|
به گزارش آوای نشاط، على سعدوندى کارشناس اقتصادی، در مورد تاثیر ویروس کرونا بر اقتصاد ایران، با اشاره به اینکه اگر اقتصاد را به سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات تقسیم کنیم، اظهار کرد: متاسفانه بخش صنعت تحت تاثیر تحریمها است اما بخش خدمات میتوانست راه گریزی برای ما باشد تا به رکود در اقتصاد خاتمه بدهد.
وی افزود: با بحران جدید کرونا، متاسفانه بخش خدمات هم دچار مشکل اساسی شده و باید تدابیر اندیشیده شود تا اثر منفی دو ماهی که کرونا در کشور همهگیر است را در ماههای آینده خنثی کند. باید اقداماتی در جهت ارتقاء بخش خدمات بیاندیشیم که نهتنها افت این دو ماه جبران شود بلکه یک جهت در کیفیت خدمات برسیم.
این استاد دانشگاه گفت: کشورهای پیشرفته در بخش خدمات عمومی خیلی بهتر و تمیزتر هستند و ما با استفاده از بحران کرونا میتوانیم یک جنبش در جهت پاکیزگی شکل دهیم تا موضوع نظافت افزایش یابد و این موضوع باعث ایجاد شغلهای اشتغالزا خواهد شد که به نفع اقتصاد کشور است.
سعدوندى تاکید کرد: متاسفانه رشد اقتصادی کشور همیشه غیراشتغالزا بوده و میتوانیم یک جنبش پاکیزگی در کشور ایجاد کنیم که هم نیاز به خدمات و هم نیاز به اشتغال را افزایش دهد. اگر شدت ایجاد اشتغال در کشور افزایش یابد نابرابری هم کاهش یابد و میتوانیم از تهدید فرصت بسازیم که تاکنون این کار را نکردیم.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: متاسفانه تاکنون اینگونه بوده که اگر تهدیدی در اقتصاد وجود داشته تاکنون سیاست کشور ما به تعویق انداخت بحرانها بوده نه اینکه از آن فرصت بسازیم. اما اگر نگرش بخش عمدهای از جامعه در جهت جهش به سمت اقتصاد مدرن تغییر کند، این موضوع به نفع کشور است که میتوان از این بحران کرونا هم استفاده کرد.
وی با بیان اینکه در مواجه با بحرانها راهکارهایی را اجرا میکنیم اما این راهکارها باید هدفمند باشد، گفت: چند دهه است که این روشها موفق نبوده و حتی بدتر هم شد ولی باز هم همان راه را میخواهیم تکرار کنیم. الان بودجه دولت با 200هزار میلیارد تومان کسیر مواجه است و از کجا این کسری تامین خواهد شد؟ جز از جیب مردم.
سعدوندى ادامه داد: وقتی کشور با کسری بودجه مواجه هست برخی راهکارها وضعیت را بدتر خواهد کرد متاسفانه در کشور ما محبوبیت عجیبی در این راهکارهاست که در ذهن مردم ایران نشسته که دلیل آن هم اقتصاد نفتی است. تا وقتی نفت داریم فکر میکنیم پولی دست دولت هست و باید قسمتی از آن را به بخشی تخفیف داده شود.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: وقتی کشور با کسری بودجه مواجه است نشان میدهد چنین راهکارهایی مانند پولپاشی نه فقط مفید نیست بلکه وضعیت اشتغال را بیشتر تخریب خواهد کرد و تورمهایی با نرخ بالا خواهیم داشت و کشور را فقیرتر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه نظام مالیاتی باید اصلاح شود، ادامه داد: در کشورهای پیشرفته اگر شرکتی با زیان و ضرر مواجه میشود اصلا مالیات نمیدهد اما در کشور ما که نظام مالیاتی سنتی و ناکارآمد و فشل است و بدون توجه سودآروی و یا زیانده بودن کسب و کاری، فقط به مالیاتستانی فکر میکند و میگیرد در حالی که بسیاری از افراد در ایران سودهای کلانی میبرند و مالیات چندانی هم نمیدهند در مقابل افرادی هم هستند که کسب و کارشان ضرر میدهد ولی مجبورند مالیات پرداخت کنند.
انتهای پیام/