|
به گزارش آوای نشاط، بیش از ۱۵ ساعت از بارش باران می گذرد، حال اهواز بیشتر از آنکه به یک شهر باران خورده شبیه باشد، همانند شهر گرفتار در یک سونامی عظیم شده است.
خیابان ها مملو از آب باران و پس زدگیهای فاضلاب شده اند امکان تردد به صورت پیاده تقریبا در بسیاری خیابانها و معابر وجود ندارد وجود گل ولای و زبالههای رها مانده در آب نیز علاوه بر ایجاد مشکلات بهداشتی، تصویری مشمئزکننده از شهر به نمایش گذاشته است.
دریچه های منهولهای فاضلاب به صورت کامل باز هستند و هر لحظه امکان سقوط یک عابر و یا خودرو در آنها وجود دارد، شهر اهواز سیستم دفع آب های سطحی ندارد به همین دلیل آب باران باید به صورت دستی به سمت شبکه های دفع فاضلاب هدایت شود اما تعداد کم تیم های پاکسازی شهرداری جوابگوی حجم بالای بارندگی نیست.
شب گذشته همزمان با شدت گرفتن بارش ها معضلات شهروندان اهوازی بار دیگر آغاز شد، بسیاری از زیرگذرها مملو از آب بودند و خودروهای بسیاری به دلیل آبگرفتگی در حین حرکت خاموش شدند این مساله سبب کند شدن ترافیک و حتی در برخی نقاط مانند جاده ساحلی شرقی اهواز منجر به انسداد مسیر شد.
آب ناشی از باران و فاضلاب شب گذشته وارد بسیاری از منازل شهروندان اهوازی به ویژه ساکنان نقاط مرکزی شهر شد تا پازل مشکلات ناشی از باران را کامل کند.
امروز مدارس و ادارات اهواز به دلیل مشکلات آبگرفتگی تعطیل اعلام شدند اما گویا در سایه عدم نظارت ها بسیاری مشاغل خدمات رسان مانند تاکسی ها، اتوبوس های شهری، تاکسی های تلفنی و اینترنتی نیز تعطیل شدند تا تردد در این شهر سخت تر هم شود.
مشکلات "پس از باران" در شهر اهواز به امسال یا سال گذشته محدود نمی شود سالهاست که شهروندان این شهر از نبود سیستم دفع آبهای سطحی در اهواز رنج می برند اما در سال های اخیر و باتوجه به گسترش ساخت و سازها و عدم توسعه شبکه دفع فاضلاب به تناسب آن، این مشکلات به مراتب بیشتر شده است.
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب اهواز از اجرایی شدن تنها ۴۰درصد طرح جامع فاضلاب اهواز خبر می دهد و می گوید: اهواز با مشکل فاضلاب مواجه است و در این هیچ شکی نیست اما مساله آبگرفتگی خیابان ها به دلیل بارش باران مرتبط با حوزه شهرداری است و طبق ماده ۵۵ قانون شهرداری این سازمان باید آب ناشی از باران را دفع کند.
بهنام مریدی ادامه داد: کلانشهر تهران نیز تا چند سال گذشته با مشکل دفع آبهای سطحی مواجه بود اما با احداث شبکه دفع آبهای سطحی این مشکل تاحدود زیادی حل شده است، در اهواز نیز شهرداری باید اقدام به ساخت این شبکه های دفع آبهای سطحی کند.
وی بیان کرد: درحال حاضر حتی با بارش ۱۰ میلیمتری باران نیز شبکه دفع فاضلاب دچار مشکل می شود، این شبکه تنها برای دفع فاضلاب تعبیه شده و گنجایش دفع آبهای سطحی را ندارد.
وی ادامه داد: اهواز دارای ۲هزار و ۴۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب است که یکهزار و ۱۰۰ کیلومتر آن فرسوده است، جنس این شبکه ها عمدتا بتنی است و در اثر ورود فاضلاب ریزش کرده اند.
مدیرعامل آبفا اظهار داشت: در سیل فروردین ماه ۳۳ نقطه اهواز مانند اقبال، کوروش، کوی مشعلی، عین۲، شهرک دانشگاه و گلستان به دلیل مکش منفی شبکه ریزش کرده است، از ۷۰ کیلومتر آسیب دیده تاکنون ۴۰ کیلومتر آسیب دیده اند.
سالهاست شرکت آبفا و شهرداری اهواز با انداختن توپ بی مسئولیتی در زمین یکدیگر به دنبال پوشاندن کم کاری های خود هستند در این میان اما مردم هستند که با هر بارش باران دچار خسارت های فراوان می شوند.
پیش از این اداره کل هواشناسی خوزستان از یک سال آبی نرمال برای خوزستان خبر داده بود، مطابق اطلاعیه هواشناسی خوزستان بارندگی برای مهرماه نرمال، برای آبانماه کمی بیشتر از نرمال و برای آذرماه نیز در مناطق شمالی استان خوزستان بیش از نرمال و برای قسمتهای دیگر استان نرمال پیشبینی شده است. در واقع مجموع بارشها در پاییز نرمال پیشبینی شده است.
باوجود این هشدارها اما وضعیت فعلی شهر گویای آنست که زیرساخت ها متناسب با حجم بارش های احتمالی آماده نشده است تا باز هم کام شهروندان اهوازی از بارشهای باران تلخ شود.
شهردار اهواز مانند همیشه ظرفیت کم شبکه فاضلاب را عامل آبگرفتگی های سطح شهر دانست و افزود: شبکه دفع فاضلاب اهواز مرکب است و باید آبفا نسبت به لایروبی آنها اقدام کند.
موسی شاعری پیش از این نیز گفته بود: امسال ۴۴ میلیارد ریال اعتبار از سوی شهرداری اهواز برای دفع آب های سطحی و فاضلاب هزینه شده است، ساخت شبکه دفع آب های سطحی در اهواز حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که مقرون به صرفه نیست زیرا در صورت اصلاح شبکه فاضلاب این مشکل نیز حل می شود، اگر چنین اعتباری در اهواز باشد باید صرف توسعه شهر شود.
بارش ۶۰ میلیمتری، شهر اهواز را حداقل برای ۲۴ ساعت فلج خوهد کرد باید مسئولان مربوطه پاسخ دهند که آیا پیش از مدیریت شهر در چنین شرایطی می توان دم از توسعه شهری زد؟