|
به گزارش آوای نشاط، سعید نمکی، وزیر بهداشت با اشاره به تمهیدات این وزارتخانه برای مراسم پیاده روی اربعین، اظهار داشت: اخیرا نشستی با سفرای کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان و پاکستان در مورد ورودی زائران افغانستانی و پاکستانی به ویژه در مرز میرجاوه به ایران مذاکراتی داشتیم و بر اساس برآوردها حدود 90 هزار زائر اربعین از این دو کشور و از طریق ایران به عراق سفر میکنند.
وی با اشاره به استقرار 4 بیمارستان برای مقابله با بحرانهایی مانند بیوتروریسم در مرزهای خسروی، چذابه، شلمچه و مهران،گفت: در 4 مرز خروجی غرب کشور 4 بیمارستان صحرایی 52 تختخوابی و چندین کلینیک سیار مستقر میشوند.
وزیر بهداشت یادآور شد: درکل مسیر زائران تا مرزهای غربی کشور، آمبولانس و اتوبوس آمبولانس با فواصل 15 و 30 کیلومتری مستقر میشوند و حدود 1100 دستگاه آمبولانس برای مرزهای خروجی زائران اربعین به عراق در نظر گرفتهایم.
نمکی از استقرار دو فروند بالگرد اورژانس هوایی در هرکدام از مرزهای غربی کشور برای ارائه خدمات به بیماران و مصدومان خبر داد و گفت: دو بیمارستان هوایی برای پوشش خدمات با تمامی امکانات مورد نیاز از جمله تخت تدارک دیدهایم و 4 پایگاه بهداشتی و درمانی نیز در شهرهای کربلا، نجف، سامرا و کاظمین وجود دارد که پزشکان ایرانی نیز در این مجموعهها حضور دارند.
وی افزود: 30 دستگاه آمبولانس و 7 دستگاه آمبولانس برای ارائه خدمات به زائران ایرانی در کشور عراق مستقر هستند. همچنین یک بیمارستان مجهز در سه راهی کوت توسط خیریه ثارالله با اتاق عمل، سی تی اسکن، آزمایشگاه و سایر امکانات مورد نیاز استقرار یافته است.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: درمانگاهی توسط بسیج جامعه پزشکی در صحن حضرت زهرا(س) در نجف و چندین موکب درمانی نیز در مسیر کربلا و نجف برقرار کردهاند. جمعیت هلال احمر نیز چندین درمانگاه را برای ارائه خدمات به زائران ایرانی در عراق راه اندازی کرده است.
نمکی با بیان اینکه برای سلامت مواد غذایی و کنترل مکانهای اسکان زائران اربعین حسینی تیمهایی از ایران به عراق اعزام شده اند،گفت: تیمهای بهداشت محیط وزارت بهداشت، در ایران نیز کنترل مواد غذایی و مکانهای عمومی را کنترل میکنند و امیدواریم با برنامه ریزیهای انجام شده، زائران اربعین حسینی با کمترین مشکل و مسائل بهداشتی و درمانی، این سفر را به اتمام برسانند.
انتهای پیام/