|
به گزارش آوای نشاط، برایان هوک روز چهارشنبه در کنفرانسی خبری با نشان دادن عجز واشنگتن در مسدود کردن اموال سپاه پاسداران اعلام کرد: ایالات متحده برای هرگونه اطلاعاتی که موجب اختلال در چرخه مالی سپاه پاسداران شود، تا سقف ۱۵ میلیون دلار پاداش در نظر خواهد گرفت.
وی افزود: این اولین بار است که آمریکا پاداش برای مختل کردن فعالیتهای مالی یک نهاد دولتی اختصاص میدهد.
برایان هوک مدعی شد: سپاه پاسداران کار تجهیز، تعلیم و تامین مالی نیروهای نیابتی خود در خاورمیانه را برعهده دارد. ما از هر ابزار سیاسی و اقتصادی برای ممانعت از انجام این کار استفاده میکنیم.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران همچنین با اذعان به شکست آمریکا در به صفر رساندن فروش نفت تهران گفت: جمهوری اسلامی برای فروش نفت خود در زمان تحریمها، نفتکشهای خود را مخفیانه جا به جا میکند.
وی در ادامه با اشاره به تحریمهای اعمالی امروز این کشور علیه ایران ادعا کرد: آمریکا امروز اقدامات گستردهای علیه یک شبکه فروش نفت که توسط نیروهای قدس سپاه پاسداران اقدام میکند، انجام میدهد. سپاه پاسداران در چند ماه اخیر شبکه نفتی غیرقانونی راهانداز کرده و از آن برای توسعه تروریسم استفاده کرده است. این شبکه به شکل غیرقانونی نفت به سوریه و به منظور حمایت از بشار اسد منتقل کرده است.
برایان هوک با متهم کردن کشورمان به «اخاذی هستهای» مدعی شد: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه بدون فشار به پای میز مذاکره نیامده است. ما شرایط مذاکره را فراهم میکنیم اما تصمیم نهایی با ایرانیها است.
هوک در انتها با رد طرح پیشنهادی فرانسه عنوان کرد: ما معافیت از تحریمهای نفتی ایران را به رسمیت نمیشناسیم.
به گزارش ایسنا، برخی منابع غربی به تازگی اطلاع دادهاند که فرانسه برای پایبند ماندن ایران به تعهدات برجامی خود، میخواهد موضع آمریکا نسبت به طرح ایجاد یک خط اعتباری به ارزش ۱۵ میلیارد دلار تا پایان سال جاری به تهران را بررسی کند.
رویترز به نقل از منابع مطلع خبر داده است: فرانسه پیشنهاد ایجاد خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری را مطرح کرده اما ایران همچنان در حال مذاکره بر سر این مسئله است. اینکه ایران بتواند آزادانه هر زمان که بخواهد به این مقدار پول دسترسی پیدا کند، باید تضمین شود و جمهوری اسلامی همچنین باید بتواند نفت خود را بفروشد و به پول حاصل از فروش نفت، به راحتی دست یابد.
یک منبع دیگر گفته است: با اینکه اروپاییها خصوصا فرانسه عزم خود را به خوبی جزم کردهاند، باید آمریکا را وادار به همکاری کنند. اگر این اتفاق نیفتد، ایران در کاهش تعهدات برجامی خود تعلل نخواهد کرد. اگر برجام برای ایران سودی نداشته باشد، پایبندی به آن منطقی نخواهد بود.
برونو لمیر، وزیر دارایی فرانسه روز سهشنبه به واشنگتن سفر کرده تا در رابطه با ایران سازوکار با آمریکا رایزنی کند.
بهزاد صابری، مشاور ظریف روز چهارشنبه در توییتی نوشت: تحلیلهای متناقض زیادی در رسانه در رابطه با مذاکرات ایران و فرانسه منتشر شده است. در مذاکرات ایران و فرانسه، سناریوهای متعددی بررسی شد. ایران خطوط قرمز خود را مشخص کرد. بر روی مقدار معین و یا برنامهای قطعی توافق نشده و فرانسه نیز باید این مسئله را با دیگران مطرح کند.
وی در توییت دیگری افزود: تا زمانی که مذاکرات نتیجهای در برنداشته باشد، ایران به گامهای خود در خصوص کاهش برخی از تعهدات هستهای خود در راستای حقوق ذکر شده در بند ۳۶ برجام ادامه خواهد داد. دیپلماسی سازنده و مقاومت مستحکم ادامه مییابد. خواهیم دید که چه اتفاقی در آینده روی خواهد داد.
دفتر کنترل داراییهای وزارت خزانهداری آمریکا (اوفک) ساعاتی پیش نیز با صدور بیانیهای اعلام کرد که چندین فرد، شرکت و کشتی تحت کنترل سپاه پاسداران را به اتهام ارسال نفت به سوریه به ارزش دهها میلیون دلار در لیست تحریمهای خود قرار داده است.
رستم قاسمی وزیر پیشین نفت ایران نیز در لیست جدید تحریمهای آمریکا قرار دارد.
انتهای پیام/