|
به گزارش آوای نشاط، پایگاه خبری آسوشیتدپرس در گزارشی به افزایش تحرکات گروه تروریستی داعش در سایه افزایش تنشها در منطقه به ویژه تنش بین ایران و آمریکا در منطقه پرداخت.
این گزارش نوشت: به نظر میرسد خلافت داعش در سراسر عراق و سوریه بعد از شکستهای زیاد در سال ۲۰۱۹ از جمله کشته شدن ابوبکر البغدادی سرکرده این گروه، از دست دادن بیشتر قلمروی خود و همچنین کاهش نفوذ رسانهای و تبلیغاتی این گروه در شبکههای اجتماعی تضعیف شده است.
اما کارشناسان و تحلیلگران میگویند، افزایش تنشها بین ایران و آمریکا و درگیری ناشی از آن بر سر حضور نظامی آمریکا در منطقه یک فرصت بازگشت برای این گروه افراطی فراهم کرده است و بقایای آن در حال شکل دهی گروههای چریکی طی یک سال گذشته هستند.
آسوشیتدپرس اضافه کرد، نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه عملیاتهای خود علیه داعش را به مدت چند هفته به حالت تعلیق درآوردهاند. از سوی دیگر، ایران و گروههای مورد حمایت این کشور نیز به جای تمرکز بر جنگ با داعش توجه خود را معطوف به اخراج نظامیان آمریکایی از غرب آسیا کردهاند.
این خبرگزاری آمریکایی به نقل از ساکنان و فعالان محلی نوشت، هستههای خفته گروه داعش حملات خود را در مناطق مختلف سوریه و عراق افزایش دادهاند و طی چند ماه گذشته دهها نفر را کشته و یا مجروح کردهاند.
همین ساکنان محلی و فعالان میگوید که این حملات از بعد از ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شدت یافته است.
با این حال این خبرگزاری میگوید که هنوز مشخص نیست آیا این پیامدها نتیجه حمله آمریکا به فرمانده سپاه قدس ایران است یا اینکه قبل از ترور سردار سلیمانی برنامه ریزی شده است. مقامات آمریکایی مدعی هستند که هیچ افزایش محسوسی در فعالیتهای داعش دیده نشده است. «جیمز جفری» فرستاده وزارت خارجه آمریکا در ائتلاف بینالمللی علیه داعش مدعی است که شاهد افزایش حملات داعش بعد از ترور قاسم سلیمانی نبودهایم.
«مروان قامیشلی» سخنگوی نیروهای کرد سوری نیز مدعی شده است افزایش حملات داعش حتی قبل از آن آغاز شده بود، از ماه اکتبر و وقتی که ترکیه به شمال سوریه حمله کرد.
اما خبرگزاری آسوشیتدپرس در ادامه میگوید، حداقلش این است که به دنبال ترور سردار سلیمانی و ابومهدی مهندس که به درگیری ایران و آمریکا منجر شده، شبه نظامیان داعش فضای تنفسی به دست آوردهاند.
این گزارش افزود: به دنبال رای پارلمان عراق در روز ۵ ژانویه(۱۵ دی ماه) مبنی بر اخرج نظامیان خارجی از خاک این کشور، ائتلاف آمریکایی مبارزات ضد داعش خود را متوقف کرد و تمرکز خود را بر حمایت از نظامیان خود در پایگاههای این کشور در عراق معطوف کرد. هرچند که هفته پیش بعد از ۱۰ روز وقفه اعلام کرد که بخشی از عملیاتهای خود را از سر خواهد گرفت.
«عبدالله سلیمان علی»، محقق سوری که بر گروههای تکفیر متمرکز است، میگوید که «این تنشها مطمئنا به داعش کمک خواهد کرد.»
از سوی دیگر، در میان دیگر مسائل، تنش بین ایران و آمریکا فرصتی به بازسازی ساختار داعش خواهد داد و به ابراهیم الهاشمی سرکرده جدید این گروه مهلت میدهد تا جایگاه خود را مستحکم کند.
«رامی ابورحمان» از گروه ناظر حقوق بشر در سوریه که بر تحولات زمینی در سوریه نظارت دارد نیز میگوید، «از روزی که تنش بین آمریکا و ایران شروع شد، داعش حملاتش را افزایش داد.»
در روز ۱۴ ژانویه، داعش در مرز سوریه و عراق یک حمله ترتیب داد و یک افسر عراقی را کشت. یک روز بعد، شبه نظامیان داعش به یک نظامیان عراقی در مرکز صلاح الدین حمله کردند و دو سرباز را کشتند و چند نفر دیگر را مجروح کردند. دو روز بعد از آن یک افسر اطلاعاتی ارشد عراق در یک بمبگذاری در شمال بغداد کشته شد. همچنین نیروهای داعش در همین مدت به یک روستا حمله کرده و بیش از ۲۰۰ راس گاو و اسب دزدیدهاند.