|
به گزارش آوای نشاط، بهزاد امیری ، اولویت وزارت بهداشت در جلوگیری از بیماری واگیر تبکریمه کنگو را آگاهسازی مردم خواند و گفت: آموزش و اطلاع رسانی به مردم از نکات حائز اهمیت است. مردم باید از خرید گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبخ میشوند، خودداری کنند و این امر جز با آگاهیرسانی نسبت به عوارض مصرف گوشت آلوده میسر نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در آستانه عید قربان برخی افراد اقدام به ذبح گوسفند میکنند، ادامه داد: افراد بهتر است خرید دام را از مراکزی انجام دهند که زیرنظر سازمان دامپزشکی بوده و ذبح دام را نیز در کشتارگاهها انجام دهند.
رییس اداره کنترل بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با تاکید براینکه گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل ۲۴ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد قرار داده شود، افزود: این فرآیند از آن جهت اتفاق میافتد که در این مدت میزان اسیدیته و PH گوشت کاهش یافته و اگر ویروسی در آن وجود داشته باشد، از بین میرود. البته توصیه میکنیم برای مصرف جگر و سایر امعاء و احشا دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه یکی از موارد فوت شده به علت تب کریمهکنگو، به علت مصرف جگر خام بوده است، توصیه کرد: مردم از مصرف جگر خام خودداری کنند. البته باید به این نکته توجه شود که مصرف جگر خام علاوه بر افزایش ریسک احتمال ابتلا به تب کریمهکنگو، میتواند باعث بروز بیماریهای دیگری نیز شود.
امیری افزود: با توجه به اینکه تب کریمهکنگو بیماری ویروسی است که از طریق گزش کنه به دام انتقال پیدا میکند، میتواند هنگام ذبح از دام به انسان نیز منتقل شود؛ به همین دلیل به کارگران کشتارگاهها توصیه میکنیم از وسایل حفاظت فردی استفاده کنند. از آنجایی که گزش کنه به طور مستقیم هم میتواند باعث انتقال بیماری به انسان شود، دامداران در مناطقی که احتمال وجود کنه هست، لباس پوشیده و روشن به تن کنند.
وی علائم بیماری تب کریمه کنگو را شامل تب، سر درد، علائم گوارشی و در موارد شدید تظاهرات خونریزی دهنده معرفی کرد و گفت: اگر فردی علائم یادشده را پس از مصرف گوشت در خود مشاهده کرد باید به مراکز بهداشتی مراجعه کند تا هم زودتر درمان شود و هم از احتمال انتقال بیماری توسط خود به دیگران بکاهد.
رییس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در پایان ضمن بیان اینکه در شهر مکه افرادی خاص به نیابت از زوار کار ذبح گوسفند را انجام میدهند، تصریح کرد: برخی افراد بومی منطقه، مقداری از گوشتهای قربانی شده را به بهانه تبرک بودن آن در نزدیکی محل استقرار زوار کباب کرده و در اختیار افراد قرار میدهند، بازهم از آن جهت که ممکن است حملونقل و نگهداری گوشت به درستی صورت نگرفته باشد، به زائران خانه خدا توصیه میکنیم رعایت موازین بهداشتی را داشته باشند و در مصرف این گوشت دقت لازم را داشته باشند.