|
به گزارش آوای نشاط، از اصفهان، با توجه به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، بازگشایی برخی مراکز ارائهدهنده کالا و خدمات و افزایش روند خرید در میان مردم، امکان انتشار ویروس کرونا از طریق پرداخت نقدی و کارتخوانها افزایش یافته است.
به همین دلیل بر آن شدیم تا تعدادی از روشهای خرید و پرداخت وجه به صورت الکترونیکی و بدون تماس با هیچ وجه نقد، کارت بانکی و دستگاه کارتخوان را معرفی کنیم.
اولین راه خرید و فروش این است که شما از فروشنده درخواست کنید شماره کارت یا شماره حساب خود را برای پرداخت وجه در اختیارتان قرار دهد و پس از پرداخت، تصویر رسید الکترونیکی را برای او ارسال کنید، و یا به وی نشان دهید. این روش اگرچه زمانبر است اما خطر انتقال ویروس را به صفر میرساند.
برای پرداخت از طریق شماره کارت یا شماره حساب، راه اول این است که در بانک مبدأ خود، یک حساب اینترنت بانک باز کنید و از طریق آن پرداختهای خود را انجام دهید؛ بیشتر بانکهای کشور دارای خدمات اینترنت بانک هستند و علاوه بر انتقال وجه، خدمات دیگری همچون صورتحساب، ده گردش آخر، خرید شارژ و پرداخت تسهیلات را نیز ارائه میدهند.
راه دوم استفاده از اپلیکیشن یا درخواستنامههای موبایلی انتقال وجه است. برخی از این درخواستنامهها توسط بانکها و برخی دیگر توسط شرکتهای مستقل خدماتدهنده امور بانکی ایجاد شدهاند. برای استفاده از درخواستنامههای انتقال وجه، کافی است که آنها را در اینترنت جستوجو کرده و پس از انتخاب و نصب بر روی گوشی هوشمند خود، با اتصال به اینترنت از آن بهره ببرید.
راه سوم استفاده از پیامرسانها و نرمافزارهایی است که در کنار خدمات اصلی خود، خدمات انتقال وجه را نیز انجام میدهند؛ از جمله آنها میتوان به پیامرسانهای بله و آی گپ اشاره کرد.
برخی از محدودیتهای روشهای فوق عبارتاند از نیاز به اینترنت، گوشی هوشمند، محدودیت در بانک عامل کارت مقصد یا مبدأ، احتمال بالای خطا در وارد کردن شماره کارت یا حساب و محدودیت سقف جابجایی پول؛ با این حال از شیوههای مؤثر و در دسترس و فراگیر برای انتقال وجه است.
روش دیگر، خرید مستقیم از فروشگاههای اینترنتی است که به طور مستقیم با وارد کردن یک شماره کارت و رمز دوم خرید انجام میگیرد. با توجه به قانون الزام مرجوعیت کالا در خصوص فروشگاههای اینترنتی، خریدار میتواند با خیال راحت خرید کند و در صورت عدم رضایت آن را برگرداند. از محدودیتهای این روش محدودیت ارائه کالا و خدمات به مشتری، محدودیت انتخاب از بین چند کالا یا خدمت و عدم ارائه سرویس در مناطق کوچک، کم جمعیت یا دور افتاده است.
یک روش دیگر که بدون استفاده از دستگاههای کارتخوان انجام میشود و از محدودیت بسیار کمتری برخوردار است، بهرهگیری از فناوری QR code است. طی این فناوری، کارت بانکی و دستگاه کارتخوان حذف میشوند و خریدار با اسکن بارکد بر روی گوشی خود، با استفاده از نرمافزار مربوطه، نسبت به پرداخت هزینه کالا اقدام میکند.
۱۷ اسفندماه ۹۸ بود که داوود محمد بیگی، مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی درباره لزوم استفاده از فناوری QR code برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا سخن گفت و از طرح پذیرندگی جامع بارکدهای پرداخت از سوی بانک مرکزی برای یکسانسازی بارکدها و قابلیت پذیرش بارکدهای مختلف توسط اپلیکیشنهای فعال در حوزهی پرداخت خبر داد.
در حال حاضر تعدادی از بانکها و نرمافزارهای پرداخت به صورت پراکنده به ارائه خدمات QR کد میپردازند.
از جمله محدودیتهای این روش، نیاز به داشتن گوشی هوشمند با قابلیت اسکن، نرمافزار مربوطه و اینترنت، و محدودیت سقف پرداخت است و از مزایای آن، امنیت بالا، عدم نیاز به کارتخوان و کارت و تماس فیزیکی و سهولت در پرداخت است.
انتهای پیام/