذار کردهاند.
هجوم طوطیها به یک تهدید جدی در مزارع خشخاش تبدیل شده است
برخی از کشاورزان مجبور شدهاند که برای تمام شبانهروز در مزارع خود نگهبانی دهند. گزارش شده که برخی کشاورزان به سروصدا برای فراری دادن طوطیها متوسل شدهاند، برخی کشاورزان از فریاد زدن بهوسیله بلندگوها یا ترکاندن ترقه استفاده کردهاند. اما به نظر میرسد که این تلاشها تاثیری بر خرابی محصولات مزارع نداشته است.
براساس گزارش مجله خبری ایندیا تودی، هجوم پرندگان به مزارع خشخاش هند اتفاق تازهای نیست. هندوستان یکی از معدود نقاطی در جهان است که در آن به کشاورزان مجوز کشت تریاک داده میشود. هجوم پرندگان به مزارع خشخاش برای چندین سال متوالی در چندین منطقه کشت خشخاش گزارش شده است. مشاهده شده که طوطیهایی که با مکیدن شیره خشخاش به حالت سرخوشی فرو رفتهاند، روی شاخههای درختان لمیدهاند یا در مزارع در حالتی گیج خوابیدهاند و تنها زمانیکه اثر مواد مخدر از بین رفته، دوباره پرواز کردهاند.
*زومیت
انتهای پیام/