کد خبر: ۴۸۹۸۷
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۱
کمبود کود شیمیایی دردسر ساز می‌شود
برخی شرکت‌های پتروشیمی که ظاهراً صادر کردن محصول با ارز گران به دهان آن‌ها مزه کرده، حاضر نیستند کود اوره کافی در اختیار کشاورزان قرار دهند.

به گزارش آوای نشاط، مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی روز گذشته گفت: «کود اوره‌ای که شرکت‌های پتروشیمی در اختیار شرکت خدمات حمایتی بخش کشاورزی برای تولید در بین کشاورزان قرار می‌دهد، کافی نیست».


اسماعیل اسفندیاری‌پور افزود: «گندمکاران سراسر کشور بابت کمبود کود اوره اظهار نگرانی دارند و پتروشیمی‌های تولیدکننده اوره تأمین نیاز بخش کشاورزی را که امروزه نیاز مبرمی به این کود دارند را باید مورد توجه قرار دهند».

شرکت‌های پتروشیمی در طی سال جاری سه بار قیمت کود اوره را افزایش داده‌اند، به طوری که قیمت‌های فعلی نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش دارد. آن طور که مسئولان کشاورزی اعلام کردند شرکت‌های پتروشیمی تنها به افزایش قیمت نیز بسنده نکرده، بلکه از ابتدای تیرماه تحویل کود اوره به کشاورزان را متوقف کرده بودند، به طوری که قیمت هر کیسه کود اوره در بازار‌ها به ۱۰۰ هزار تومان رسید. این قیمت آنچنان بالاست که کشاورز خرد‌ه‌پا هیچ علاقه‌ای به خرید آن ندارد، نتیجه آن خواهد بود که تولید محصولش کاهش خواهد یافت و اگر مجموع این کاهش‌ها را در  ۴/۵ میلیون بهره‌بردار کشاورزی محاسبه کنیم، ضربه بسیار سختی به تولید کشاورزی و همچنین اقتصاد وارد خواهد شد.

طبق گفته کارشناسان، ظاهراً درد پتروشیمی‌ها پول است. آن‌ها می‌خواهند به همان قیمتی که صادرات برای آن‌ها صرفه دارد، به همان اندازه از عرضه آن به داخل نیز سود ببرند.

سالانه ۵/۴ میلیون تن کود اوره در پتروشیمی‌های کشور تولید می‌شود که از این میزان ۲ تن در داخل مصرف می‌شود و مابقی به کشور‌های دیگر صادر می‌شود. بنابراین در شرایطی که نیاز مبرم به این نهاده اصلی در کشور وجود دارد، بسیار جالب است که پتروشیمی‌ها سربازان تأمین‌کننده امنیت غذایی را بدون سلاح بگذارند. عطاءالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران هم در تأیید ناکافی‌بودن میزان کود اوره گفته‌است که از ۱۰ تا ۱۵ روز آینده فصل برداشت گندم فرا می‌رسد و در حال حاضر ما با کمبود شدید کود اوره مواجهیم.

وی با بیان اینکه در فصل داشت از این نوع کود به عنوان کود سرک گندم استفاده می‌شود، گفت: پتروشیمی‌ها اولویت تولید خود را باید به کود اوره اختصاص دهند، اما آن‌ها موادی تولید می‌کنند که تا حدود دو سال آینده نیز ذخایر آن‌ها کافی است و تولیدشان ضروری نیست.

گرچه شرکت‌های پتروشیمی اخیراً قول داده‌اند که روزانه ۱۰ هزار تن کود اوره تحویل دهند، اما این میزان هم برای تأمین نیاز داخل کفایت نخواهد کرد. به نظر می‌رسد شرکت‌های پتروشیمی اولویت اول خود را منافع خودشان در نظر گرفته‌اند و شاید هم اکنون که در صادرات یا دریافت ارز تا حدودی به مشکل برخورده‌اند، قول تحویل ۱۰ هزار تن را داده‌اند.
انتهای پیام/
 
منبع: فارس
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: