کد خبر: ۴۳۰۲۳
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۵
سخنگوی دولت:
ربیعی با بیان اینکه طرح حمایت اجتماعی و معیشتی بیش از ۱۸ میلیون خانوار را در بر خواهد گرفت، تاکید کرد: این افراد با درگاهی وزارت رفاه مشخص خواهد کرد، ۶۰ میلیون نفر را شامل می‌شود که مشمول دریافت حمایت‌های اجتماعی معیشتی می‌شوند.

به گزارش آوای نشاط، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری خود در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: یک سنت خوبی که در کشور ما سال‌ها جاری شد، هفته جاری هفته وحدت است. در جهانی که حرکت‌های تکفیری و افراطی‌گری‌ها که هم به بنیان‌های نظری اسلام و هم به زندگی افراد آسیب می‌رساند، هفته وحدت الگو و نمونه خوبی میان ملل مسلمان است.

وی با بیان اینکه در جلسه امروز دولت حدود سه ساعت درخصوص چگونگی حمایت اجتماعی و معیشتی از هفت دهک جامعه بحث شد، اظهار داشت: پیش از این، هم رئیس‌جمهوری و هم من مساله را تا حدودی باز کرده‌ بودیم. ابعاد، چگونگی خانوارهایی که مشمول این مساله می‌شوند، چگونگی شیوه اعتراض، تامین منافع درآمد و... امروز مورد بررسی قرار گرفت.

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری با بیان اینکه امروز تاکید شد این طرح بیش از ۱۸ میلیون خانوار و احیانا افرادی که بیرون از این محاسبات مانده‌اند، در بر خواهد گرفت، تصریح کرد: این افراد با درگاهی که وزارت رفاه مشخص خواهد کرد - که بر دو سازمان حمایتی ما مستقر می‌شود - حدود ۶۰ میلیون نفر را شامل می‌شود که مشمول دریافت حمایت‌های اجتماعی معیشتی هستند.

ربیعی ادامه داد: امروز در مورد شیوه انتخاب بیش از ۱۸ میلیون خانوار بحث شد. ترکیبی از درآمد، شاخص‌های برخورداری و گروه‌های هدف مشخص تعیین‌کننده هستند. بالاخره محرومیت در برخی از مناطق معلوم است. مددجویان، زنان سرپرست خانوار، افراد دارای درآمد ثابت مانند کارگران و بازنشستگان شامل این حمایت هستند.

وی با بیان اینکه این شمولیت نه تنها دهک‌های پایین بلکه طبقات متوسط به پایین را هم در بر خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: براساس مطالعات ما، دهک‌هایی که درآمد بسیار بالا دارند، از این طرح خارج می‌شوند. شیوه اعتراض باز است. امروز تصمیم گرفته شد هر زمان اعتراض پذیرفته شود، این پول برای افراد معترض ذخیره شود. هیچ جای نگرانی نیست و با دقت فرمانداران، بخشداران، ستاد اجرایی وزارت رفاه و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با هماهنگی با یکدیگر به سرعت این رسیدگی‌ها را انجام خواهند داد.

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه بحث اصلی دولت افزایش قدرت خرید این طبقات است، ابراز داشت: قدرت خرید این طبقات برای خرید کالاهای مورد نیاز، اساسی و.. افزایش می‌یابد. شکل این حمایت هم در همان کارت‌ها خواهد بود یا همان کارت‌های موجود یا آنکه بانک مرکزی برای صدور کارت‌های جایگزین اقدام می‌کند و پول به این کارت‌ها ریخته می‌شود و امکان مصرف این پول فراهم می‌شود.

ربیعی با بیان اینکه در مورد نحوه تامین مالی کارها نهایی شده است، عنوان کرد: سناریوهای مختلف در این زمینه مطرح است تا بتوانیم رقم قابل توجهی تامین کرده تا افراد از آن کمک حمایتی و معیشتی بهره‌مند شوند. ابعاد اقتصادی و تورم‌زا نبودن این تامین مالی بحث جدی امروز دولت بود. بانک مرکزی آثار تورمی سناریوهای مختلف را بررسی کرده است. آنچنان ملاحظاتی را خواهیم داشت که آثار تورمی با توجه به شیوه پرداخت و نحوه هزینه‌کرد، به حداقل برسد. این روش با کمترین آثار تورمی اجرا خواهد شد. از امشب دستگاه‌های مجری در رادیو و تلویزیون حاضر می‌شوند و ابعاد مختلف موضوع را باز خواهند کرد.

ربیعی با بیان اینکه مصوبه دیگر امروز جلسه هیات دولت تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان برای آبگیری سد نرماب در منطقه گرگانرود بود، یادآور شد: این اقدام برای جلوگیری از سیل و خرید اراضی پایین‌دستی جهت پیش‌گیری از سیل است.

وی افزود: امروز در جلسه دولت بر چگونگی حمایت اجتماعی معیشتی از ۷دهک جامعه بحث شد‌ و تاکید شد که بیش از ۱۸ میلیون خانوار را در بر خواهد گرفت که این ترکیبی از درآمد و شاخص‌های برخورداری و گروه‌های هدف مشخص است. این شمولیت دهک‌های متوسط به پایین را هم در برخواهد گرفت. 

سخنگوی دولت در ادامه بیان کرد:  بحث اصلی دولت افزایش قدرت خرید این طبقات اعم از کالاهای مورد نیاز و اساسی است. امکان مصرف این پول ممکن است متفاوت باشد اما اساس افزایش قدرت خرید است. دولت در مبارزه با فساد سه لایحه مرتبط با شفافیت را که به مجلس داده خودش اجرایی می‌کند.

در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره اظهارات رئیس جمهوری در یزد و ارقامی که مطرح شد، همچنین درباره اوراق خریداری شده مدنظر رییس جمهور در دولت اصلاحات و اینکه سر رسید آن در همین دولت بوده، گفت: امروز در دولت تاکید شد که تمام دستگاه‌ها و وزارتخانه اطلاعات مشروح درباره صحبت های روحانی ارائه دهند.

وی با بیان اینکه ۱.۸ میلیارد دلار اوراق خریداری شده در دولت بعد از آقای خاتمی بوده است، تصریح کرد: آنها اخطار دادند پول را بردارید ولی در زمانش صورت نگرفت. اینکه چرا پول در زمان خودش برداشت نشد، ابهام است و باید روشن شود.

ربیعی ادامه داد: پول بابک زنجانی نیز مورد دیگر است؛ ۸۰۰ میلیون دلار او فقط از بانک گرفته است. باید مشخص شود چه کسی دستور این کار را داده است. بحث دولت عدم بازداشت نیست بحث پیگیری و روشنگری است.

وی افزود: تحت عنوانی از دولت، نفت گرفته شده ولی مشخص نیست پول آن به کجا رفته و مشخص نیست با آن پول چه کرده اند. دولت اتهامی به کسی نمی‌زند ولی خواستار شفافیت است.

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه اعتقاد ما این است که حتما باید افکار عمومی را قانع کنیم که اهتمام ما در جهت مقابله با فساد یکسویه و موقتی نیست، خاطرنشان کرد: نظر دولت مقابله با فساد به شکل ساختارمند و افزایش نظارت مردم است. دولت در موارد دیگر از قوای قضاییه و مقننه و هرکسی که در مقابله با فساد اقدام کرده، حمایت کرده است.

ربیعی با بیان اینکه بارها درباره 18 میلیارد دلار ارز توضیح داده شد، تصریح کرد: آیا شیوه تبلیغات در زمینه مقابله با فساد دو قطبی کردن نبود؟ جامعه این احساس را دارد که این اقدام همه گیر بوده است؟ حاشیه‌سازی‌هایی که صورت می‌گیرد به مبارزه با فساد آسیب می‌زند وگرنه رئیس جمهوری در انجام رسالت خود پایدار خواهد بود. دولت با مبارزه با فساد مقابله نمی‌کند ولی خواستار مقابله ساختارمند و همه‌جانبه است و سایه امنی برای کسی وجود نداشته باشد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره سهمیه‌بندی بنزین گفت: هفته دیگر اعلام خواهم کرد. سناریوهای مختلفی هست که تامین منابع از کجا صورت می‌گیرد و این‌طور نیست که ما یک جا متمرکز شده باشیم.

ربیعی گفت: قضاوت زودرس صورت نگیرد هنوز سناریوها تکمیل نشده فکر می‌کنم در نشست سخنگوی هفته آینده می‌توانم در این مورد توضیحات بیشتری ارائه کنم.

وی در پاسخ به این سوال که اظهارات اخیر رئیس جمهوری درباره مبارزه با فساد و اینکه برخورد با فساد نوعی دوقطبی سازی ایجادکرده است و آیا آنچه آقای رئیس جمهور اخیرا در یزد مطرح کردند دامن زدن به دو قطبی ‌سازی نبوده است و سخنگوی قوه قضائیه هم این سوال را مطرح کرده چرا بعد از ۶ سال و در حالی که چهارماه به انتخابات مانده این مباحث مطرح می شود، بیان داشت: البته به این بیانات پاسخ مشروح و مکتوب خواهم داد.قطعاً ۶ سال نبوده از همان روز اول اعلام شده. طرح، مصوبات و نامه های آن هست. این حرف اشتباه بود که چرا دولت ۶ سال ساکت بوده است.

دستیار رئیس جمهور در امور اجتماعی، اظهارداشت: نمی‌خواهم قوه قضاییه را متهم کنم و از هر حرکتی برای مبارزه با فساد برای اینکه جامع سالم زندگی کند هزینه زندگی مردم پایین بیاید حمایت می کنیم اما آیا آنچه تا به حال به خصوص درباره بازتاباندن برخورد با فساد صورت گرفته آیا دو قطبی سازی بوده است یا نه؟ این بازتاباندن موضوع به این شکل بوده یا نبوده؟  تبعیض در اطلاع رسانی در مبارزه با فساد و انگاره سازی دولت فاسد گاهی صورت نمی‌گرفته؟ و آیا این به نفع جامعه بوده؟ و این اتفاقاتی بوده که رخ می‌داده و دوقطبی سازی پیش از این آغاز شده بود و قطعاً این جور اتفاقات در تصمیم مردم برای رای دادن تاثیر نخواهد داشت.

ربیعی اضافه کرد: این‌طور نیست که مردم به صورت هیجانی بگوییم اگر این را گفتیم بخواهند رای بدهند یا به شکل دیگری رای دهند در این زمینه دولت و دستگاه‌های مختلف بیانیه خواهند داد و حرف خواهند زد و کمک خواهد کرد همه قوا کنار هم بتوانیم با آرامش روانی که به مردم می‌دهیم مردم اطمینان پیدا کنند که آرزوی انقلاب اسلامی، آرزوی امام راحل و آرزوی رهبری جامعه و دستگاه هایی بوده که با سلامت کامل کار می‌کنند.

سخنگوی دولت بیان داشت: همه نظر دولت و آقای رئیس‌جمهور این است که جامعه این را بپذیرد و رفتارها طوری نباشد که جامعه احساس کند عده ای در سایه نشسته اند و امنیت دارند حتی اگر فقط اسمش یک بار اعلام می‌شود و دیگر کسی چیزی نمی‌فهمد.

ربیعی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا دولت در این شش سال اقدام حقوقی و قضایی درباره ادعاهای مطرح شده از سوی رئیس جمهور کرده است؟، گفت: بله ما آن را اعلام و منتشر خواهیم کرد ما وقتی لوایح سه گانه را بردیم با علم این بود این لوایح سه گانه اول دولت را ملزم می‌کند، حتی لازم است این موضوع را اعلام کنم که در حال بررسی این موضوع هستیم که دولت داوطلبانه اجزای لوایح سه گانه مبارزه با فساد را اجرا می‌کند

وی ادامه داد: همه باید بدانند در شوراها چه کسی تصمیم می‌گیرد؟ اجزای دولت آرایششان در رابطه با تصمیم گیری‌ها مشخص شود، ما در حال بررسی در دولت هستیم. سامانه‌ای در دولت در حال راه اندازی است که بر اساس آن از مردم گزارش گیری می‌کنیم و بلافاصله به مردم پاسخ خواهیم داد و بخش‌هایی که قضایی می شود را به قوه قضاییه ارسال می‌کنیم.

سخنگوی دولت خطاب به خبرنگاران گفت: خواهش می کنم مباحثی که مطرح می شود مباحث را رو در رویی قوا تلقی نکنید این حرف ها بیشتر برای این است که اشکالات را رفع کنیم و قوا بهتر بتوانند کنار هم کار کنند.

وی در پاسخ به پرسشی در مورد این موضوع که گزارش دیوان محاسبات در مورد ارز ۴۲۰۰ تومانی اعلام شده و آنان بیان کردند که این حراج منابع ارزی است؟، اظهار داشت:  این اتهامی است که به دولت می زنند، وقتی این رقم ارز را اعلام کردیم و پول به بازار تزریق شد گفتند چه قدر واردات زیاد شده است نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۰ میلیون دلار افزایش پیدا کرد؟ آیا ارز ۴۲۰۰ را می توانیم از دارو و اقلام وزارت کشاورزی برداریم؟ امسال هم اگر گذاشتیم برای این بود که به مرور به تعادل و توازن قیمت برسانیم.

ربیعی ادامه داد: در مورد بسیاری از تصمیمات باید در دوره زمانی خود قضاوت کنیم متاسفانه از دوره زمانی که می گذرد عوض می شود، باید در دوره تاریخی خودش به آن نگاه شود ارزیابی هر تصمیم باید در همان زمان صورت گیرد، خوشحالم که کشور از التهاب ارزی خارج شده است.

وی تاکید کرد: ماه های آخر ۹۶ و نیمه اول ۹۷  التهاباتی داشتیم که بعد از آن مجددا به ثبات نسبی در بازار رسیدیم که در طول چهار سال ۹۲ تا ۹۶ به آن دست یافتیم در آن زمان التهاب داشتیم که امروز نداریم طبعا در شرایط التهاب که با عوامل سیاسی داخی و خارجی مثل ترامپیسم مواجه بودیم باید اقدامات کنترل کننده انجام می شد که در زمان خود اکثرا موافق بودند البته با تغییر شرایط دولت تمهیدات لازم را اعمال کرد و سیاست گذاری برای آرامش بازار را دولت گرفت و ما به شرایط عادی تقریبا برگشتیم اگر آن موقع آن تصمیم را گرفتیم امروز صدها نقد می شد که چرا شما آن روز تعادل بازار را حفظ نکردید.

سخنگوی دولت درباره انتقاد در مجلس به رئیس جمهور گفت: خوشبختانه مجلس به این موضوع وارد شد، هر چیزی که در مجلس پخش می شود باید به تایید هیات رئیسه مجلس برسد، این سنت شب‌نامه چیز جدیدی است، این موضوع به آرامش جامعه کمک نمی کند.

وی افزود: متاسفانه ما هم حدود اختیاراتمان محدود است بدمان نمی‌آید از ما نقد و انتقاد شود ولی این که به نحوی اقدام می شود که دل مردم را خالی می‌کنند یا احساس عدم اطمینان از سیستم پیدا می کنند این مسائل خطرناکی است که ما به مجلس واگذار کردیم که آن را رسیدگی کنند.

سخنگوی دولت درباره برنامه دولت برای برخورد با شرکت‌های مخابراتی متخلف گفت: شواهد نشان می دهد خدمات ارزش افزوده تلفن های همراه باعث نارضایتی عمومی شده و مراجعات زیادی در این زمینه صورت گرفته و وزیر ارتباطات هم در این زمینه اقداماتی انجام داده است. در گزارش منتشر شده آمده که پول های جمع زیادی از مردم بدون اطلاع آن ها اخذ شده که تاسف انگیز است و نباید بدون اطلاع مردم از آنها پول گرفته شود.

وی افزود: تعداد معدودی از شرکت ها ناآگاهانه مردم را عضو این خدمات کردند و مردم به طور ناخودآگاه عضو بخشی از خدمات آنها هستند که شاید برای گرفتن این خدمات تمایلی نداشتند.

ربیعی اضافه کرد: بنده شاهد بودم که با شماره گیری «*۸۰۰#» مشخص شد که مبلغی از برخی افراد اخذ شده است که اطلاعی از آن نداشتند که اتفاق خوبی نیست باید نحوه جذب کاربر و درآمدهای این شرکت‌ها بررسی شود و پول‌هایی که بدون اطلاع از حساب مردم برداشته شده است به آنها برگردانده شود.
سخنگوی دولت گفت: من از وزیر ارتباطات خواهم خواست که در این زمینه بیشتر توضیح دهد و اساس آنچه مورد اعتراض وزیر ارتباطات بوده نکاتی بود که عرض کردم.

ربیعی در باره اتهاماتی که به رئیس جمهوری پس از سخنرانی در یزد نسبت داده شد؛ گفت: آنچه رئیس‌جمهور درباره فساد بیان کرد یک دغدغه ملی و شعار دولت بوده است.ایشان نگرانی‌هایی در این زمینه داشتند و معتقد به مبارزه با فساد هستند و بار دیگر تاکید می کنم از همه قوا هم حمایت می کنند.

وی درباره تغییر استاندارن گفت: این موضوع هیچ ارتباطی به انتخابات ندارد اما متاسفانه در بیانیه‌ای دولت متهم شده است که استاندارهای خطی به کار گرفته است. اتفاقاً نقدهایی از سمت دیگر به دولت صورت می‌گیرد که استاندارها در گروه و جناح همبسته با دولت نیستند و من بارها در معرض این نظر قرار گرفتم ولی این منصفانه نیست. شواهد بسیاری در این زمینه وجود دارد که استاندارها بدون گرایش خطی بوده و افراد به کار گرفته شده، مانند دولت از همه گروه‌ها و مشرب ها هستند. 

ربیعی ادامه داد: چنین سخنانی جفای بزرگی به دولت است، برای پرسش در این زمینه به سمت مردم برویم و در یک نظرسنجی بپرسیم که از رفتار کدام نهاد در انتخابات نگران هستند؟ آیا از هیئت‌های اجرایی نگران هستند یا از جاهای (نهادهای) دیگر.

سخنگوی دولت ادامه داد: فکر می کنم اگر به این نگرانی ها پاسخ داده شود بهتر از متهم کردن دولت است. نظر دولت درباره انتخابات همه با هم بودن است. این همه با هم بودن، هم یادگار امام راحل (ره) است و امروز هم کاربرد دارد. دولت هیچ مداخله‌ای در انتخابات به جز ایجاد امنیت و ایجاد ظرفیت برای حضور همه و افزایش مشارکت نخواهد داشت.

ربیعی اضافه کرد: تمام تلاش دولت بر این است که مردم احساس کنند نماینده آنها می تواند ثبت نام کند و حق دارند به این افراد یا به شخص دیگری رای دهند. من به شدت این اظهارات را تکذیب می کنم. تیم وزرات کشور و آقای رحمانی فضلی به اعتدال شهره هستند و اساساً بنیان دولت از نظر شرعی، اخلاقی و از نظر تعهدی که به همه داده برای پاسداری از قانون اساسی؛ این نیست که بخواهد در انتخابات مداخله کند بلکه می خواهند جلوی مداخلات دیگر را در انتخابات بگیرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: