|
به گزارش آوای نشاط، «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان روز جمعه در مصاحبه با یک نشریه آلمانی تأکید کرد کشورش در کارزار فشار حداکثری آمریکا علیه ایران مشارکت نخواهد کرد.
هایکو ماس در خصوص طرح انگلیس برای تشکیل یک ائتلاف دریایی برای آنچه «حمایت از تردد آزاد کشتیها در تنگه هرمز» خوانده شده است نیز تصریح کرد: «هرگاه اهداف این طرح شفافتر شود، در مورد پیوستن به آن تصمیمگیری خواهیم کرد.»
روز دوشنبه «جرمی هانت» وزیر خارجه سابق انگلیس اعلام کرده بود کشورش به دنبال این است تا با همکاری دیگر کشورهای اروپایی یک نیروی حفاظت دریایی را بهمنظور حمایت از تردد آزاد کشتیها در تنگه هرمز به منطقه اعزام کند.
پیش از این «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا نیز در نشست وزاری دفاع ناتو با طرح این ادعا که ایران امنیت آبراهههای بینالمللی (مشخصاً تنگه هرمز) را به خطر میاندازد، از دیگر اعضای ناتو خواسته بود که ائتلافی جهت تأمین امنیت تنگه هرمز تشکیل دهند؛ خواستهای که با استقبال متحدان آمریکا در ناتو مواجه نشد.
دولت ترامپ که در اردیبهشتماه سال گذشته از برجام خارج شد، در راستای راهبرد «کارزار فشار حداکثری» تحریمهای اقتصادی مختلفی را علیه ایران وضع کرده است تا بهزعم خود ایران را وادار به مذاکره مجدد برای حصول یک توافق جدید کند؛ با این حال تاکنون کوچکترین توفیقی در این زمینه کسب نکرده است.
آمریکا حدود سه ماه قبل با اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به منطقه تلاش کرد تهدید جنگ را برای ایران واقعی جلوه دهد تا شاید از این طریق ایران را به پای میز مذاکره بکشاند، اما وقتی نشانهای از عقبنشینی ایران ندید بار دیگر به تمنای مذاکره روی آورد و شمارهای را در اختیار سفارت سوئیس (حافظ منافع آمریکا در تهران) قرار داد تا بهمنظور تماس تلفنی احتمالی به مقامات ایران تحویل داده شود.
ما مقامات ایران بارها تأکید کردهاند که سیاست فشار حداکثری ترامپ راه به جایی نخواهد برد و ایران کشوری نیست که مذاکره تحت فشار ، آن هم با کشوری که به توافقات بینالمللی پایبند نیست، را بپذیرد.
واشنگتن که به اعتراف رسانههای غربی دیگر ابزار چندانی برای افزایش فشار بر ایران ندارد، در هفتههای اخیر ایران را به ایجاد ناامنی در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز متهم کرده است تا شاید از این طریق بتواند با جلب حمایت دیگر کشورهای غربی، راهی برای برونرفت از بنبست فعلی پیدا کند.
آمریکا و انگلیس در حالی سعی دارند یک ائتلاف دریایی را به بهانه تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز تشکیل دهند که حضور نیروهای خارجی در منطقه یکی از مهمترین موانع تأمین امنیت آن قلمداد میشود. وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه دکترینی در زمینه تامین امنیت جمعی منطقه ارائه کرد که بر اساس آن «خودداری از استقرار گروههای نظامی کشورهای فرامنطقهای در خلیج فارس و به طور کلی کاهش حضور نظامی خارجی در این منطقه» میتواند به تقویت امنیت جمعی منطقه کمک کند.
انتهای پیام/