کد خبر: ۳۲۲۰۹
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۲
هوادار عاشق یک تیم فوتبال نمی‌داند در همان لحظه که با اشتیاق برای برد تیم مورد علاقه‌اش شعارهایی می‌دهد که در تصادفات و دعواهای خیابانی شنیده می‌شود، چگونه در حال گسترش فرهنگ تجاوز است.

به گزارش آوای نشاط،فرهنگ تجاوز ضدفرهنگی است که در آن خشونت جنسی به عنوان امری طبیعی در نظر گرفته می‌شود، به شکلی که افراد بیش از آنکه به تجاوز نکردن بیندیشند به مورد تجاوز قرار نگرفتن، فکر می‌کنند و افرادی که مورد تجاوز قرار گرفته‌اند سرزنش می‌شوند نه متجاوز.

این گزاره را اولین بار مدافعان حقوق زنان در دهه 70 میلادی به کار بردند، اما استفاده از آن در سال‌های اخیر و پس از آنکه تعداد بیشتری از قربانیان داستان خود را منتشر کردند رواج یافت.

در بسیاری از جوامع شهروندان بی‌آنکه بدانند در حوزه‌های مختلف به گسترش فرهنگ تجاوز کمک می‌کنند. ورزش یکی از این حوزه‌هاست.

در کشورهای آفریقایی فوتبال ورزشی محبوب است که مشتاقانه پیگیری می‌شود. هواداران پرشور استادیوم‌ها را پر می‌کنند و از زمان جام‌جهانی 2010 سبک هواداریشان جهانی شده است، اما هواداری فوتبال در آفریقا یک بُعد منفی هم دارد.

خشونت بعد از بازی‌ها امری رایج در بین هواداران است. به خشونت کشیده شدن تجمع هواداران فوتبال در آفریقای جنوبی و خشونت پلیس در مقابله با آنها حادثه‌ای خونین رقم می‌زند. خشونت و نژادپرستی از معضلات بزرگ هواداری فوتبال به شمار می‌رود و همواره با آنها مبارزه شده است، اما موضوعی که فراموش شده و حتی شاید ناخواسته اتفاق می‌افتد رواج فرهنگ تجاوز است.

هواداران فوتبال در آفریقا با شعارهای جنسی و جنسیتی به معضل تجاوز و آزار جنسی- که در کشورهایی همچون آفریقای جنوبی یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های دولت است- دامن می‌زنند. سر دادن شعارهای جنسی علیه بازیکنان در طول مسابقه از سمت هواداران، به دلیل فضای هیجانی مسابقات، عادی‌سازی می‌شود و به واسطه آن، تجاوز و تهدید به آن به امری عادی و شوخی برای خندیدن تبدیل می‌شود.

آمار تجاوز و آزار جنسی در بسیاری از جوامع بسیار بالاست و گسترش فرهنگ تجاوز، آن هم در فرهنگ هواداری ورزشی پرطرفدار همچون فوتبال، به جای مقابله و مبارزه با آزار به تشدید آن کمک می‌کند.

در انگلستان، کشوری که فوتبال در آن پدید آمده و نقطه شروع این اتفاق باشکوه و تجربه خارق‌العاده است، خشونت بخشی جدانشدنی از هواداری فوتبال بوده‌ است. هرچند در طول دهه‌های گذشته مبارزات زیادی با خشونت، نژادپرستی و سکسیسم شده‌ است، اما همچنان در ورزشگاه‌ها در کنار شعارهای نژادپرستانه شعارهای سکسیستی هم شنیده می‌شود. هواداران تیم‌هایی همچون لیورپول، تاتنهام و چلسی در استفاده از شعارهای سکسیستی کوتاهی نمی‌کنند، اما فرهنگ تجاوز تنها منحصر به داخل ورزشگاه‌ها نیست.

هشتم ژانویه 2019، رسانه‌ها خبری را منتشر کردند مبنی بر آزار جنسی هواداران چلسی پس از بازی این تیم در قطار لندن. مظنونین بازداشت شدند، اما پرونده‌ای باز شد که نشان‌دهنده عمق مساله بود؛ گسترش فرهنگ تجاوز می‌تواند منجر به آزار جنسی شود.

با بررسی بیشتر فرهنگ هواداری در کشورهای مختلف این نقطه تاریک برای ما روشن‌ و روشن‌تر می‌شود که هوادار فوتبال در همان لحظه که عاشقانه برای تیمش شعار می‌دهد و منتظر گل است، با شعارهایی که بعضاً در تصادفات یا دعواهای خیابانی شنیده می‌شود، چگونه در حال گسترش فرهنگ تجاوز است و در بلندمدت جامعه را دچار چه آسیب بزرگی می‌کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: فوتبال ، هوادار ، خشونت ، تجاوز
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: