|
به گزارش آوای نشاط، وزارت خارجه انگلیس پنجشنبه با صدور بیانیهای درباره سفر اتباع این کشور به ایران هشدار داد.
وزارت خارجه انگلیس به تمامی اتباع این کشور توصیه کرده از سفر به محدوده ۱۰۰ کیلومتری خط مرزی افغانستان و ایران، محدوده ۱۰ کیلومتری خط مرزی ایران و عراق، استان سیستان و بلوچستان، منطقه شرق محور بم به جاسک، شامل خود شهر بم خودداری کنند.
لندن، به علاوه تمامی اتباع انگلیسی-ایرانی را از سفر به سایر نقاط ایران جز در موارد ضروری منع کرده است.
وزارت خارجه انگلیس در توضیح درباره دلایل این توصیهها به «بارش غیرمعمول» باران در ایران و وقوع پدیدههایی مانند سیل، رانش زمین، آبگرفتگی و غیره در برخی مناطق اشاره کرده است.
دولت انگلیس در ادامه مدعی شده اتباع این کشور، به ویژه اتباع دو تابعیتی با خطر «بازداشت خودسرانه» در ایران مواجه هستند. لندن خاطرنشان کرده است: «تمامی اتباع انگلیس بایستی به دقت خطرات سفر به ایران را در نظر بگیرند.»
به نظر میرسد هشدار آخر دولت انگلیس به بازداشت یک محکوم امنیتی این کشور در ایران مرتبط است.
«جرمی هانت»، وزیر امور خارجه انگلیس ماه گذشته اعلام کرد «نازنین زاغری»، محکوم امنیتی بازداشتشده در ایران را تحت «حمایت دیپلماتیک» قرار کرده است.
انگلیس با این تصمیم بازداشت این محکوم امنیتی را از یک مسئله کنسولی به یک مناقشه حقوقی فیمابین دولتهای دو کشور تغییر داد و به دنبال افزایش فشارهای سیاسی برای آزادی او خواهد بود.
زاغری که از سال ۱۳۹۵ به جرم فعالیتهای تبلیغی علیه نظام و تلاش برای براندازی نرم بازداشت و به ۵ سال زندان محکوم شده هم اکنون در حال گذراندن دوران محکومیت خود است. این محکوم امنیتی هنگام بازداشت به عنوان مدیر پروژه در شرکت رسانههای گروهی «تامسون رویترز» فعالیت میکرد.
رسانههای غربی بعد از بازداشت زاغری با راهاندازی هجمههای شدید تبلیغاتی مدعی شده بودند سفر او به ایران بابت بازدید خانوادگی صورت گرفته بود و او هیچ مأموریت رسانهای یا کاری نداشته است.
علیرغم این ادعاها، آبانماه سال ۱۳۹۶، «بوریس جانسون» وزیر خارجه وقت انگلیس در پارلمان این کشور به صورت ناخواسته فاش کرد که او هنگام بازداشت برای مأموریت کاری از جانب تامسون رویترز به ایران سفر کرده است.
جانسون در جلسهای در آن زمان در پارلمان انگلیس گفت: «وقتی بررسی میکنم ببینم نازنین زاغری راتکلیف در حال انجام چه کاری بوده میبینم که او، - آنطور که من میدانم- فقط در حال آموزش روزنامهنگاران در ایران بوده است.»
این سخنان جانسون با واکنشهای بسیار شدید و بیسابقه در انگلیس روبرو شد و تا آنجا پیش رفت که شماری از مقامها در این کشور خواستار استعفای وی شدند.
«جرمی کوربین»، رهبر حزب کارگر و «صادق جان»، شهردار لندن، دو نفر از کسانی بودند که از او خواستند عذرخواهی کرده و از سمتش استعفا کند. عدهای از نمایندگان پارلمان انگلیس هم درخواست مشابهی مطرح کردند.
وزیر خارجه وقت انگلیس، سرانجام تحت فشارهای این چنینی مجبور شد بابت اظهاراتش عذرخواهی کرده و همسو با هجمههای تبلیغاتی ادعا کند زاغری تنها برای تعطیلات به ایران سفر کرده بود.
انتهای پیام/