|
به گزارش آوای نشاط، روزنامه اصلاح طلب همدلی نوشت: آذرماه زمان ثبت نام کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی است اما تاکنون اصلاحطلبان به نتیجه واحدی برای شیوه شرکت در انتخابات نرسیدهاند. حالا هم خبرهای منتشر شده از این جبهه سیاسی نشان میدهد که سرلیست گذشته این جریان در انتخابات مجلس هنوز برنامه مشخصی برای این دوره ندارد. بهعلاوه در حالی که اظهارات ضد و نقیض نشان میدهد هنوز این جریان برای انتشار لیست واحد به قطعیت نرسیده است؛ علی شکوریراد دبیرکل حزب اتحاد ملت در نشست خبری اخیر خود درباره اظهارات اخیر عبدالله ناصری مبنی بر عدم سرلیستی عارف در انتخابات آتی مجلس اظهار کرد: من مستقیماً از آقای عارف چنین چیزی را نشنیدم، اما شنیدههایی وجود دارد و احتمالاً آقای ناصری بر اساس شنیدهها این را گفتند چون از کارهای عارف بیاطلاع نیستند.
وی اضافه کرد: برداشت من هم همین است که عارف سرلیست اصلاحطلبان نمیشود. شکوری راد تاکید کرد: ما هنوز لیستی را تعیین نکردیم که بهدنبال سرلیست بگردیم و نمیدانیم کدامیک از گزینههای ما باقی میماند. وی همچنین درباره احتمال کاندیداتوری عارف برای انتخابات 1400 گفت: در هیچ یک از جلسات شورای سیاستگذاری چنین چیزی مطرح نشده و اگر چنین ارادهای هم در شخص آقای عارف وجود داشته باشد کاملاً تصمیمی شخصی است.
درباره حضور یا عدم حضور عارف هیچ بحثی نشده است
مجید محتشمی دبیرکل حزب آزادی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، درباره اظهار نظر برخی چهرههای اصلاحطلب مبنی بر عدم شرکت محمدرضا عارف در انتخابات آتی مجلس گفت: گمانهزنیهایی در این رابطه میشود ولی در جلسات اخیر شورای سیاستگذاری هیچ بحثی درباره حضور یا عدم حضور آقای عارف در انتخابات مجلس یازدهم مطرح نشده است.
وی افزود: آنچه که هویدا و آشکار است، این است که آقای عارف و مجموعه اصلاحطلبان هنوز هیچگونه تصمیمگیری در ارتباط با انتشار لیست انتخاباتی و متعاقب آن حضور یا عدم حضور آقای عارف در این لیست اتخاذ نکردهاند.
محتشمی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عدم حضور عارف در انتخابات چه میزان متاثر از انتقاداتی است که در ماههای اخیر علیه وی از سوی چهرههای حزبی و سیاسی اصلاحطلب مطرح شده است؟ تصریح کرد: آقای عارف سرمایه اجتماعی و ملی اصلاحطلبان است و به دلیل انصاف ایشان در برگزاری جلسات و تلاش برای وفاق حداکثری در میان اصلاحطلبان طبعا حضور ایشان در میان نامزدهای شرکتکننده در انتخابات میتواند موجب انسجام جریان اصلاحات شود.
انتقاد کرباسچی
در همین حال، غلامحسین کرباسچی دبیر کل حزب کارگزاران در مصاحبهای با روزنامه اعتماد گفت: عارف روزی در مقام ریاست دانشگاه تهران مانع سخنرانی عبدالکریم سروش شد یا سیدجواد طباطبایی را از معاونت پژوهشی برداشت یا روزی دیگر برخوردهایی با انجمن اسلامی داشت. چطور امروز به شخصیت محوری اصلاحات تبدیل شده و از او برای هر منصب و مقامی صحبت میشود. امروز از خود عارف بپرسید، تعریف شما از اصلاحات چیست؟ بپرسید آیا حرفهای آقای آرمین یا آقای تاجزاده را قبول دارید؟
کرباسچی در ادامه اظافه کرد: اصلاحطلبان میتوانند در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی وارد شوند، بهشرط اینکه کاری انجام دهند؛ اما این از عهده آقای عارف و شورای عالی سیاستگذاری برنمیآید. این نیاز دارد به یک مجموعه پیگیرتر و گستردهتر و درعینحال مجموعهای ازاحزاب که برنامه و خط ومشی دارند.
این اولین بار نیست که از عارف انتقاداتی میشود. پیشتر از این دیگر چهرههای سیاسی نسبت به عملکرد عارف انتقاداتی را مطرح کردهاند. سعید حجاریان تئوریسین اصلاحات در مصاحبهای با خبرگزاری آنا با انتقاد شدید از عملکرد عارف در مجلس دهم، وضعیت امروز لیست امید در مجلس را به جماعتی بدون سرپرست تشبیه کرده که هرلحظه به یک سو میلغزند.
وی معتقد است اگر اصلاحاتیها ۱۰۰ نماینده بدون لیدر به مجلس بفرستند که روزانه با لغزش به هر طرف، هزینههایی را بر اصلاحطلبان تحمیل کنند، تقریباً به وضعیتی دچار خواهند شد که امروز گرفتارش هستند.
حجاریان مواضع ناهمگون، استراتژی نامشخص و آرای غیرشفاف را حاصل حضور عارف بر راس فهرست امید در مجلس دهم میدانست.
علی صوفی دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات در گفت و گو با خبرگزاری فارس که در تیر امسال انجام شده بود گفت: جایگاه عارف نسبت به گذشته تقلیل زیادی کرده و حضور دوباره وی در منصب سرلیستی امید، برای اصلاحات هزینهبَر خواهد بود.
محمدعلی نمازی عضو شورای مرکزی کارگزاران در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم در تیر ماه امسال گفت: ریاست عارف بر شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان را ماحصل تعارفات بیهوده اصلاحاتیها میداند که نهایتاً به جلوس عارف بر کرسی ریاست این شورا منجر شده است.
عارف هزینه عملکرد ضعیفش را میپردازد
علی صوفی وزیر دولت اصلاحات در گفت و گو با خبرگزاری فارس در تیر امسال عنوان کرد: عارف قطعا هزینه مدیریت ضعیف در فراکسیون امید و ناکارآمدی در مجلس دهم را پرداخت خواهد کرد؛ چرا که آقای عارف رای اول تهران بود و به عنوان کسی که کاندیدای ریاست جمهوری شد، اعتبار و سرمایه اجتماعی پیدا کرد و باید فعالتر میبود.
عارف هنوز در این باره سکوت کرده است و به نظر میرسد برای روشن شدن تکلیف باید تا آذر ماه صبر کرد و دید که آیا عارف در انتخابات مجلس ثبت نام میکند یا خیر.
لازم به ذکر است در حالی اصلاح طلبان برای حذف محمدرضا عارف یکصدا شده اند که نزدیکان عارف معتقد است که اصرارش برای حضور در انتخابات سال 92 و از خودگذشتگی او برای کنار کشیدن به نفع روحانی، سبب احیا مجدد اصلاحات در ساختار سیاسی کشور شده است.
انتهای پیام/