کد خبر: ۴۴۵۱۵
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۰
آزادی بیان به سبک کاخ سفید؛
ترامپ طی یک دستور اجرایی و بدون نیاز به پیچ و خم تصویب کنگره، مقرر کرد دسترسی دانشگاه‌ها و اساتیدی که اجازه انتقاد از اسرائیل را سر کلاس‌های خود می‌دهند به بودجه عمومی قطع شود.

به گزارش آوای نشاط، لابی صهیونیستی بارها تلاش کرد قانونی را در کنگره آمریکا را بگذراند که طی آن از پیوستن شهروندان به جنبش بایکوت اسرائیل جلوگیری شود. این کار در چند ایالت، به ویژه ایالت‌هایی که دست جمهوریخواهان است انجام شد اما در سطح فدرال به نتیجه نرسید.

حالا اما ترامپ طی یک دستور اجرایی و بدون نیاز به تصویب کنگره، دستور داد دسترسی دانشگاه‌ها و اساتیدی که اجازه انتقاد از اسرائیل را سر کلاس‌های خود می‌دهند به بودجه عمومی قطع شود. نه لزوماً حمایت، همین که با عامل آن برخورد نکنند یا به قول ترامپ آن را «تحمل کنند» مشمول این دستور اجرایی هستند.

توجیه چنین دستوری طبق معمول، مقابله با یهودستیزی و اقلیت‌ستیزی است اما چند پیش‌فرض غلط دارد:

۱- رژیم صهیونیستی یک چیز است و یهودیان یک چیز دیگر. یکسان انگاریِ این دو مانند آن است که بگوییم هر کس به عملکرد ترامپ انتقاد کند مخالف کل لیبرالیسم است.

۲- حتی اگر هدفِ پشت پرده یک جریان (به فرض) از تضعیف جایگاهِ نداشته رژیم صهیونیستی در افکار عمومی آمریکا فشار به یهودیان باشد، آیا هر نوع انتقادی مصداقِ یهودستیزی است؟ آنها برای ردِ این ابهام به تعاریفی از یهودستیزی تکیه می‌کنند که اتحادیه بین‌المللی یادآوری هولوکاست (IHRA) از یهودیت‌ستیزی ارائه کرده است. سه مورد از آن عبارت است از:

  • اعلان، کمک به یا توجیه قتل یا صدمه به یهودیان تحت نام یک ایدئولوژی رادیکال یا دیدگاهی افراطی از دین
  • انکار حق مردم یهود برای دفاع از خود، مثلاً با نژادپرست خواندنِ دولت اسرائیل
  • تبعیت از استاندارد دوگانه با درخواستِ چیزی از اسرائیل که از سایر دولت‌های دموکرات انتظار نمی‌رود
خاخام آلیسا وایز می‌گوید دولت آمریکا به اسم مقابله با یهودستیزی، فلسطین‌ستیزی می‌کند و این تازه آغاز خفقان در دانشگاه‌ها است.

مشخص است که «صدمه» به یهودیان شاید شامل صدمه مالی باشد که جنبش بایکوت اسرائیل می‌خواهد بر رژیم صهیونیستی وارد کند یا وقتی این جنبش نسبت به سایر موارد تضییع حقوق مردم در اقصی نقاط جهان واکنش نشان نمی‌دهد و بیش و پیش از هر چیز خواهان بایکوت اسرائیل است، لابد دچار استاندارد دوگانه شده است!

این تعریف وسیع از یهودستیزی ان چنان قاب‌بندی شده که عملاً حق هر گونه انتقاد از رژیم صهیونیستی را نفی می‌کند. نه فقط اتحادیه‌ها و سمن‌های حامی حقوق مدنی بلکه برخی انجمن‌های یهودی در آمریکا نیز نسبت به محدوسازی آزادی بیان به اسم حمایت از یهودیان اعتراض کرده‌اند.

خاخام آلیسا وایز از گروه «صدای صلح یهودیان» (JVP) می‌گوید این دستور اجرایی نتیجه «دهه‌ها تلاش سازمان‌های ضدفلسطینی برای سرکوب سازمان‌های فلسطینی و دفاع و تحقیق و تدریس در دانشگاه‌ها است. این سرآغاز یک جو خفقان است که در آن مدیریت دانشگاه‌ها به سمت ساکت‌کردنِ فعالیت دانشجویان سوق می‌یابند».

سخنرانی جنجالی

اما محدودکردن آزادی بیان به همین جا ختم نمی‌شود. ترامپ حتی از اینکه برخی گروه‌های یهودی در آمریکا منتقد اسرائیل هستند نیز گلایه دارد و هیچ بعید نیست همین یهودیان، پس فردا به یهودستیزی متهم شوند!! وقتی رژیم صهیونیستی با یهودیت یکی دانسته می‌شود طبیعی است حتی یهودیان نیز نمی‌توانند از آن انتقاد کنند.

ترامپ روز نهم دسامبر جاری در نشست سالانه شورای اسرائیل-آمریکا حاضر شد و ۴۵ دقیقه صحبت کرد تا اثبات کند چقدر عاشق اسرائیل و رأی‌دهندگان یهودی است! او گفت: «برخی یهودیان که آدم‌های خوبی هم هستند اسرائیل را به اندازه کافی دوست ندارند. شما باید کاری کنید که بیشتر دوست داشته باشند».

او در این نشست که در فلوریدا برگزار شد، به یهودیان هشدار داد «هیچ گزینه دیگری» به جز او «ندارند» چون اگر به یک نامزد دموکرات رأی دهند آسان‌گیری های مالیاتی که در دوره ترامپ ایجاد شده تمام خواهد شد و «فقط حدود ۱۵ دقیقه لازم است تا شما کارتان را از دست بدهید». این سخنان که به نوعی تحقیر روحیه پول‌پرستی برخی یهودیان و همچنین تأکید بیجا بر وابستگی آنها به دولت ترامپ بود با واکنش تند چند انجمن یهودی روبرو شد.

شورای دموکراتیک یهودیان آمریکا (JDSA) در بیانیه‌ای اظهارات وی را «عمیقاً توهین‌آمیز» و خودش را بزرگترین تهدید برای یهودیان آمریکا دانست. یک گروه یهودی دیگر با نام J Street در توییتر اعلام کرد سخنان ترامپ نشان داد او «در دام یهودی ستیزی گیر افتاده، چیزی که دیدگاه به جهان را شکل داده است».

جمع‌بندی

ترامپ در فلوریدا گفت اسرائیل تا کنون هیچ دوستی در کاخ سفید بهتر از ترامپ نداشته است چون «من به قولهایم عمل کردم». بله،  او داشت از انتخابات سخن می‌گفت.  سیاستمداران آمریکایی وقتی نزدیک انتخابات می‌شوند خیلی بیشتر به اسرائیل عشق می‌ورزند. در این مورد فرقی میان جمهوریخواهان و دموکرات‌ها نیست. فراموش نمی‌کنیم اوباما در سال آخر ریاست‌جمهوری‌اش قرارداد هنگفت ۳۸ میلیارد دلاری را با رژیم صهیونیستی امضا کرد.

در واقع اگر برخی دموکرات‌ها از اسرائیل انتقاد می‌کنند، عمدتاً با عملکرد نتانیاهو مشکل دارند و زبان حالشان این است که «چرا جوری رفتار نمی‌کنی که ما در حمایت از تو دچار هزینه نشویم» و الا تا وقتی نفوذ لابی صهیونیستی در کنگره و ستادهای انتخاباتی در اوج است، هیچ سیاستمداری نمی‌تواند با آن درافتد و همچنان در رأس باشد.

این واقعیات بار دیگر نشان می‌دهد چه ملت فلسطین و چه هر ملت آزاده دیگری برای حفاظت از خود و استقلال و حاکمیتش به هیچ کسی جز خودش نمی‌تواند اتکا کند.

منابع

 

https://www.theguardian.com/us-news/۲۰۱۹/dec/۱۱/donald-trump-antisemitism-israel-colleges-order

https://www.theguardian.com/books/۲۰۱۹/dec/۱۴/trump-netanyahu-biography-america-israel-books

https://apnews.com/۳e۹۵۱۶۱۲۱۶۱۲۳۷ebbf۲۸۹ffc۰e۸۸bfeb

https://www.washingtonpost.com/nation/۲۰۱۹/۱۲/۰۹/trump-israeli-american-council-anti-semitic-claims

https://time.com/۵۷۴۸۶۶۸/trump-order-anti-semitism-college

انتهای پیام/

 

منبع: مشرق
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: