|
به گزارش آوای نشاط، چند روزی است که ویدیو و تصاویری در فضای مجازی دست به دست می شود که در آن دانش آموزان دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان مدعی شده اند که در میان کیکهای خوراکی خود انواع قرصهای روانگردان و غیر رونگردان یافته اند.
موضوع را از سازمان غذا ودارو، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و یکی از شرکتهای معتبر مواد غذایی پیگیر شدیم. برهانی مدیرعامل یک شرکت معتبر مواد غذایی با تایید این خبر به فرارو گفت که "فرد یا افرادی به دنبال ضربه زدن به صنعت کشور هستند و باید به شدت با این افراد برخورد شود."
او با بیان اینکه مرکز پخش این کیکهای مشکوک استان هرمزگان بوده، ادامه میدهد: "محصولاتی که در آن قرص جایگذاری شده تنها متعلق به یک شرکت نبوده و بسیاری از شرکتهای تولید کننده درگیر این موضوع هستند و شکایت خود را به مراجع قضایی وانتظامی ارائه داده اند."
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت که این موضوع با اولویت در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در حال بررسی است.
برخی از مدارس استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان با انتشار تصاویری مدعی شده اند که محصولات را پلمپ شده از مغازههای مختلف خریداری کرده اند و در هرکدام از محصولات، قرصهای مختلفی جایگذاری شده است.
در یکی از این ویدئو ها، فردی مدعی شده که در کیک پلمپ شده، قرص روانگردان با دوز بالا جایگذاری شده که بسیار خطرناک است. البته فرد با اطمینان کامل بسته را باز میکند و یقین دارد که بسته مورد نظر قرص دارد. ادعایی که قدری هم مشکوک به نظر میرسد.
ارسال ۳۰ نمونه قرص از ۱۲ شرکت مواد غذایی توسط مردم به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
دکتر فاطمه نوروزیان مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: "نمونههای ارسالی به این دانشگاه، همگی باز بوده و نمیتوان تایید کرد که وجود قرص یا کپسول در محصول از محل تولید کالا بوده یا خیر!
وی ادامه داد: "تاکنون ۳۰ نمونه قرص یافت شده از ۱۲ شرکت مواد غذایی توسط مردم برای ما ارسال شده است که هیچ کدام از قرصهای کشف شده در میان محصولات، مشابه یکدیگر نیست و از انواع و اقسام قرصها و کپسول ها، برای جایگذاری استفاده شده است. "
نوروزیان در پاسخ به این سوال که میزان خطر قرصهای جایگذاری شده چقدر است، گفت: "هنوز هویت قرصها مشخص نشده و جهت بررسی و آزمایشات لازم به سازمان غذا و داروی کشور ارسال شده اند. "
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، افزود: "پیرو بررسیهای صورت گرفته از نحوه تولید محصولات ذکر شده در شرکتهای مواد غذایی، نشان میدهد که امکان گذاشتن این مواد خارجی در محصولات در حین تولید و بسته بندی در داخل کارخانه وجود ندارد و همه کارخانجات تولیدی تحت نظارت وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی فعالیت میکنند و تا کنون هیچ گونه مورد مشکوک و خاصی یافت نشده است. "
نوروزیان تصریح کرد: "به صورت تصادفی از هر کدام از شرکتهای مواد غذایی در مناطق مختلف استان بصورت کارتنهای صد عددی از محصولات مختلف تهیه شد، ولی در هیچ کدام از این محصولات مورد مشکوک و جسم خارجی یافت نشد. "
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در پاسخ به این سوال که آیا گزارشی از مسمومیت در این باره ثبت شده، گفت: "تاکنون مورد اثبات شدهای در این زمینه گزارش نشده است. "
وی افزود: " تا کنون تمامی گزارشها غیر رسمی بوده و بالاترین درصد گزارشها از سوی مدارس بوده است. "
البته عباسی، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم درمورد برخی گزارشها در استان سیستان و بلوچستان هم گفته است که "ماجرا مربوط به یک مورد است که خانوادهای در سراوان در میان کیک دانش آموز خود دو عدد قرص سفید رنگ پیدا کردند و بعد از اینکه به ما ماجرا را گفتند، سریعاً موضوع تحت بررسی قرار گرفت و حتی واحد صنفی که این کیک را به فروش رسانده بود، مورد بررسی قرار گرفت و هیچ مورد دیگری مانند این کیک در آنجا پیدا نشد. "
وی با اشاره به اینکه، کیک هنگام بررسی باز شده بود ادامه داد: "بررسی نوع قرص و صحت و سقم آن در دستور کار بررسی تیم حراست ما قرار دارد."
با این حال این موضوع تاکنون از سوی مراجع سیاسی و امنیتی تایید یا تکذیب نشده است و باید دید که مراجع مرتبط در مورد قرصها وکیکهای مشکوک چه نظری دارند.
انتهای پیام/