کد خبر: ۳۶۸۰۳
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۷
سفیر اسبق فرانسه در ایران و دو تحلیلگر ارشد غربی، در یک مصاحبه به انتقاد از مواضع انگلیس در قبال تنش‌ها در خلیج فارس پرداخته و درباره طرح لندن برای ایجاد ائتلاف دریایی در تنگه هرمز هشدار دادند.

به گزارش آوای نشاط، خبرگزاری «اسپوتنیک» در مصاحبه‌ با «فرانسوا نیکولو» سفیر فرانسه در ایران طی سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵، «امانوئل دوپوی» رئیس اندیشکده «بنیاد مطالعات چشم انداز و امنیت اروپا» و «تیه‌ری کوویل» تحلیلگر اندیشکده فرانسوی «بنیاد روابط بین‌الملل و استراتژیک»، از آنها درباره پیشنهاد انگلیس برای ایجاد یک ائتلاف اروپایی جهت «حفاظت از دریانوردی در خلیج فارس» و موضع فرانسه و دیگر  کشورهای اروپایی درباره این پیشنهاد سوال کرده است.

در ابتدای گزارش این رسانه روس آمده است: «پیشنهاد لندن برای ایجاد یک ائتلاف دریایی در تنگه هرمز نه تنها سبب عصبی شدن تهران شده است بلکه اروپا را هم عصبی کرده است».

اسپوتنیک این چند سوال را پرسیده است: «آیا پاریس، برلین و بروکسل می‌توانند در مقابل طرح تهاجمی‌تر بریتانیا و آمریکا، روی یک راهکار جایگزین دیپلماتیک کار کنند؟ با توجه به تمایل امانوئل ماکرون برای برقراری کانال‌های ارتباطی با تهران و بالا بردن محبوبیت خود (در فرانسه) با توسل به ابزار سیاست خارجی بعد از شش ماه بحران ناشی از (اعتراضات) "جلیقه زردها"، آیا فرانسه قادر خواهد بود که در وضعیت جاری (تنش‌ها بین انگلیس و آمریکا با ایران)، حد وسط را بگیرد؟»

فرانسوا نیکولو سفیر اسبق فرانسه در ایران در مصاحبه با اسپوتنیک تاکید کرد، در تنش‌های جاری منطقه خلیج فارس، گرفتن حد وسط برای فرانسه و کشورهای اروپایی «کار راحتی» نخواهد بود.

این دیپلمات پیشین فرانسوی افزود: «ما فرانسوی‌ها نمی‌خواهیم خودمان را از بریتانیا جدا کنیم اما معتقدیم که بریتانیا‌یی‌ها خودشان در دام افتاده‌اند».

اظهارات تازه نیکولو در حالی مطرح شده که او ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری در واکنش به بیانیه شورای عالی امنیت ملی ایران و تعیین مهلت ۶۰ روزه برای  طرف‌های برجامی برای عمل به تعهداتشان گفته بود: «معتقدم که تصمیم ایران، با هدف تشدید نبوده بلکه تصمیم برنامه‌ریزی شده است که با دقت در پاسخ به تحریم‌های فزاینده آمریکا علیه خود اتخاذ شده است».

«تیه‌ری کوویل» تحلیلگر اندیشکده فرانسوی «بنیاد روابط بین‌الملل و استراتژیک» به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: «ایران، استقرار نیروهای اروپایی در خلیج فارس را همکاری اروپا با آمریکا برای از سرگیری فشار حداکثری علیه ایران استنباط خواهد کرد. این موضوع کمکی به دیپلماسی اروپایی که در تلاش برای حفظ مشارکت ایران در برجام است، نخواهد کرد».

وی افزود: «بیانیه‌هایی منتشر شده است اما اگر اروپا به اجرای این ابتکار (پیشنهاد لندن برای ایجاد ائتلاف در خلیج فارس) مبادرت کند، من متعجب نخواهم شد».

«امانوئل دوپوی» رئیس اندیشکده فرانسوی «بنیاد مطالعات چشم انداز و امنیت اروپا» در پاسخ به سوالات اسپوتنیک گفت: «به نظر می‌رسد که وضعیت فرانسه شبیه به بندباز است. از یک سو، رئیس‌جمهور ماکرون مجدانه تصریح دارد که او می‌خواهد به عنوان میانجی اقدام کند و به همین دلیل، دو بار امانوئل بُن مشاور دیپلماتیک جدید خود را به تهران فرستاده است. او همچنین اخیرا در کاخ الیزه میزبان عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران بود، کسی که پیام رئیس‌جمهور روحانی را به ماکرون تحویل داد».

این تحلیلگر ارشد فرانسوی افزود: «با این حال، به موازات همین اقدامات اینطور به نظر می‌رسد که فرانسه می‌خواهد بدون مشارکت با شرکای اروپایی خود عمل کند که این نشان می‌دهد با توجه به حمایت بریتانیایی‌ها از مواضع آمریکایی‌ها (در قبال ایران)، پیشنهاد میانجیگری اروپا یا خیلی زود مطرح شده و یا اینکه دیگر برای این پیشنهاد دیر شده است».

اظهارات این چهره‌ها در حالی مطرح شده که مقام‌های ایرانی ضمن رد ادعاها و اتهام‌زنی‌های واشنگتن و لندن به تهران درباره «آزادی دریانوردی در تنگه هرمز» اعلام کرده‌اند که ایران همواره نقش مهمی در تامین امنیت منطقه خلیج فارس داشته است و این اقدامات غیرقانونی آمریکا و انگلیس در اعمال تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران و توقیف نفتکش «گریس ۱» در جبل طارق بوده که تنش‌ها را تشدید کرده است.

دولت محلی جبل طارق که تحت حاکمیت لندن قرار دارد، ۱۳ تیرماه با دخالت نیروی دریایی انگلیس این نفتکش حامل نفت ایران را به بهانه نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا توقیف کرد. 

مقام‌های ایرانی این اقدام انگلیس را «راهزنی»، «نقض برجام» و همکاری با آمریکا برای اجرای سیاست فشار حداکثری علیه ایران خوانده‌اند .

انتهای پیام/

منبع: فارس
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: