کد خبر: ۴۶۸۷۱
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۷
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با فوریت طرح پیگرد حقوقی علیه دولت انگلیس برای جبران خسارات وارده مبنی بر نسل کشی ۹ میلیون نفری انگلیسی‌ها در جنگ جهانی اول موافقت کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز- دوشنبه- یک فوریت طرح پیگرد حقوقی علیه دولت انگلیس برای جبران خسارات وارده را با ۱۴۰ رای موافق، ۱۴ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از مجموع ۱۹۲ نماینده حاضر تصویب کردند.

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین‌شهر به عنوان نماینده متقاضیان این فوریت گفت: در سال‌های ۱۲۹۶ تا ۱۲۹۸ - سال های جنگ جهانی اول و پس از آن-نسل‌کشی ۹ میلیون نفری در ایران توسط انگلیس اتفاق افتاد؛ مردم از این نسل کشی اطلاع کمی دارند؛ در یک قرن اخیر تاریخ‌نویسان، فیلمسازان و پژوهشگران آثاری در افشای این نسل‌کشی تاریخی از خود به جای نگذاشته‌اند. این از نشانه‌های شیطان‌صفتی انگلیس است که این واقعه هولناک را مخفی نگه داشته است، اگر چه در اوج سکوت خبری فیلم سینمایی یتیم‌خانه اتفاق خوبی بود.

وی ادامه داد: سطح خباثت انگلیسی‌ها در نسل کشی ۹ میلیون نفری در ایران کمتر از سطح نسل‌کشی در جنگ جهانی اول و دوم نیست این جنایت با تحمیل اجباری قحطی به ایران همراه شد و دو پنجم جمعیت ایران را کشت.

حاجی دلیگانی درباره طرح ارائه شده گفت: دولت در این طرح مکلف شده از راه های مختلف و حقوقی از تمامی ظرفیت‌های حقوقی‌ خود استفاده کند و خون‌بها و غرامت این عزیزان و خسارات وارده شده به ایران را از راه‌های موجود پیگیری کرده و اسناد لازم را در این باره جمع‌آوری کند.

سید جواد ساداتی نژاد نماینده کاشان نیز در موافقت با این طرح گفت: طرح پیگرد حقوقی علیه دولت انگلیس برای جبران خسارات وارده با توجه به سابقه دولت انگلیس و خصومتی که با دولت و مردم ایران در طول تاریخ داشته، همچنین حضور سفیر انگلیس در تجمع غیرقانونی؛ طرح خوبی است.

وی افزود: قحطی عامدانه و نسل‌کشی انگلیس خبیث در مورد مردم ایران هرگز فراموش نخواهد شد، اگر چه انگلیس در ظاهر خود را طرفدار حقوق بشر نشان می‌دهد، اما با قطحی عامدانه میلیون‌ها نفر از مردم ایران را قتل عام کرد؛ فوریت این طرح، کمترین اقدامی است تا به وسیله آن مردم ایران در یک اقدام قانونی از طریق قانونی و بین‌المللی نسل‌کشی را پیگیری کنند.

احد آزادی خواه نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با این طرح گفت: از ۱۰۶ نماینده که این طرح را مطرح کرده اند و در مورد نوع اعمال استبداد مستبد پیر، انگلیس خبیث حرکت و مطالبه‌گری حقوقی را انجام می دهند تشکر می‌کنیم، اما مخالف بررسی یک فوریت این طرح هستم و باید به صورت سه فوریتی مطرح می‌شد؛ در طول تاریخ انقلاب نقاط عطفی داشتیم که غیرقابل انکار است، یکی از این نقاط عطف که به انقلاب توان مضاعف داد، تسخیر لانه جاسوسی آمریکای جنایتکار بود.

وی ادامه داد: آمریکا با ترور سردار سپهبد سلیمانی به دنیا ثابت کرد منطق مذاکره را نمی‌داند و رهبر معظم انقلاب هم در خطبه‌های نماز جمعه بر اینکه ایران اهل مذاکره منهای مذاکره با آمریکا است تاکید کردند.

آزادی‌خواه گفت: زمانی که سفیر انگلیس در تجمع غیرقانونی حاضر شده و دخالت و شیطنت و مستبدانه عمل می‌کند و سیستم دیپلماسی هیچ اقدامی انجام نداد، لازم بود سه فوریت طرح در دستور کار قرار گیرد.

انتهای پیام/

 

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: