|
به گزارش آوای نشاط، هر چند داشتن کرسیهای بین المللی در هر فدراسیونی به سود ورزش ایران محسوب میشود اما پرسش اصلی این است که آیا این کرسیها برای ورزش ایران سود خواهد داشت یا برای فردی که این مسئولیت را برعهده گرفته است؟
سالهاست ورزش ایران در رشتههای مختلف از نداشتن کرسیهای بین المللی تأثیرگذار لطمه دیده و در بسیاری موارد حق ورزشکاران ضایع شده است. این اتفاق حتی زمانی که فدراسیون مد نظر کرسی بین المللی هم داشته رخ داده تا ثابت شود صرف داشتن کرسی تضمین کننده دفاع از حق ورزشکاران ایران نیست و باید افرادی انتخاب شوند که توانایی رایزنیهای بین المللی و تأثیرگذاری در تصمیم گیری ها را داشته باشند.
فوتبال یکی از رشتههایی است که اگر افراد شایسته و کاربلد آن دارای کرسی بین المللی در کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا شوند، میتواند برای کشورمان آورده مثبتی داشته باشد. اتفاقی که سالهاست علاقمندان به این رشته منتظر آن هستند اما با وجود کرسیهایی که کسب شده، هنوز تأثیری دیده نشده است.
مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال در روزهای ابتدایی سال جدید به عنوان نایب رئیس کنفدراسیون آسیا انتخاب شد. مسئولیتی که پیش از این علی کفاشیان هم چهار سال آن را برعهده داشت اما عملاً نتوانست کمک تأثیرگذار و شاخصی به فوتبال ایران کند.
حالا با انتخاب مهدی تاج این پرسش دوباره مطرح میشود که آیا داشتن این کرسی به سود فوتبال ایران خواهد بود یا به سود مهدی تاج؟
تجربه ثابت کرده داشتن این کرسی صرفاً برای فرد مسئول سود خواهد داشت و ثمری برای فوتبال نخواهد داشت چرا که اگر این طور نبود تیمهای ایرانی در سالهای اخیر دیدارهایشان با تیمهای عربستانی را در زمین بی طرف برگزار نمیکردند، حق علیرضا بیرانوند در انتخاب بهترین بازیکن سال آسیا خورده نمیشد و…
اینکه فوتبال ایران در سالهای اخیر نایب رئیسی آسیا را برعهده داشته چه تأثیری در فوتبال داخلی داشته است؟ کدام طرح و پیشنهاد از سوی نماینده ایران در آسیا مطرح شده که بتواند کمکی هر چند کوچک برای ورزش کشورمان باشد؟ در کدام تصمیم گیری آسیا فوتبال ایران تأثیرگذار بوده است؟
آیا مهدی تاج میتواند این نقایص را برطرف کند یا او هم مثل رئیس پیشین تنها به جلسات میرود و برمیگردد؟ آیا رئیس فدراسیون برای حضور چهار ساله اش در این مسئولیت برنامه دارد و اهدافش را مشخص کرده یا صرفاً یک کرسی را در اختیار دارد که اسمش مطرح باشد؟
برای تأثیرگذار بودن در تصمیمات کنفدراسیون فوتبال آسیا نیاز به برنامه ریزی، هدفگذاری و البته حضور فعال در جلسات مختلف است که طبیعتاً دانستن زبان مهمترین و تاثیرگذارترین عامل است. فاکتوری که کمتر نشانهای از آن در رئیس فدراسیون فوتبال دیده میشود.
انتهای پیام/