|
به گزارش آوای نشاط، دکتر مهناز مردانی با اشاره به رعایت هفت نکتهی مهم در پیشگیری از ابتلاء به فشارخون بالا بر کنترل وزن با رعایت رژیم غذایی و فعالیت بدنی مناسب تاکید و بیان کرد: دقت کنید به ازای هر ۱۰ درصد اضافهوزن نسبت به وزن نرمال فشارخون ۶.۶ میلیمتر جیوه بالا میرود، در عین مصرف همهی گروههای مواد غذایی باید نیاز روزانه به این مواد را مدیریت کرد.
وی ادامه داد: مصرف گوشت قرمز نهایتاً ۲ تا ۳ بار در هفته با درصد چربی کم باشد، بهجای آن مصرف گوشت ماکیان و ماهی در شرایطی که پوست و چربی زیرپوست جدا شده باشد بیشتر شود، همچنین مصرف حبوبات مانند لوبیا، عدس، نخود، ماش و … بهجای گوشت قرمز بیشتر شود.
مردانی یادآور شد: برای مصرف لبنیات حتماً نوع کمچرب آن را در برنامهی غذایی بگنجانید، دقت کنید کره، سرشیر و خامه جزو لبنیات نبوده و در گروه چربیها قرار میگیرند.
وی اضافه کرد: مصرف میوهها و سبزیها را بیشتر کنید بهطوریکه ۲ تا ۴ سهم غذای روزانه را میوهجات و ۳ تا ۵ سهم را به سبزیهایی مانند خیار، گوجه، سبزیخوردن، کلم و کاهو اختصاص دهید.
این متخصص یادآور شد: فراموش نکنید زمان مصرف سالاد از سس مایونز استفاده نکرده و بهجای آن تا حد امکان از آبلیمو و آبغوره و یا ترکیب این دو با ماست کمچرب استفاده کنید.
وی عنوان کرد: برای گروه نان و غلات حتماً از نانهای سبوسدار مانند سنگک استفاده کنید، برای غذاهای برنجدار از برنج قهوهای و یا سفید مخلوط با حبوبات مثل عدس استفاده کنید.
مردانی گفت: مصرف چربیها بهعنوان گروهی که بیشترین عوارض را به دنبال دارد اجتنابناپذیر است، لذا از مصرف روغنهای حیوانی و نباتی جامد خودداری شود.
وی افزود: برای تهیهی غذا از روغنهای مایع و در مواقع تهیهی سوپ و یا غذای پختنی میتوانید از روغنزیتون نیز استفاده کنید.
این متخصص یادآور شد: تلاش شود در همان دوران کودکی بچهها را به خوردن غذاهای کمنمک عادت داده و از مصرف زیاد غذاهای فرآوری شده مانند خیار شور، فست فودها و آجیلهای شور (بهجای آن آجیل خام مصرف شود) آنها و مابقی افراد خانواده جلوگیری کنید.