کد خبر: ۳۲۸۴۲
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۵
سخنگوی قوه قضائیه از شکایت و ورود مدعی العموم به پرونده مهناز افشار خبر داد. او گفت: شخص مورد نظر فعلا در خارج از کشور است و وکیل‌شان اعلام کرده به زودی به کشور باز میگردد و موضوعات مطرح شده درباره صدور حکم جلب و ممنوع الخروجی نیز صحت ندارد.

به گزارش آوای نشاط، غلامحسین اسماعیلی در دومین نشست خبری خود با بیان اینکه نظارت بر قیمت‌ها به ویژه در ایام مبارک رمضان بر عهده دولت است اظهار کرد: البته قوه قضائیه هر کجا هر یک از نهادهای نظارتی نیازمند حمایت و پشتیبانی باشد، قطعاً حمایت می‌کند کما اینکه در ماه‌های قبل دادستانی در مورد گوشت و برخی ارزاق دیگر برای کمک به تعزیرات ورود کرد.

وی به سفر اخیر رئیس قوه قضائیه به سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: سفرهای استانی در دستور کار رئیس قوه قضائیه و مسئولان عالی قضایی است و در این سفرها اولویت با استان‌های محروم است. در سفر به سیستان و بلوچستان، جلسه مسئولان عالی قضایی برگزار و معضلات و مشکلات استان بررسی و در جهت تامین کادر قضایی و اداری و منابع مالی  دادگستری استان، مصوب شد، 80 میلیارد تومان به دادگستری این استان اختصاص یابد.

سخنگوی قوه قضائیه، در پاسخ به سئوالی درباره معطل ماندن برخی لوایح قضایی در مجلس شورای اسلامی گفت: قوه قضائیه با کار کارشناسی لوایح متعدد مورد نیاز را تهیه و تدوین و از طریق دولت به مجلس ارسال کرده اما متاسفانه فرایند بررسی آنها در مجلس به دلایل گوناگون، با تاخیر مواجه شده است و ما هم در زمینه تاخیر از نمایندگان مجلس گلایه مند هستیم و انتظار داریم تصویب لوایح قضایی را در اولویت قرار دهند.

اسماعیلی اضافه کرد: با عنایت به متن ابلاغ مقام معظم رهبری که باید دولت و مجلس در دوره تحول، قوه قضائیه را کمک کنند، این احساس در مجلس هم بوجود آمده و امیدواریم لوایح قضایی هر چه سریعتر به تصویب برسد. در کنار آن، آئین‌نامه‌های اجرایی لوایح قبلی هم در دستور کار بوده و ظرف یک ماه گذشته 6 لایحه ابلاغ شده است.

وی در پاسخ به سئوال دیگری درباره توییت یک سلبریتی در ارتباط با قتل طلبه همدانی اظهار کرد: از افرادی که به نوعی مخاطبان خاص خود را دارند، پذیرفته شده نیست نسنجیده سخن بگویند یا مطالب خلاف واقع بیان کنند یا خدای ناکرده در میدان دشمن بازی کنند. دستگاه قضا هر جا این اعمال، مصداق جرم باشد ورود می کند. در این مورد هم احد از شهروندان شکایت کردند و هم مدعی‌العموم به لحاظ محتوای غیرقانونی و خلاف قانون مطالب منتشره ورود کرده و پرونده در دست رسیدگی است اما شخص مورد نظر فعلا در خارج از کشور است و وکیل‌شان اعلام کرده به زودی به کشور باز میگردد و موضوعات مطرح شده درباره صدور حکم جلب و ممنوع الخروجی نیز صحت ندارد.

اکثر بازداشت شدگان مقابل مجلس آزاد شدند/ در مورد سایر افراد اقدامات قانونی در شرف انجام است

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه اکثر بازداشت شدگان مقابل مجلس آزاد شدند، گفت که در مورد سایر افراد اقدامات قانونی در شرف انجام است.

اسماعیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی نمایندگان مجلس خواستار «آزادی کارگران و معلمان بازداشت شده در مقابل مجلس»، شده‌اند، درباره پرونده افراد بازداشتی، علت بازداشت آنها و اینکه تا چه زمانی در بازداشت خواهند بود، گفت: برابر گزارش نیروی انتظامی، تجمع برگزار شده تحت این عنوان، فاقد مجوز قانونی بود و ما انتظارمان از مجلس این است که از قانون حمایت کنند و هیچ کس تجمع غیر مجوز را نمی‌پسندد و هر جا غیرقانونی باشد آن را تأیید نمی‌کنیم و نیروی انتظامی وظیفه پیشگیری دارد. در گزارش نیروی انتظامی غیرقانونی بودن تجمع عنوان شده که اخلال در نظم عمومی داشته‌اند که دارای وصف مجرمانه است.

وی افزود: نیروی انتظامی جمعی را به جرم مشهود بازداشت کرد و گزارشی را به مرجع قضائی منعکس کرد و از بازداشت شدگان اکثراً آزاد شدند و در مورد سایر افراد اقدامات قانونی در شرف انجام است و برای آنهایی که قرار تأمین صادر شده اگر آن را بسپارند آزاد می‌شوند.

وی افزود: این پرونده روال قانونی‌اش را طی می‌کند.

واکنش سخنگوی قوه قضاییه به اظهارات محمد سرافراز

اسماعیلی درباره اظهارات سرافراز که اعلام کرده نهادهای امنیتی او را مجبور به شرکت در مناقصه کرده‌اند و آیا نهاد امنیتی از این فرد شکایت کرده است؟ گفت: طبق ماده ۶۰۶ قانون آئین دادرسی هر یک از مسئولانی که به وقوع جرم شاهد باشند باید به دادستانی اطلاع دهند و ما گلایه داریم که مسئولان در زمان اشتغال خود مطلبی را مطرح نمی‌کنند و بعد از پایان کار خود ادعاهایی را مطرح می‌کنند و می‌گویند ما لیستی در جیب و گوشی اتاق خود داریم. وظیفه آنها نیست که لیستی را در جیب خود مخفی کنند.

او گفت: ایشان اگر ادعایی دارند به دادستانی مطرح کنند و اگر چیزی را عنوان نکنند به دادستانی گفته‌ایم خودش ورود پیدا کند و مطالبه گری کند که اگر مشخص شد ادعای این فرد درست نبوده که مانند اخلال در نظم عمومی است و دستگاه قضائی بدون شکایت نهادی خودش ورود پیدا می‌کند و تا این لحظه نهاد امنیتی شکایت نکرده است.

احضار یک مقام بالادستی وزارت نفت، در ارتباط با خبر سهمیه‌بندی بنزین

سخنگوی قوه‌قضائیه از احضار یک مقام بالادستی وزارت نفت در ارتباط با خبر سهمیه‌بندی بنزین خبر داد و گفت: چون خبر کذب بود، شخص مورد نظر تحت تعقیب قرار گرفت و اعلام کرد که این خبر را یک مقام بالادستی دیگر به او داده است.

غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سئوال که در این مدت اخبار ضد و نقیضی درباره قیمت بنزین منتشر و مشخص شد این انتشار از ناحیه مسئولان نفت بوده گفت: موضوع سهمیه‌بندی و قیمت‌گذاری بنزین، موضوعی نیست که مجموعه قضایی بخواهد مداخله کند. آنچه اتفاق افتاد این بود که خبری در برخی رسانه‌ها منتشر شد مبنی بر اینکه از ساعت 24 روز پنجشنبه بنزین سهمیه‌بندی می‌شود و با کارت سوخت ارائه خواهد شد و نرخ بنزین آزاد نیز متفاوت است.

این خبر را دو خبرگزاری منتشر کردند و از تریبون رسانه اعلام شکایت شد. به لحاظ التهاب ایجاد شده، بلافاصله مدیران دو خبرگزاری را احضار کردیم مبنی بر اینکه چرا خبر را منتشر کردند و منبع خبرشان چه بوده و باید پاسخگوی اعمال‌شان باشد.

اعلام کردند این خبر از ناحیه برخی مقامات زیر مجموعه وزارت نفت در اختیار ما قرار گرفته و آنها اعلام کردند منتشر کنید و مستنداتی در این باب داریم. فردی که مورد نظر بود، احضار شد و قبول کرد خبر را به دو خبرگزاری مزبور داده است.

وی گفت: چون خبر کذب بود، شخص مورد نظر تحت تعقیب قرار گرفت. اعلام کرد که این خبر را یک مقام بالادستی دیگر به او داده که آن فرد هم احضار و قرار تامین برای او صادر شد.

نهایتاً از رسانه رفع اتهام شد که خرسندیم اما چون از مقامات دولتی رفع اتهام نشد، خرسند نیستیم.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگری درباره سو استفاده سلبریتی‌ها در هنگام وقوع حوادث طبیعی و اعلام شماره حساب برای جمع‌آوری کمک‌ها گفت: در حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی، همه ما وظیفه داریم به همنوعان خود کمک کنیم و وظیفه انسانی و اسلامی خود را به نحو احسن انجام دهیم اما ما به عنوان دستگاه قضا و به عنوان حافظ حقوق مردم، بر این موضوع تاکید می‌کنیم که بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی نیازمند مجوز قانونی است و نمی‌توان بدون مجوز خیلی از کارها را انجام داد. حتی اگر کسی پروانه طبابت نداشته باشد اما مدرس دانشگاه هم باشد، نمی‌تواند به شغل طبابت مبادرت کند. اگر کسی می‌خواهد به مردم کمک کند، باید حتماً از مبادی ذی‌ربط مجوز بگیرد، کما اینکه در زلزله کرمانشاه بدون مجوز اقدام شد که عوارضی و سوءاستفاده‌هایی را به دنبال داشت.

وی افزود: در سیل اخیر اعلام شد که مجوز بگیرند که برخی از همین افراد مشهور مجوز گرفتند و بر فعالیت‌هایشان نظارت شد. در زلزله کرمانشاه نیز برای برخی افراد که سو استفاده کرده بودند پرونده قضائی تشکیل شده اما هنوز به سرانجام نرسیده است.

اسماعیلی در خصوص آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی گفت: در این پرونده اتفاق جدیدی رخ نداده است. متهم مدام ادعاهایی را درباره وجود اموال در خارج از کشور مطرح می‌کند. چون اموال عمومی و حقوق دولت برای ما اهمیت دارد و مطمئن هستیم اموال زیادی در اختیار وی قرار گرفته و اموال و دارایی‌هایی دارد و آنها را کتمان می‌کند، تمام تلاش‌ها را برای استیفای حقوق ملت برای شناسایی اموال انجام دادیم اما تاکنون به نتیجه نرسیدیم.

اسماعیلی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه با توجه به اینکه بیش از یک سال از اعلام زمان دادگاه پرونده دوم نازنین زاغری می‌گذرد وضعیت این فرد در صورت تبادل چه می‌شود؟ گفت: با توجه به اینکه این فرد در یک پرونده در حال تحمل کیفر است تضییع حقوق حساب نمی‌آید در رابطه با پرونده دیگر این فرد هم در فرصتی مناسب رسیدگی می‌شود.

وی در خصوص اعدام دو نوجوان ۱۷ ساله در شیراز گفت: این افراد دارای جرایمی مانند سرقت مسلحانه، تجاوز به عنف، آدم ربایی و برهم زدن نظم عمومی بودند و برخلاف ادعاها؛ سن این افراد بیشتر از ۱۷ سال بود زیرا نوجوانان قادر به انجام این جرایم نیستند.

انتهای پیام/

 

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: