|
به گزارش آوای نشاط، «حسین سالار آملی» در مورد افتتاح دانشگاه بین المللی D8، اظهار کرد: هفته آینده با حضور جمعی از وزرای کشورهای D8 در تهران، اساسنامه آن رسمی و سپس این دانشگاه به منظور ورود دانشجویان خارجی به ایران، افتتاح می شود.
وی با بیان اینکه دانشجویان ایرانی حق تحصیل در این دانشگاه دارند، گفت: پذیرش دانشجو از تمام مقاطع تحصیلی برای دانشگاه بین المللی D8 برنامه ریزی شده است؛ در مرحله نخست، دانشجوی کارشناسی پذیرفته می شود و به ترتیب جذب در سایر مقاطع تحصیلی فعال خواهد شد.
رئیس مرکز همکاری های علمی و بین المللی وزارت علوم در مورد رشته هایی که در این دانشگاه ارائه می شود، افزود: رشته های کشاورزی، علوم و فناوری، بهداشت، مخابرات و ارتباطات برای این دانشگاه در نظر گرفته شده است.
سالارآملی با اشاره به این که گروه بین المللی D8 بین هشت کشورهای بزرگ اسلامیِ ایران، مصر، بنگلادش، مالزی، پاکستان، ترکیه، نیجریه و اندونزی تشکیل شده است،اظهارداشت:در نخستین نشست های این گروه، همکاری در زمینه علم و فناوری به عنوان یکی از ملاک های توسعه همکاری های این گروه مدنظر قرار گرفت.
وی اضافه کرد: این گروه بیش از یک میلیارد و 100 میلیون جمعیت دارد و به عنوان بزرگترین بلوک اقتصادی و همکاری های فی مابین در جهان اسلام شناخته شده است.
سالارآملی در مورد همکاری دانشگاهی گروه D8، اظهارداشت: این گروه تصمیم گرفت برای توسعه همکاری های علمی بین المللی دانشگاهی تاسیس کند که در نهایت دانشگاه بین المللی D8 در دل دانشگاه بوعلی سینا همدان پیشنهاد شد.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل درباره دلایل انتخاب دانشگاه بوعلی سینا همدان توضیح داد: این دانشگاه توانایی راه اندازی دانشگاه D8 را دارد، از سوی دیگر نام بوعلی سینا هم در جهان اسلام شناخته شده است.
رئیس مرکز همکاری های علمی و بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مورد روند راه اندازی این دانشگاه، خاطرنشان کرد: بعد از تصمیم گیری برای تاسیس دانشگاه D8، عملیات اجرایی از حدود دو سال پیش آغاز شد، اساسنامه اولیه شکل گرفت و تابستان سال گذشته در هیأت امنا به تصویب رسید.
وی به ساز و کار جذب دانشجو در دانشگاه D8 اشاره کرد و افزود: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته، دانشجویان کشورهای D8 در مرحله نخست به صورت بورسیه جذب این دانشگاه می شوند. در مرحله دوم دیگر دانشگاه های اسلامی امکان اعزام دانشجو به دانشگاه D8 را دریافت می کنند.
به گفته این مقام مسئول در وزارت علوم، هر کدام از کشورهای هشت گانه، بورسیه ای برای جذب دانشجو در اختیار جهان اسلامی و کشورهای خود قرار می دهند، البته بورسیه ای هم از جمهوری اسلامی ایران دریافت می کنند.سایر دانشجویان هم با هزینه های شخصی امکان تحصیل در این دانشگاه را دارند.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل این نکته را هم یادآور شد که بیش از یک میلیون دانشجو در کشورهای اسلامی برای ادامه تحصیل به کشورهای غربی اعزام می شوند؛ یکی از اهداف اصلی راه اندازی دانشگاه D8 جا به جایی این دانشجویان درون کشورهای جهان اسلام است. چرا که دانشگاه های دارای سطح بالای کیفیت آموزشی در این کشورها وجود دارد.
انتهای پیام/