|
به گزارش آوای نشاط، این روزها سریالی با عنوان «گاندو» از تلوزیون با محتوای امنیتی در حال پخش است.
گاندو رمز عملیات ضدجاسوسی داستان این سریال، از نگهداری یک گاندو از سوی یکی از شخصیتهای داستان نشأت گرفته است؛ سریال گاندو به دلیل خوش ساخت بودنش توانست در جذب مخاطبان موفق باشد، و نام آن بر سر زبانها بیفتد و در نتیجه تعداد بیشتری از مخاطبان فارسی زبان با گاندوها آشنا شوند.
اصغر مبارکی خزنده شناس به ویژگیهای منحصر بهفرد گاندو اشاره کرد و گفت: این تمساح پوزهکوتاه که در زبان به بلوچی «گاندو» خوانده میشود، نوعی کروکودیل بومی شبهقاره هند و مناطق اطراف است که در کشورهای هند، بنگلادش، پاکستان، ایران، سریلانکا و برمه زندگی میکند.گاندو تنها کروکودیل بومی پاکستان و ایران و بزرگترین خزنده این دو کشور، و همچنین پرشمارترین کروکودیل در هندوستان است.
وی با اشاره به اینکه زیستگاه اصلی این تمساح در چابهار و درشهرستان سرباز قرار دارد، خاظر نشان کرد: این مناطق با نام «منطقه حفاظت شده گاندو تحت حفاظت سازمان محیط زیست ایران» قرار دارند.
به گفته این خزنده شناس بیشتر این تمساحها در برکههای میان راسک و باهوکلات و باتلاقهای دلگان و کلانی (در جنوب استان سیستان و بلوچستان) متمرکز هستند و براساس برآوردها تعداد این گونه در ایران حدود ۵۰۰ رأس است.
مبارکی با اشاره به اینکه گاندوها ازجمله گونههای در مرز تهدید به انقراض و آسیب پذیر هستند، اظهار داشت: تخریب زیستگاه این حیوان عامل اصلی قرارگیریاش در معرض تهدید است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا نگهداری از گاندوها به لحاظ قانونی ممکن است یا نه گفت: نگهداری از هر گونه حیات وحش بدون مجوز جرم تلقی میشود.
این خزنده شناس با اشاره به اینکه تمساح نمایش داده شده در سریال گاندو در واقع گاندو نیست و از گونههای دیگر تمساحهاست گفت: نمایش نگهداری حیات وحش در محیطهای خانگی و غیررسمی میتواند جنبه آموزشدهی منفی داشته باشد.
وی ادامه داد: این اتفاق پیش از این دریکی از سریالهای طنز افتاد و بازیگر اصلی این سریال به نگهداری یک گونه ایگوانا اقدام کرده بود و پس از پخش این سریال ما با موجی از تمایل مردم برای نگهداری از این حیوان مواجه شدیم، در حالیکه خرید و فروش و نگهداری این گونهها مجاز نیست.
انتهای پیام/