|
به گزارش آوای نشاط، «مارگارت فلاورز» یکی از مدیران آمریکایی وبگاه اینترنتی (popular resistance)، مشاور هیأت پزشکان «برنامه ملی بهداشت» و از فعالان سیاسی آمریکا طی یادداشتی در پایگاه اینترنتی شبکه روسی «راشاتودی»، تصریح کرد که شیوع بیماری «کرونا» نقصهای عمیق در نظام آشفته خدمات درمانی آمریکا را فاش کرد.
*نظام خدمات درمانی آمریکا بر پایه کسب سود است نه رفاه و سلامت مردم
وی تصریح کرد که بحران ویروس «کووید-19» نشان داد که به چه دلیل زمان آن رسیده که نظام خدمات درمانی فعلی آمریکا را که کاملاً بر اساس کسب سود است با نظام درمانی جایگزین کنیم که اولویت آن بر سلامت مردم است.
فلاورز در این یادداشت به وضعیت شیوع کرونا در ایالات متحده آمریکا اشاره کرد و نوشت، آمریکا در مقایسه با دیگر کشورها آمار مبتلایان و فوتیهای بسیار بالایی دارد و گرچه این کشور تنها پنج درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهد، اما ۳۲ درصد از مبتلایان به کووید-۱۹ و ۲۵ درصد از مرگ و میرهای ناشی از این ویروس در جهان متعلق به این کشور است و این در حالی است که چین که ویروس کرونا از آنجا آغاز شد، تنها یک دهم از مجموع مبتلایان و مرگ و میر کرونا در جهان را به خود اختصاص داده و در عین حال جمعیت این کشور چهار برابر آمریکا است.
*سناریوی فاجعهبار در آمریکا؛ گورهای دستهجمعی برای دفن قربانیان کرونا و کمبود شدید تجهیزات پزشکی
وی ادامه داد، سناریوی فاجعهباری در سراسر ایالات متحده آمریکا به ویژه شهر نیویورک در حال اجرا است که در آنجا دهها کامیون یخچالی برای نگه داشتن اجساد به این شهر منتقل شده است و روزانه صدها نفر بدون هرگونه مراقبت پزشکی در خانههایشان بر اثر ابتلا به کرونا در حال مرگ هستند. گورهای دستهجمعی برای دفن قربانیان کرونا مورد استفاده قرار میگیرد و ظرفیت سردخانهها پُر شده است و کادر درمان و پزشکی با فقدان تجهیزات اصلی محافظت شخصی (PPE)، ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) و دستگاههای دیالیز روبرو هستند.
*پزشکان و پرستاران مجبورند برای محافظت از خود کیسه زباله تن کنند
دکتر «مایک پاپاس» پزشک یکی از بیمارستانهای نیویورک، دشواریهایی که وی و دیگر متخصصان درمان و بهداشت آمریکا با آن روبرو هستند را توضیح داده است. کمبود تجهیزات محافظت شخصی به مفهوم آن است که پزشکان و پرستاران مجدداً از ماسکها استفاده میکنند و برخی اوقات بدون این تجهیزات کار میکنند و برخی اوقات کیسههای زباله به تن میکنند تا خود و بیماران را از آلوده شدن به کروناویروس محافظت کنند.
دکتر پاپاس در مصاحبهای از میزان استرس نبود کارکنان کافی سخن گفت و از اینکه مجبورند راهروها و کافه تریاها را پاکسازی کنند تا بتوانند فضایی را برای قراردادن تختهای بیمارستانی در شرایط فعلی فراهم آورند و این پزشک آمریکایی همچنین در مصاحبه خود به عدم تمایل رؤسای بیمارستان برای خرید ونتیلاتور اشاره کرد.
طبق این گزارش، در حالیکه مردم آمریکا همزمان با دو بحران شیوع بیماری همهگیر کرونا و اقتصاد در حال سقوط مواجه هستند، به سادگی می توان دولت ترامپ را برای ناکامی در انجام اقداماتی مؤثر و سریع برای مقابله با شیوع کرونا و ارائه حمایت مالی مقصر دانست. در حقیقت، ریشه این بحرانها مقدم بر ترامپ است، ایالات متحده تحت ریاستجمهوری هر فردی در مواجهه با یک بیماری همهگیر ضعیف عمل میکرد.
*نظام خدمات درمانی آمریکا آشفته و تبعیض آمیز است
این گزارش سپس توضیح داد که بخش بزرگی از فاجعه فعلی به واسطه این مسئله است که نظام خدمات درمانی آمریکا برعکس چیزی است که مردم این کشور به آن نیاز دارند. نظام خدمات درمانی آمریکا آشفته و تبعیض آمیز است و برای سود شرکتها و نه رفاه حال مردم این کشور طراحی شده است و حتی قبل از شیوع کرونا، ایالات متحده آمریکا در مقایسه با دیگر کشورهای ثروتمند جهان بالاترین میزان مرگ و میر قابل پیشگیری و کاهش امید به زندگی را داشته است.
طبق این گزارش، تقریباً هر وجهی از این نظام خدمات درمانی آمریکا که تقریباً دو برابر گرانتر از دیگر کشورهای توسعهیافته است، طراحی شده تا سود کسب کند.
*شرکتهای بیمه آمریکا از پذیرش بیماران با سابقه بیماری امتناع میورزند
آنطور که نویسنده این گزارش توضیح داده، صدها شرکت بیمه خصوصی آمریکا با یکدیگر رقابت میکنند تا سالمترین افراد را تحت پوشش بیمه خود قرار دهند و در عین حال از بیمه کردن آنهایی که سابقه بیماری دارند، امتناع میورزند و نظام خدمات درمانی آمریکا در جهت منافع این شرکتهای بیمه و یا شرکتهای داروسازی است و حتی بیمارستانها بخش های مهم و ضروری همچون بخش زنان و زایمان و اطفال را تعطیل میکنند تا فضایی را برای حوزههای پرسودتر همچون قلب و عروق و ارتوپدی فراهم آورند.
*افزایش روزافزون بیکاری در آمریکا در پی شیوع کرونا
بر اساس این گزارش، در حال حاضر ۳۰ میلیون نفر از مردم آمریکا فاقد بیمه درمانی هستند و در پنج هفته گذشته، برای اولین بار، بیش از ۲۶ میلیون نفر در سامانه استفاده از مزایای بیمه بیکاری ثبت نام کردهاند و پنج میلیون نفر از آنها بیمه درمانی خود را از دست دادهاند و تا ماه ژوئن (اواسط خرداد تا اواسط تیرماه) تعداد افراد بدون بیمه در آمریکا با افزایش بیش از ۱۳ میلیون نفری مواجه خواهد شد و علاوه بر آن، دهها میلیون نفر از افرادی که بیمه درمانی دارند، از عهده هزینههای درمان خود برنخواهند آمد و این به واسطه هزاران دلاری است که مجبورند قبل از شروع دریافت مزایای بیمهای خود، از جیبشان هزینه کنند.
*بیمارستانها در مناطق معمولی تعطیل میشوند تا ساختمانهای مسکونی لوکس جایگزین آن شود
طبق این گزارش، حتی اگر فردی در آمریکا بیمه درمانی داشته باشد، احتمالاً جایی برای درمان آنها وجود ندارد. در ۴۵ سال گذشته، با افزایش ۱۰۰ میلیون نفری جمعیت آمریکا، تعداد تختهای بیمارستانی حدود ۶۰۰ هزار تختخواب کاهش داشته است. بیمارستانها در مناطق حومهای به واسطه عدم درآمد کافی تعطیل شده است و حدود ۴۵۳ بیمارستان در مناطق حومهای از مجموع یکهزار و ۸۴۴ بیمارستان حومهای در معرض تعطیلی قرار دارند. در شهرها نیز بیمارستانهایی که برای بیش از ۱۰۰ سال در خدمت جوامع فقیر بوده، بسته میشوند تا راهی برای خانههای لوکس فراهم آورند.
طبق این گزارش، یکی از نقصهای موجود در نظام خدمات درمانی آمریکا که با شیوع کرونا فاش شد، زنجیره تأمین کالاها و تجهیزات بود. در ماه فوریه و اوایل مارس (اواسط بهمن و اسفندماه 98)، زمانیکه بیماران با علائم کرونا به بیمارستانها مراجعه میکردند، در مقیاس بسیار اندک تست تشخیص کرونا انجام میگرفت یا به هیچ عنوان تستی انجام نمیگرفت زیرا ایالات متحده آمریکا ترجیح میداد به جای خرید کیتهای تشخیص کرونا از سازمان جهانی بهداشت، خودش اقدام به ساخت این کیتهای تشخیص کند.
*افزایش هزار درصدی قیمت کیتهای تشخیص کرونا در آمریکا
طبق این گزارش، ایالات متحده آمریکا با کمبود شدید تجهیزات محافظتی مواجه بوده است به طوریکه ایالات این کشور با یکدیگر برای دریافت کیتهای تشخیص به رقابت میپردازند و در عین حال تأمین کنندگان این کیتها قیمتها را تا هزار درصد افزایش دادهاند.
این گزارش سپس با اشاره به تمامی این موارد نوشت، اوضاع فعلی به وجود آمده پس از شیوع کرونا موجب شده است که درخواستها برای بهبود و تقویت تمامی نظام خدمات درمانی آمریکا افزایش یاید زیرا اگر ایالات متحده آمریکا از قبل برای همه «مدیکر» به هیچ عنوان با مشکلات فعلی مواجه نمیشد. طبق برنامه «مدیکر برای تمامی نظام»، تمامی افراد در آمریکا از زمان تولد تا مرگ بدون آنکه نیاز باشد قبل از دریافت خدمات درمانی هزینهای پرداخت کنند، تحت پوشش بیمه قرار میگیرند.
طبق این گزارش، دو سوم از ورشکستگیهای افراد در آمریکا به واسطه صورتحسابهای پزشکی است.
*کشورهای تحت تحریم هم در مقابله با کرونا از آمریکا بهتر عمل کردند
نویسنده این گزارش سپس بر لزوم وجود یک نظام درمانی در آمریکا تأکید کرد که درمان و رفاه مردم را بر کسب سود اولویت قرار دهد و نوشت که حتی کشورهایی که از تحریمهای اقتصادی رنج میبرند در مقابله با کرونا بهتر از آمریکا عمل میکنند.
آمریکا از نظر تعداد مبتلایان و فوتیهای مرتبط با کرونا در جهان در رده اول قرار داده است و یکی از کارشناسان پزشکی پیشبینی کرده است که زمستان سال آینده به واسطه همزمانی با آغاز آنفولانزای فصلی، بحران کرونا شدت مییابد.
این گزارش سپس آمریکا را با کشورهایی مقایسه کرد که در زمینه مهار کرونا عملکرد بهتری داشتند و در این خصوص نوشت در سراسر جهان کشورهایی چون چین، کره جنوبی، کوبا و ونزوئلا عملکرد خوبی در زمینه مقابله و مهار کروناویروس داشتند و ویژگی مشترک نظام خدمات درمانی این کشورها، برنامهریزی مرکزی، پوشش جهانی و تمرکز بر درمان و بهداشت عمومی میباشد.
این گزارش در پایان با اشاره به این موارد نتیجهگیری کرد، اینکه آمریکا در نهایت یک نظام درمانی مشابه کشورهای مذکور اتخاذ کند، بستگی به اقداماتی دارد که مردم برای تقاضای چنین مسئلهای از دولت فدرال انجام دهند اما مطمئناً هیچ زمانی مناسبتر از زمان حال برای مطرح کردن چنین درخواست و تقاضایی وجود نداشته است.
انتهای پیام/