کد خبر: ۴۷۵۵۹
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۲
هرچه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به روزهای پایانی خود نزدیک می شود التهاب انتخاب از بین فیلم ها و حدس اینکه کدام فیلم بیشتر مورد پسند اعضای هیأت داوران قرار می گیرد ، بیشتر می شود.

به گزارش آوای نشاط، هرچه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به روزهای پایانی خود نزدیک می شود التهاب انتخاب از بین فیلم ها و حدس اینکه کدام فیلم بیشتر مورد پسند اعضای هیأت داوران قرار می‌گیرد، بیشتر می شود. بر اساس آنچه در گذشته و ادوار مختلف جشنواره وجود داشته، فیلم هایی که طبق آرای مردمی بیشترین میزان رای را در بین مردم دارند، احتمال بیشتری برای دریافت سیمرغ در بخش های مختلف دارند.

در هفتمین روز جشنواره که روز تعطیل محسوب می شد نسبت به روزهای گذشته استقبال بیشتری برای تماشای فیلم ها در سالن های سینما ملت شد. به طوری که یک ربع مانده به شروع اولین سانس، سالن های سینما پر شدند و برخی از اهالی رسانه ناچار شدند برای پیدا کردن یک سالن با صندلی خالی، پله های پردیس ملت را بالا و پایین کنند.

فیلم اول برای امیر عباس ربیعی بود. لباس شخصی که قصه ای در دل انقلاب و دفاع مقدس دارد و یاد ماجرای نیمروز را در ذهن ها زنده کرد. داستان پر کشش و بازی های جذاب این فیلم باعث شد که اولین فیلم ربیعی در فجر 38 ماندگار شود.

 

بازجویی به سبک لباس شخصی

جلسه پرسش و پاسخ عوامل فیلم با اصحاب رسانه، دقایقی پس از اتمام فیلم آغاز شد. گبرلو مجری این نشست در ضمن اعلام سوال ها به عوامل و خواستن پاسخ از آنها رو به خبرنگاران و با لحن طنزآمیزی گفت که فیلم درباره بازجویی دیدید و حالا عوامل فیلم را بازجویی می کنید.

امیر عباس ربیعی کارگردان فیلم لباس شخصی درباره شباهت فضای فیلم با ماجرای نیمروز ساخته محمد حسین مهدویان توضیح داد: اتمسفر لباس شخصی شبیه ماجرای نیمروز است و البته دهه‌ای را تصویر می کشد که راجع  به آن قبلا هم فیلم ساخته شده است. اما من با کمک طراح صحنه و تدوینگر می خواستم فیلم را به واقعیات دهه 60 خودمان را نزدیک کنیم. اگر در فیلم دقت کرده باشید، دوربین من همیشه روی ریل است اما  دوربین ماجرای نیمروز روی دست است و این نشان می دهد که سبک فیلم سازی من متفاوت است.

یکی از خبرنگاران هم در طی نشست از جا بلند شد و گفت که منظور شما در فیلم که لباس شخصی ها در بدنه فرهنگی کشور نفوذ کردند، هنرمندان بوده است.

 

نشست لباس شخصی به پایان رسید و خبرنگاران به دلیل آنکه شلوغی سالن ها در سانس اول را دیده بودند قید استراحت را زده و به صف ورود به سالن سینما پیوستند تا فیلم خروج ابراهیم حاتمی کیا را از دست ندهند. خروج بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده است که داستان پیرمردی به نام رحمت است که برای احقاق حق هم آبادی هایش به همراه پیرمردان دیگر ده راهی ساختمان ریاست جمهوری می شود.فیلمی که فرامرز قریبیان با پسرش هم بازی شده بود و توانست مخاطبانی را به خود جلب کند.

 

گناه کارگردان چیست که محاکمه اش می کنید؟

نشست خبری فیلم «خروج» ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا با حضور کارگردان، حبیب‌والی‌نژاد (تهیه‌کننده)، فرامرز قریبیان، پانته‌آ پناهی‌ها، سام قربیان، کامبیز دیرباز، محمدرضا شریفی‌نیا، محمد فیلی (بازیگران)، وحید ابراهیمی (مدیر فیلمبرداری)، عماد خدابخش (تدوینگر)، محمد برادران (جلوه‌های ویژه بصری)، مجیدعلی اسلام (طراح صحنه) برگزار شد.

در این نشست، ابراهیم حاتمی‌کیا حرفهایی زد که از جنس گفته های سایر کارگردانان نبود.

او درباره اینکه چرا خروج در لیست آرای مردمی نیست گفت: ای کاش بعدا هیئتی تشکیل شود و از کسانی که کارت  در دستشان است تحقیق شود، همه چیز را به گذر زمان می سپارم چون تنها زمان است که نشان می‌دهد کدام فیلم در تاریخ و اذهان مردم می‌ماند. اما به من بگویید گناه ما کارگردان‌ها چیست که فیلم می‌سازیم ولی برای ما دادگاه تشکیل می‌شود. از این فضا دلخورم. ما سربازان فرهنگی این نظام هستیم برای چه با ما درست برخورد نمی‌شود؟

 

خداحافظی قریبیان از سینمای ایران

فرامرز قریبیان بازیگر نقش اول فیلم خروج نیز در این نشست تأکید کرد که برای این فیلم  و به خاطر کار کردن با تراکتور یک ماه در شهرک سینمایی با تراکتور تمرین کرده است. او همکاری با  حاتمی‌کیا  را  به دلیل  فیلم‌نامه خوب دانست و در انتها اعلام کرد: این آخرین فیلم من بود و از این به بعد با سینما خداحافظی می‌کنم. چون حوصله بچه‌‌بازی و غرض‌ورزی مسئولان سینمایی را ندارم.

 

نشست خبری فیلم خروج به درازا کشید و حاشیه های زیادی به همراه داشت. پس از پایان نشست خبری ، خبرنگاران برای دیدن سانس سوم به سالن رفتند. جایی که آتابای نیکی کریمی انتظارشان را می کشید. آتابای درباره مردی است که در کشمکش درونی با خود ، دچار تحولاتی می شود. این فیلم به زبان ترکی است و تصویربرداری آن نیز در آذربایجان غربی انجام شده است. پس از اتمام فیلم نوبت به نشست خبری آتابای با حضور عوامل فیلم رسید.

 

هیچ کس حق توهین به زبان ترکی راندارد/ فاشیست نباشید!

نشست خبری فیلم «آتابای» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی نیکی کریمی با حضور کارگردان ، هادی حجازی‌فر (نویسنده و بازیگر)، جوادعزتی، دانیال نوروش، مه‌لقا‌می‌نوش، یوسفعلی دریادل، امیدحسینی، لیلی نظری، معصومه ربانی‌نیا (بازیگران فیلم)، سامان لطفیان(مدیرفیلمبرداری)، اصغر نژادایمانی (طراح صحنه و لباس)،کامران کیان‌ارثی(صدابردار) و حسین جمشیدی گوهری (تدوینگر) برگزار شد.

هادی حجازی‌فر در این نشست درپاسخ به سوالی که چرا براساس زبان فارسی که زبان رسمی کشور است، این فیلم ساخته نشده ، عصبانی شد و گفت : هیچکس حق توهین به زبان ترکی را ندارد. بر اساس قانون اساسی ادبیات ترک باید در دانشکده ترک تدریس شود. افکار جدایی‌طلبانه محصول نگاه‌های فاشیستی است که برخی از منتقدان و خبرنگاران سینما به اینگونه فیلم‌ها دارند.

 

هفتمین روز از جشنواره فیلم فجر جنجالی شروع و طوفانی به پایان رسید. آرامش و احترامی که پیش از این در نشست های خبری سراغ داشتیم از بین رفت و فصل تازه ای در رابطه اهالی هنر با اصحاب رسانه در این جشنواره آغاز شد. درست یا غلط، خبرنگار به عنوان نماینده ای از مردمی که مخاطب رسانه اش هستند، این حق را دارد که پرسش خود را مطرح کند و اهالی هنر هم می توانند در صورت تمایل یا به آن سوال پاسخ دهند و یا محترمانه بگویند که جوابی به این پرسش نمی دهند. بی احترامی و توهین آن هم در نشست های فیلم ، دور از ذهن است و  از جمع فرهیخته ای که الگوی هنری مردم هستند، این انتظار وجود دارد که  واکنش های نا به هنجار نداشته باشند.

 

انتهای پیام/

 

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: